Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Здраво девојки ..
    Имам едно прашање имам една пријателка 8 месеци нема добиено е а не е ни бремена ни ништо ..
    Беше на гинеколок и дадоа лекови само со лекови може да добие а не смее да ги пие нон стоп тие лекови ...
    Ве молам за совет .. :)

2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    NE MANIPULIRAJ SO MOJOT ODGOVOR, POENTATA E DRUGA, POVELI:

MOZE DA SE ZABREMENI I BEZ EJAKULACIJA, BLAGODARENIE NA PRISUSTVO NA SPERMATOZOIDI VO SEKRETOT OD PROSTATA, KOE PRISUSTVO E GOLEMO PRI POSLEDOVATELNI ODNOSI, A TOJ SEKRET DODEKA TRAE ODNOSOT, SE IZLEVA VO ISCEDOCI, KOI NE SE VOOPSTO ZANEMARLIVI.

SEGA JASNO LI TI E?

AKO NE TI E, NEMAM NAMERA DA TI CRTAM, NA ONOJ KOJ NE SAKA ILI MOZEBI NE MOZE DA RAZBERE, DURI I DA MU CRTAM, POVTORNO BI BILO ZALUDNO.

Ne ti vikam, povtorno potenciram.

3. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Na forumov nema da go dobies odgovorot koj ti treba. Drugarkata ima problem, ako segasnata terapija ne moze da ja prima postojano, neka pobara alternativa, a ako nejziniot ginekolog ne se potrudi da najde resenie, neka pobara vtoro mislenje kaj drug ginekolog.

4. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Еве ме пак мене..Веќе не знам каде да читам и каде да прашам..Па одлучив тука.Сеуште сум во паника поради случката пред 4-5 дена.Да објаснам..1. Не сум имала сексуални односи 2.Се што имаме направено е пентрација со прсти (fingering) и ми има свршено на страничниот дел од задникот (далеку од вагината)

Вели дека кога и да сме го правиле тоа,немал ништо на прстите.Сакам да прашам..дали има шанси за бременост? Не сакам да добијам коментари дека не знам биологија или анатомија на телото па да не знам како се оплодува јајце-клетката..Туку само сум премногу испчаничена,имам гасови во стомакот,ми се гади (во текот на целиот ден,не само наутро) пред некое време ме болеше долниот дел од грбот,ама претпостоставувам дека е тоа што се враќав од теретана кога дуваше многу ветер,во ред тоа ми помина,сега сеуште имам лошо чувство во стомакот,повремено ми се гади,градите не ме болат и во целина немам други симтоми.Ве молам за помош бидејќи сум под стрес цело време..А треба да ми дојде за 1 ипол недела некаде.Многу се плашам

5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    не си бремена

На Marijana93 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Не си бременa вo никoј случај. А првите симптoми се јaвувaaт пoсле дoцнењетo нa менструaцијaтa, пoрaнo не, тaкa штo oвa сегa штo гo чувствувaш ти е нa психичкa бaзa.

@Kolumbo caps lock секoгaш знaчи викaње, кoлку и дa негирaш. Акo сaкaш нештo дa пoтенцирaш ќе кoристиш бoлдирaње или пoдвлекувaње.
    И не, немa лoгикa вo твoите теoрии, некoј дебелo, дебелo те лaже.

На naturally, ku4ence, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Tи ја праша дали сака да има она дете воопшто??? Свршуваш во неа, а ни ти ни она не знаете што сакате...
    Една членка овде рече дека ти си најнесовесен у целава работа.Јас би додал дека и двајцата сте најнесовесни и тоа многу.Животот го замислувате како зафрканција..
    Несовесност е многу лесен и благ збор за ова што сте го направиле.

Има секс а се чуди што тече од неа... не е тешко да се заклучи дека се работи за малолетничка(според слободна проценка).

Господи,прости им не знаат што прават!
    Се вика работава..

На Marijana93 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ako jas velam deka ne i' vikam, znaci deka ne i' vikam, a toa sto ne boldiram i ne podvlekuvam, se dolzi na druga pricina i moram da upotrebam golemi bukvi.

Nema logika i nekoj me laze? Jas ne bi se oblozil. ;) :)

Последна измена: 4 септември 2016
  9. anonimnaaa7

anonimnaaa7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki :)
    Mozebi sum na ppgresno mesto izvinete no mi treba sovet.
    So deckomi na 15ti imavme nezastiten odnos (kade sto e 100% siguren deka zavrsil nadvor od mene) den posle toa imav kafeav iscedok ist kako onoj koga zavrsuva mens. bev na genikolog istiot den no toj mi rece nema mesto za panika (zboruvase za iscedokot) no vcera trebase da dobijam i ne dobiv :(
    poradi toa sto citav zabremenuvanje od predsemena tecnost sega sum vo panika haha :)imam preemnogu poduen stomak i oteceni gradi no nikakvi bolki vo jajnicite kako za menstruacija, pa se nadevav deka nekoja ke mi kaze kakvi se sansite za zabremenuvanje id taa predseemena tecnost i dali ima sansa da sum trudna. (sekako utre ke zemam test i ke napravam)
    pozdrav devojki i blagodaram odnapred <3

10. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Simptomi na bremenost bi pocustvuvala malku podocna, vo odnos na toa sto odnosot bil na 15.08.

Da objasnime za sekretot od prostata i moznosta za prisustvo na spermatozoidi vo nego.

