Zdravo ja imam eden problem pa sakam mislenje. Seksualno sum aktivna so deckoto. bevme na odmor imavme i dobiv menstruacija i togas nemavme toj period. Se vrativme od odmir denta i jas nemav voopsto dobieno i imavme seks no nekako mi bese strav da ne ostanalo nesto od spermata bidejki svrsi nadvor no pred da prodolzime ne se izbrisa partnerot i si prodolzivme, mene nekako me fati otposle strav i ispiv apce za den potoa neli sto e. Se bese okej i po dva dena imav krv pak kako dobieno i toa si traese deset dena skoro. Eden cel den nemav dobieno i utre denta pak po malce se pojavuva tri dena taka. Nemav den ipol i pak mi se pojavi ama pretposledniot pat i sega poslrdniot pat ne e crvena krv tuku temno kafeava crna takva nekako. Pa dali na nekoj mu se ima vakvo nesto sluceno i dali znaete mozebi mislenje da mi kazete. I sekako da mi dadete nekoj sovet za ginekolog koj maticen da odberam za da otidam da proveram sto e rabotata. Vi blagodaram mnogu.
Devojki pomagajte!! Please! Ke Umrammm od STRAV. Nova sum na forumov a i u sexulaniot zivot. So decko mi nemavme sex, uste himenot ne mi e skinat amaa si dozvolivme malku povekje intimni kontakti da razmenime... Pa takaa na nego mu bese dignat i taka so nego me dopirase tamu dole.... On ne svrsi voospsto ama imase edno takvo ligavo.... I zabelezav deka imase takvo ligavo dodeka me dopirase... Me dopirase vo onoj del kaj sramnite usni po vaginata. Jas sum so redovna menstruacija i sega mi se plodni denovi. ... ZNAMM DEKAA KE SE SMEEETE I GLUPAVO ZVUCII AMAA DALI E MOZNO DA SUM BREMENAA KOGAA OD TOA STO VO TAA TECNOST IMA SPREMATOZOIDI IMA SANSA NEKAKO DA OSTANALE NA VAGINATA I DA ZIVEAAT PODOLGO RADI TOA STO JASS IMAMM ONAKOV SEKRET OD PLODNSOT PA DA DA PREZIVEAT TAMU I I SO BRISENJE DA GI VNESAM IAKO NE SUM SKINATA . znam deka zvuci cudno u smesno amaaa sepak summ na pocetok na ovie seksualnii trevogi. Cekam odg falaa vi najj VE MOLAM DEVOJKI ZA POMOS, OCAJNA SUM
Да има шанси да си бремена. А ако не си, можда ќе станеш во следната ваква секс игра. Моја најдобра другарка и една пријателка од средно забременија на истиот начин. И од 16 до 20 години се најплодни за ваков тип на забременување. Затоа батали секс и дечковци, туку фати си книгата учи си, дружи си се и стекнувај добри пријателства.. има време за дечковци и секс, млада си уште многу, позз
Mislis Ili sigurna si deka samo od toa ligavoto bez da svrsi i samo so dopir bez da e skinato moze da se fati nesto... Inakii fala na odgovorot i na vnimanie
Има шанси, има сперматозоиди во таа течност. Сперматозоидите имаат опавчиња со кои што се движат како нуркач со пераи и можат да стигнат до твојата јајце клетка и да ја оплодат Ама штом ти било прв пат, шансите се мали.. ама ако продолжиш да си играш така со машки полови органи, секој следен пат шансите ќе ти бидат дупло поголеми. Затоа џиш тоа, од книга и учење не се забременува.. исто така и од дружење со другари/ки и од спорт не се забременува, па гледај да ти биде зафатен животот со такви ствари.. остај сексот за понатаму, таман и ти ќе созрееш и емотивно и социјално и на секое поле и ќе знаеш со каков човек да се споиш, за да биде тоа сериозна врска со иднина со се, а не вака.. ајде не се плаши сега, ама да ме послушаш ок, постар сум и од искуство ти зборам... гушка до тебе пеперутче
Fala na odgovorot da se nadevam deka sansi ne postojat... Sepak treba da imaa prostor kaj da vlezat sepak jas taka mislam. Sepak fala i Pozz
Ne treba da se nadevas deka ne postojat, tuku da si svesna deka duri i najmala moznost E MOZNOST i da se cuvas od takvi egzibicii. Ubavo ti objasni Herkul, a vo odnos na toa - od kade bi vlegle, samata navlaznetost pravi dovolen koridor, bidejki spermatozoidite se so mikroskopski dimenzii. Koga se naogjaat vo sekretite, nivniot zivot e znacitelno dolg, taka stom navlezat, mozat da patuvaat dolgo vreme. Da se nadevame deka ovoj pat ne se slucilo takvo nesto, no znaj deka tie slucuvanja ne se so najava i se slucuvaat koga najmalku se ocekuva.
@Kolumbo и @Херкул да не ги плашиме децата, шансите се еднакви на нула. @peperutka 16 не е можно да си бремена се додека не почнете со сексуални односи.
Не се еднакви на нула. Зошто да не ги плашиме? Да не сакаш да ги охрабруваме и аплауз да им даваме што си играат со куриња и дундиња на 15-16 години? Сексот не е играчка, ниту спортска активност. На тие години треба да учат и да се развиваат како личности, а не мајки и татковци да стануваат или абортуси да вршат.
