Lugje,imav menstruacija,eden den posle zavrsuvanjeto na menstruacijata imav odnos,na pocetokot 5-6 SEKUNDI i nisto povekje odnosot bese nezastiten a potoa so kondom koj na krajot go proverivme i ne bese skinat.Posle toa zaminav na odmor vo druga drzhava.I 9 dena od koga mi bese zavrsena menstruacijata, togas bev i vo posledni denovi od ovulacija spored kalendarot sto go imam, iii imav nekoj crven,temno kafeav iscedok so mi traese 4 dena.Koga go imav ni stomak me bolese ni nisto.A pijam edni apcinja so meseci,a isto taka i nastinata bev malku.A sega od koga se vrativ sum uste poveke nastinata i pijam 3 vida lekarstva.Se plasam neznam dali ke mi dojde...Treba na 22ri ama se plasam zaradi tie nekolku sekundi.Prasav istoto prasanje u nekoi prethodni postovi ama ne objasniv ubavo pa neznam koj kako sfatil.Eve sea objasnav i daj ve molam kazete mislenje dali e mozno da sum bremena.Znam deka ima opasnost sekogas i znam deka ne trebase da dozvolam bez zastita ama se sluci.Sega samo mislenje mi treba.Mislite deka e mozno da sum bremena ili ne...?
Stom prestanala pojavata na iscedoci, najverojatno ne se raboti za vospalenie, cista, polip, kancerogeni kletki, no poradi terapijata koja ja primas, koja bi mozela da predizvika kontraidikacii, sepak e pozelno da pojdes na pregled. Vo odnos na zabremenuvanje, sekoj nezastiten odnos pomegju plodni maz i zena e potencijalno zacnuvanje. Spored opisanoto moznosta e mnogu mala, no ne znaci i nevozmozna. Vo odnina povnatelno i praktikuvaj redovni pregledi na ginekolog,
Синоќа имавме секс со дечко ми,и ми сврши на стомак.Зедов влажно марамче и се избришав но без размислување се избришав и на вагината со истото марамче на кое што имаше сперма.Дали имам место да паничам дека можеби сум бремена ???
Ako ti receme deka ne treba voopsto da se grizis - ke te izlazeme, bidejki duri i da se raboti za statisticka sansa od (na primer) 0,01%, znaci deka edna od 10.000 zeni bi zabremenila. Da se nadevame deka nema nisto da se sluci, no vo idnina bidete vnimatelni, koristete kondom, za da izbegnete neprijatni situacii.
Zdravo keve zamolam za sovet mnogu sum isplasena. Na 16 avgust imav odnos so kondom ama kondomot se skina, i toj svrsi vo mene, posle dva casa ispiv apce norlevo ama sepak sum zagrizena bidejki ovie dva dena custvuvam zamor, losenje , a i osekam promenlivo raspolozenie. Treba dami dojde na 27 avgust. Dali ima sansi za bremenost ve molam za odgovor.
Od 16-ti do 27-mi avgust ima 11 dena, taka sto do togas nitu test ne bi pokazal rezultati. So ogled na toa sto tie apcinja nemaat 100% efikasnost, moznost za bremenost postoi, no ne znaci deka se slucila. Socekaj do 27-mi, a ako ti docni ciklusot, obrati se kaj svojot ginekolog. Za da ne se slucuva kinenje na kondomite, treba da se znae deka: Se kupuvaat od apteka neposredno pred odnos, bidejki tamu se soodvetno cuvani, a otkako ke se kupat, ne se cuvaat vo dzeb ili vo kola, tuku vo chanta, bidejki izlozenosta na toplina predizvikuva razgraduvanje, pozelno e da se koristi i lubrikant, za so sigurnost da se eliminira vijanieto na trienjeto, bidejki prirodnoto vlaznenje na vnatresnosta od zenskiot reproduktiven organ, ne sekogas e dovolno koga se raboti za odnos so kondom.
ve molam za pomos! decki znaci vo cetvrtokot imavme seks so mojot partner so kondom i posle 2-3 saati pak no toj predhodno bese vo wc i koga zavrsivme koga go izvadi kondomot bese puknat od stranata kaj so se navlekuva malku podolu. Sega toj tvrdi deka ne svrsil vo mene no mene mi e strav da ne ima nesto vo predeakularnata tecnost ostanato. Ako imal nekoj takvo iskustvo ke ve molam da go spodeli neznam sto da pravam na 25 treba da mi dojde. Mnogu mi e strav
Ne bi trebalo, ako kondomot bil puknat podolu od glavichkata na penisot. Odnosot bil posledovatelen, no duri po dva casa, so sto i iscedocite od sekretot od prostata ne se znacitelni. Za da ne se slucuvaat takvi ostetuvanja na kondomite, kupuvajte gi neposredno pred odnos od apteka, otkako ke gi kupite ne gi cuvajte vo dzebovi ili vo pregradi vo kola, toplinata gi ostetuva, pozelno e da se koristi i lubrikant.
Здраво на сите.Имам 25 години, имав со дечко ми незаштитен однос минатиот месец.Ми доцни 20 дена.Пед десетина дена имав симптоми а добивање болка во гради, болка во стомак.Пред три дена на гаките приметив капки крв, мислев сум добила ама ништо потоа.Сега немам болки никакви ни во гради ни стомак, имам гадење скоро пет дена, и покачена температура.Незнам дали од стес што чекам цело време ми е, ми се случувало да ми закасни и до 10-15 дена ама не во последно време имав редовна.Тест неам направено ми е страв да видам кај и да е морам Кој сака нека сподели дали е можно да сум трудна.Исто имам зголемен кафеав исцедок и мириса силно.Или може повеќе станува збор за инфекција?Мислење?
20 дена доцнење е скоро еден цел циклус, а плус и по ова што го кажуваш... најубаво е да си направиш тест.
Treba da odis na pregled. Ciklusot ti docni seriozno dolgo, KAFEAVIOT ISCEDOK MOZE DA ZNACI - INFEKCIJA, CISTA, POLIPI, KANCEROGENI KLETKI. Ne treba da se iskluci i bremenosta kako pricina, bidejki ako si bremena, ne znaci deka vo isto vreme ne mozes da imas i infekcija. Ne cekaj na odgovori tuka, POTREBEN TI E ODGOVOROT KOJ KE GO DADE TVOJOT GINEKOLOG PO IZVRSENIOT PREGLED.
Здраво. Имавме односи со дечкото пред околу 10 дена и во петокот јас заминав на одмор а се вратив вчера. Требаше да ми дојде во саботата меѓутоа се уште ми нема дојдено. Тој сврши во мене ама имаше здрав кондом... Ми доцни 4 дена а јас сите симптоми за менструација ги имам т.е. ме болат градите и јајниците, нервозна сум, ми се јаде.... Дали има шанси да сум бремена..?
Девојки..пред некоја вечер мојот дечко сврши и ми го истури на п..ка Дали може така да се забремени? а и сум невина