Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. mensii

mensii Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Isto i jas mislam deka e ova glupavo no toj mi tvrdi deka mozelo spermata negova da mi vlezi vnatre i taka da se zabremeni..neznam sho da pravam

2. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    А зошто не ми одговараш на прашањето кога сака човек да ти помогне?....

На Tammy99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mensii

mensii Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Тоа беше од надвор..не сум видела дека сте пишале.фала :*

4. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.728
    Дефинитивно не си бремена.. Нема никакви шанси се додека си невина, а штом не било внатре уште помалку..
    П.С извини и јас така шо ти пишав..

5. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Ова ти се симптомите од кафеав исцедок
    Што предизвикува промена кај исцедокот?
    Секоја промена во рамнотежата на бактериите во вагината, може да предизвика некаков мирис, поинаква боја или различна текстура на истиот. Ова се неколку од причинитие за таквата промена:

• Употреба на антибиотици или стероиди
    • Бактериска вагиноза: бактериска инфекција која е многу честа во бременоста или кај жени кои имаат повеќе сексуални партнери
    • Апчиња за контрацепција
    • Рак на грлото на матката
    • Хламидија или гонореа, сексуално преносливи болести
    • Дијабетес
    • Употреба на влажни марамиња, миризливи сапуни или лосиони
    • Пелвична инфекција после операција
    • Пелвична инфламаторна болест
    • Трихомонијаза – паразитска инфекција која обично се јаува при незаштитен секс
    • Вагинална атрофија – чистење и сушење на вагината за време на менопаузата
    • Вагинитис –иритација во или околу вагината
    • Габични инфекции

На LanaDelR и КикиМаус им се допаѓа ова.
  6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Pri vakvo prasanje i porano bese spomnato nesto, vo smisla - "...nevina sum, a treba spermatozoidite od nekade da pominat, za da zabremenam...".

Prvo da objasnime sto e himen. Himenot ne e KAPACHE, tuku kozhichka so prstenesta forma, koja ili ke se skine pri prviot odnos ili (ako e pofleksibilna moze) da ostane se' do prvoto poroduvanje.

Znaci - devojka, zena so himen koj ne e osteten (nevina) MOZE DA ZABREMENI.

Kako i kolkavi se sansite?
    Koga postoi nekakva sansa, duri i da e 0,0001%, znaci deka edna od milion zeni bi zabremenila.

Dodeka e seuste nevina, so partnerot si dozvoluvaat igri, koi mozat da odat do minimalni penetracii (duri i minimalnata e penetracija) i navedenoto ejakuliranje vrz vaginata.
    Od tie igri, najgolem rizik nosi "malata penetracija", pri sto dokolku kaj parterot se javuvaat iscedoci od sekretot od prostata koi (dotolku poveke ako neposredno pred toa doziveal orgazam so masturbiranje ili oralno zadovoluvanje) ima sansa da sodrzat spermatozoidi, tie iscedoci gi ufrla vo "zabraneta zona". Tocno e deka samiot zivoten vek na spermatozoidite vo taa sredina ne e mnogu dolg, poradi otsustvo na ejakulatot, koj gi stiti od visokata pH vrednost, no nekogas moze i toa vreme da bide dovolno, ako se zeme vo predvid, deka nivnata brzina ne e zanemarliva, duri i vo otsustvo na orgazmicki kontrakcii kaj zenskiot reproduktiven organ.
    TEORETSKI SANSI - EKSTREMNO MALI, NO SE' DODEKA POSTOJAT, NE ZNACI DEKA NE MOZAT DA SE SLUCAT.

Ejakuliranjeto vrz vaginata e uste ponevozmozen nacin na zabremenuvanje, bidejki spermatozoidite bi trebalo da navlezat sami, blagodarenie na sekretite koi bi gi imalo, no i tuka pri nevnimatelni dopiri moze da im se pomogne da uspeat.
    TEORETSKI SANSI NAJPRIBLIZNI NA NULA, NO PODOBRO E DA SE BIDE VNIMATELEN, bidejki se' dodeka postoi sansa - nikoj ne moze da garantira nisto.