Жими се ,ќе почнам тестови за бременост и кондоми од врата на врата да продавам, завиткани ко демек од Али Експрес или ко чоколатца, па од коа ќе ми тргне бизнисов, ќе можете по интернет да си нарачувате - али дупло ќе ги наплаќам ! Знаете да се сексате, а не знаете ни како се затруднува ни ништо! Па 21 век сме ,интернет имате. Не е тоа само за порничи, серии и купување.
Апсолутно не ги охрабрувам, и јас сум против, но подобро нека се едуцираат отколку да ги лажеме и заплашуваме. А што ќе прави понатаму тоа си е нејзина работа. И да, не си во право, шансите да остане така бремена се никакви. Немало сперма, немало ни пенетрација.
Ovde eden od nas ne e vo pravo, a toa si ti Kitten. Ti ne ja ohrabruvas, no i davas pogresen odgovor, sto znaci deka ja doveduvas vo rizik za nekoj sleden odnos, no ne samo nea, tuku site koi ke go prifatat tvoeto mislenje zdravo za gotovo. Ne zaplasuvam nikogo, samo sakam da im gi otvoram ocite na site, koi ne sfakaat deka seksualnite odnosi pokraj ubav se i odgovoren chin, vo koj sekoja greska chini skapo, a najsilno udira po "smetkata" na zenskata strana, bidejki so resavanje na nesakana bremenost, se zagrozuva nejzinoto psihicko i reproduktivno zdravje. Nemalo penetracija, no uslovite koi gi objasniv vo prethodniot odgovor (isto i Herkul), za sekoj koj barem malku, no tocno ja poznava tematikava, dovolno kazuvaat deka SANSI ZA ZABREMENUVANJE IMALO, A TOA STO SE MALI, NE ZNACI DEKA SE EDNAKVI NA NULA. (Ne ti vikam, ne mozam da go podvlecam tekstot, zatoa e napisano so golemi bukvi. )
Не баш малку, убаво ја познавам тематиката. Многу убаво си напишал и тотално ти ја разбирам поентата....и знам дека не ми викаш Но мене муабетот ми е дека треба да се информираат децава што точно и како е, како се случува бременост. Ај вака..... Точно дека во предејакулатот (предсемена течност) може да има сперматозоиди, но тие се останати во каналот ако непосредно пред тоа ејакулирал, инаку тој секрет не им е природнаа средина и неможат во него да живеат подолго од некој час. Плус тој секрет не им нуди заштита на сперматозоидите од киселата средина на вагината. Во кисела средина умираат. Значи потребна е сперма за да можат да живеат и да се движат, за да можат да стигнат до јајце клетката. А ако нема воопшто пенетрација, како би стигнале сперматозоидите до јајце клетката при волку неповолни услови? Мене ми е жал само да не се вади од памет девојчето. Немала секс. Да кажеше дека имала секс па да ја искаравме зошто не користеле кондом, ама вака.... Мислам дека бев детална и јасна, и дека некој нешто и ќе поднаучи И да....деца не се сексајте без кондом!
Otsustvoto na sperma ne e presudno, dokaz za toa se mnooogu nesakani zacnuvanja pri odnos bez ejakuliranje vo vnatresnosta, koj recisi site go smetate za bezbeden. Vo takov slucaj spermatozidite se naogjaat vo istite uslovi koi gi napisa, no se slucuva znenaduvanje, so ogled na toa zaklucokot e deka iako ejakulatot i kontrakciite se vazni, ne se 100% neophodni. Ne znaeme dali toj prethodno ejakuliral, a nitu dali pokraj dopiranjeto na vaginata barem malku penetriral, kolku uste poveke da go zgolemi rizikot od vnesuvanje spermatozoidi preku iscedocite od predejakulatot. Rizik imalo, a za moznostite, stom postoi i najmala statisticka sansa, sekogas postoi statisticki "sreken dobitnik".
Ауууу @Kolumbo чоек со тебе не може да се расправа Да не си ти од тие "изгорените" па затоа вака жустро не' убедуваш?
Ne gledam raspravija. Ne, za sreka ne sum pocustvuval "izgorenica od toj tip" na svoja kozha, no poznavam nekoi od "izgorenite".
Здраво.. Нова сум на форумов .. имам некои нејаснотии.. Овој месец ми каснесе 4 дена иако 3 месеци добивам редовно на 10 ти сега дури на 14 ти ( да напоменам дека 2 години бев на јаз и си добивав со ни редовно на 28 дена ) но со партнерот долго време сме заедно и имаме незаститени односи но кога бевме на одмор он не е сигрен дали навреме го извадил .. добив но мн ми се гади и имам страсни главоболки и постојано се чуствувам поспана и секое слободно време го преспивам мн сакам да јадам салати со кромид а сеа страсно ми смета и ми се гади од него исто пушач сум но поцна миризбата да ми смета дури некогас и да ми се гади од нив ... нз што да правам дали да направам тест штом ке ми заврши или ? имал ли некој вакво искуство ? благодарам однапред
Defininivno imas pricina da odis na pregled, taa kombinacija na simptomi otvora somnez za poveke sostojbi, taka sto odgovorot koj ti e potreben, ke go dobies od tvojot lekar po pregledot i analizite.