Проблемот е што немам матичен гинеколог...незнам каде да се обратам а разбрав дека одат со рецепт неможат да се купат само од аптека...а да купам утре тест ќе биде ли точен тестот?
Се е можно ,зависи прво дали деновите се плодни,мислам дека лесно можеш да пресметаш. А за апчињата „ден потоа'' најдобро е да се консултираш со лекар или фармацевт во аптека. Среќно! Има и апчиња кои мислам дека делуваат и после 3 дена мислам,но не сум сигурна.
За да направиш тест треба да има поминато барем 10 дена од односот. не знам што би ти кажала. оди во аптека консултирај се со фармацевт или прашај ја мајка ти за нејзин гинеколог.
Деновите ми се плодни, затоа ми е најмногу страв...а утре од сабајле ќе појдам до аптека да видам што ќе ми кажат за апчињата, дали ќе можам без рецепт да ги земам...а несакам да и кажам на мајка ми за да не ја загрижувам ...фала ви девојки
Зарем ќе чекаш уште најмалку 12 саати ?? Има аптеки работат по 24 часа, и си требала малку побрзо ако веќе знаеш дека е плоден ден и дека е опасен односот т.е дека подсвршил во тебе.
Морам да чекам до утре затоа што тука каде што живеам нема аптеки кои работат 24 часа треба да идам дури до центар а немам со што...инаку дечко ми ми тврди дека не свршил ниту малце во мене а јас мислам дека се случи тоа...утре најрано ќе појдам во аптека...фала ви девојки на советите
Ако има потсвршено во тебе обавезно напиј се апче! Стрина ми ми кажуваше дека останала така бремена првото прснало внатре па го извадил, и роди близнаци. Инаку апчето се вика Норлево и кошта околу 500 денари. И без рецепта оди нормално.
Сега ме фати уште повеќе страв...обавезно ќе купам утре и ќе се напијамсе чудам само кај ќе најдам 500 ден, мислев дека се поефтини ...фала ти Лакримоса
рано сабајле оди во аптека и консултирајсе со фармацефтот или само послушаја Lacrimosa побарај од апчето купиго иако мислам дека фармацефтот ќе ти понуди и нешто друго што било само да го решиш проблемот и мирно да си спиеш ајде ништо нема да се случи утре право во аптека ако имаш можност вечерва уште подобро да одиш во аптека
Ќе одам утре и веднаш ќе ве известам што се случува...ве изнамачив со мојот проблем..инаку многу ми значат вашите совети и вашата поддршка...
Zdravo na site . Ve molam za pomos dajte mi odgovor na moeto sledno prasajne . Jas sum nova na forumot . I bi sakala da vi pisam okolu mojot problem . Pred 15 dena imavme seks so decko mi i dvajcata sme vozrasni no bez zastita deneska sme 07 fevruari jas prethodniot mesec dobiv na 7 mi januari nikogas dosega ne mi kasnelo . Prethodno pred da dobijam imam golemi bolki vo stomakot nozete glavata macnini sekogas e taka no mesecov nemam ama bas nikakvi bolki vo nisto zgolemen apetit za hrana nemam nemam nikakva promena . Treba da dobijam utre na 8 ili 9 no ne bi trebalo mnogu da mi docni kazete mi sto mislite vie . Sum bremena bez ogled sto nemam simptomi za bremenost ili pak .
no mene sekogass mi ide nanapred nikogas ne sum dobila nanazad po pravilo treba da dobojam utre ili na devetii imam bolki ama ne osetlivi za da dobijam
Тогаш почекај уште два,три дена да видиш дали ќе добиеш,ако не земи тест и провери.Инаку може да ти касни и ако си била болна ,нервозна(повеќе од вообичаено) има мал милион работи кои го поместуваат циклусот(иако ти и реално имаш шанси да си бремена). Не кревај паника и не мисли нон стоп на тоа ,еве имаш и некои симптоми за добивање .Среќно
da imam i simptomi za dobivajne no mnogu mi e strav ne sakam ostanam bremena seuste mi e rano mu kazav i na decko mi uste denta koga vodevme lubov no ne me poslusaaa . Ne znam sto da mislam mnogu sum voznemirena epten , nikogas ne mi docnelo utre ili zadutre treba da dobijam imam bolki za pred dobivajne koga si legnuvam najcesto i vo momentov taka neosetlivi no nemam macnini ili da povrakam nemam simptomi za bremenost kako sto procitav kaj nekoi drugi bolki vo gradite promena nekoja nemam ni toa nistoo Mnogu mi e strav se tresam celaaa da zemam test deneska za utre da proveram mislam i deka e rano ne znam sto da mislam veke mnogu sum voznemirena .
Според твоето сметање кога треба да добиеш ,тебе практично не ти касни сеуште и не се паничи толку.А ако продлжиш цело време да мислиш на симптоми на бременост стварно ќе почнеш да ги добиваш .Излези малку прошетај и опушти се ,ајде денот има 24 часа и во нив можат чуда да се случат
уууф не е така лесноо го молам господ да не сум бремена рано ми е не дека не сакам деца сакам но сега засега не . За друг пат глава во памет да се чувам . уфффффф