Последна измена: 26 август 2016
  7. LittleGirl626

LittleGirl626 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    мене овој месец ми дојде на 8ми и ми траеше една недела значи до 14, а последниот ден од менструацијата имав кафеава течнос а немаше крв..
    потоа и наредниот ден имав исто така кафеава течност.. а на 17 или 18 имав секс без кондом но со партнерот сме сигурни дека сврши надвор од мене.. и потоа наредните два дена имав кафеава течност малкуу.. исто така и бел исцедок.. вчера цел ден ми се вртеше (и претходно ми се случуваше истото) а и ова ни е прв пат без заштита да имаме секс.. Сега прочитав дека кафеавиот исцедок било дека си во рана бременост некаде на др место пак прочитав дека ке ти доее...
    офффффф сега сум збунетаа со тоаа течноста и исцедокот..
    ве молам ако сте имале иста ситуација како мојтааа да споделете нешто.. и да ми кажетее нешто за мојава работааа...
    ви благодараммммм

8. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.189

Bremena si.

На Punk girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LittleGirl626

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    |(:(:(:(:(:x:x:x:x(facepalm) ме зафракавашшшшш?

10. Kenzoo

Kenzoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.189
    Ime Smislivte ??? ili doprva?

11. LittleGirl626

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    може ли да ми ги ојасните тие плодни и неплодни денови..никако да ги сфатаммм |(

12. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Тука на редните броевите 1,2,3,4 под календарот сѐ е објаснето и можеш да си ги пресметаш плодните денови - деновите кога шансите за бременост се најголеми.
    http://www.femina.mk/здравје/интимно/календар-на-плодни-денови

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LittleGirl626

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    267
    (facepalm)

14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Prvo za iscedokot, sekoja pojava na oboeni iscedoci treba da bide pricina za poseta na ginekolog, bidejki moze da se raboti za infekcii, cisti, duri i kancerogeni kletki.

Dali postoi moznost za zabremenuvanje? Stom se raboti za nezastiteni odnosi - ima moznost, bidejki nekogas pri odnos po povekednevna apstinencija, moze da se sluci predorgazmicno ejakuliranje na malku sperma, a bremenost se slucuva duri i prisustvo na spermatozoidi vo iscedoci od sekret od prostata, posebno pri posledovatelni odnosi.

Za plodnite i neplodnite denovi bi kazal deka davaat nekakva sigurnost, samo koga zenata e pri kraj na reproduktivniot zivot, dodeka kaj pomladite zeni situacijata e malku poinakva.

So bremenosta ne se znae, moze da bide posakucvana, a tesko da se stigne do nea, no i da ne e posakuvana, a da iznenadi.

Praktikuvajte zastiteni odnosi. Najevtin, najzdrav i najprakticen nacin e upotreba na kondomi.

Последна измена: 26 август 2016
    На sanjaeva и LittleGirl626 им се допаѓа ова.
  15. cheerleader

cheerleader Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    192
    20 strani unazad citam i mi se smaci od tebe @Kolumbo i od tvoite teorii
    site znaeme deka treba da se praktikuva zastiten odnos, deka zenskoto najmn ke strada i deka treba da se uziva no da se vnimava pri seks, fala ti na toa

spored tebe, dali ako jas sum na plaza i ako spermatozoid preleta okolu mojata vagina ke ostanam bremena? posto spored tebe sekako moze da se ostane bremena, najdobro e da se nema odnosi

za drugarka prasuvam

16. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    девојки, вчера имав однос со дечко ми, имаше кондом и сврши во него но беше или внатре во мене или ептен блиску, кога сврши осетив нешто лигави и одма де тргна, мислев да не пукнал ама проверивме и не беше, сеа незнам дали беше од мене тоа течноста или не? има ли место за паника?
    ве молам за помош

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.709
    Ако кондомот не бил скинат, не си бремена.

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    a od sto bi mozelo da bide taa technost?

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.213
    Допаѓања:
    36.709
    Твојот вагинален секрет.

20. Slatkish255

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    извини што ти пречам, ама ке можеш ли да ми пишеш посебно зсшѕо некако многу ме фати страв?