Ne se raboti za moznost od zabremenuvanje od samiot sekret, tuku od spermatozoidi cie prisustvo vo sekretot e zgolemeno pri posledovatelni odnosi, a togas toj sekret se izleva vo znacitelni iscedoci. Sansite se mali, no ne se nevozmozni.

Ima druga rabota na koja treba da se obrne vnimanie, pri odnos po povekednevna apstinencija, mozni se mali izlevanja na sperma i pred partnerot da dozivee orgazam, vo momenti koga se obiduva da go odlozi istiot, a ni samiot ne custvuva deka se slucilo, bidejki toa ne vlijae vrz erekcijata kako ejakulacijata, po koja erekcijata se namaluva.

Imas simptomi na ciklus, najverojatno ke imas denovive, moze da ima pomestuvanja, toj ne se vodi po svajcarski casovnik.

Sepak, ako docni, povtorno pojdi na pregled, bidejki ne e samo eventualna bremenost pricina za docnenje i za zagrizenost.

Dobro e toa sto nemas veke oboeni iscedoci, koi mozat da bidat predupreduvanje za dosta seriozni sostojbi.

Последна измена: 4 септември 2016
  11. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Луѓе ве молам за помош :sweat: Мислам дека мене психата ме измачува или јас навистина сум бремена.Значи 2-3 дена по ред бевме заедно со дечкото кај него дома.Немавме односи.Само прсти и ми сврши на задникот.Вели дека немал ништо на прстите што му верувам бидејќи секогаш се капеше пред тоа,а и да мастурбирал тоа се случило 1 час пред јас да дојдам а и секако одржува хигиена и редовно се мие.Е сега ме мачи нешто..Мислам дека му го допрев врвот и после ги ставив прстите во мене ..Ама не сум сигурна дали беше со истата рака и знам дека беше суво и немаше предсемена течност или слично..Ако е суво,има ли шанси да сум бремена?Стомакот го чувствувам затегнат ..А исто така имам обилно бело прање кое е густо,а и исто така ме чеша долу.. Треба да ми дојде за 1 недела а тоа се случи пред точно 1 недела.Ве молам за помош психата ќе ме убие..

Последна измена: 5 септември 2016
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Не си бремена, не се измачувај за џабе. Како да останеш бремена ако сте немале односи?

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    @Annath
    Можеби коа сум го допрела имало некој сперматозоид или како и да е не знам точно да го напишам..
    Многу сум исплашена.Со сигурност ми кажува дека по свршувањето во ниеден случај се нема лизнато ништо до вагината..И дека никогаш немал ништо да прстите..Само се плашам за таа случка иако сум сигурна дека беше сув..
    Сеуште сум невина..А што со чешањето и белиот исцедок?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Чешањето и белиот исцедок ти се инфекција, најверојатно кандида. Тоа не секогаш има врска со сексуалните односи. Инаку, не, дефинитивно не си бремена. Немало пенетрација, ниту свршување внатре. Нема шанси да настане бременост така лесно. Ако беше така, од пикање прсти сите ќе забременуваа.

15. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    @Annath Се плашам дека имало предсемена течност на моите прсти и сум ја внесела внатре..А да имало некој сперматозоид ..Иако мислам дека беше суво

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Не знам што да ти речам, самата си бараш проблеми кај што ги нема. Плус, под стрес ќе си направиш да ти доцни циклусот, и уште повеќе ќе испаничиш. Прв симптом на бременост е доцнење на менструација, сите останати симптоми се јавуваат многу подоцна, некаде после месец, месец и пол од зачнувањето.
    Твое право е да веруваш во што сакаш, ама дефинитивно не си бремена.

17. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    @Annath Фала ти.Бидејќи навистина не знам каде да се обратам.Зборам и со него и веќе една недела го масирам и не сака да зборува со мене за тоа и ми вика дека сум досадна..Во врска со паничењето..Минав низ тежок период..поточно надминав анкс и сите физички симптоми,ама ова паничењето ми останало..Сепак,фала многу за одговорите ќе се обидам да се смирам од сега па натаму.

18. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ako na prstite nemalo sperma, nema pricina za zagrizenost.

Simptomite koi gi custvuvas, ne se povrzani so bremenost.

Vo vrska so iscedocite, pojdi na pregled, za da se odredi tipot na infekcija i soodvetna terapija.

Gledas i sama deka egzibicii i nezastiteni odnosi, so sebe nosat stres, koj e shteten kako sostojba, zatoa izbegnuvajte barem ona sto nosi rizici. Pri penetriranje so prsti, tie da se chisti, ako partnerot pri "igrite" dozivee orgazam, da si go ischisti organot i izbegnuvajte ejakulacija vrz vagina.

Vo idnina ke imate i odnosi vo vistinska smisla, imajte na um deka nekogas bremenosta e posakuvana, a tesko se doagja do zacnuvanje, no koga ne e posakuvana, znae da dojde kako grom od nebo. Praktikuvajte zastiteni odnosi.

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Сеуште си невина? Велиш прстите, значи е повеќе од еден, што би значело и дека не си веќе невина:hai: Кога ќе преминете на вистински секс планираш секој пат да пишуваш во темава? Ниту ти свршил внатре ниту ти касни. Не си го мачи мозокот за џабе.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Primadonna

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    @gothchick

Невина сум,немав никаква болка ни крв.Мислам дека 2 е просек или средина за сите жени и дека повеќе од тоа не може да собере.Знам дека не треба да пишувам секогаш ама како што реков и самата се опоравив од лош период..и сеуште паничам. :(