Епа ај се гледаме јуни на мекици, во меѓувреме имаш многу теми и млади мајки што ќе ти помогнат да се снајдеш во бременоста. П. С. Како не ви е гад на втор ден да имаш секс? И како по ѓаволите тогаш немаш болки? Втор ден е најзаебан...
Хормоните најмногу работат тогаш. Ја спобудалувам. Ама ај што ни е гадно нас, туку и да сврши внатре без разлика кој ден е?!
Деца... Сигурно се деца.... Деца направиле деца... Не можам ни да коментирам на вакви работи од што се глупи и непромислени
Пак ли работиш на случајот? Она што ме интересира е, дали си и кажал за твојата намера, дали и таа сака бебе или пак си тераш така по своја волја? Не те осудувам овојпат, само те прашувам бидејќи е сериозна тема. Инаку, шанси постојат.
Здраво девојки значи немам добиено менструација 3 месеци направив неколку тестови и беа негативни значи навистина незнам што ми се случува а имав неколку незаштитени односи некој предлог што би можело да биде?
Dobro napisala YoungandBeautiful , treba da odis na pregled, bidejki periodot na docnenje e seriozno dolg, a bez ogled na toa koja e pricinata (mozno e da ne se raboti za brenenost, za toa malku podolu vo odgovorov), se raboti za sostojba koja treba da se ispita. Mozebi ne se raboti za bremenost, bidejki dokolku testovite se napraveni najmalku po 14 dena od posledniot nezastiten odnos, barem eden od testovite bi trebalo da e tocen, no nisto ne e sigurno, ova se pretpostavki, a odgovorot ke go dade tvojot ginekolog.
znaeme i dvajcata za ova a ti so jades gomna za kupatilo moes i da prekines mislam deka e taka najpametno ako nemas popameten odg togas kjuti si i ne komentiral nepromisleni raboti ok ?
Zdravo zhenski Mi kasni vekje 11 dena a pred toa sekogash mi bila redovna na 28 dena.. Imavme so decko mi nezastiten odnos no toj si ja dovrshi rabotata nadvor .. Napraviv 2 testa z bremenost mi bea negativni Otidov i na ginekolog mi rekoja deka nema nishto .. Vo shto mozhe da e problemot? ://
Decki dali e normalno 4 dena da docni menstruacijata? Ima li prostor za panika ili i se slucilo na nekoja da i zakasni pa da i dojde?
mi reche deka nema za sho da se grizam .. me prasha dali sum bila na odmor , ili pa nekoj stres .. toa beshe se
Zdravo zhenski Mi kasni vekje 11 dena a pred toa sekogash mi bila redovna na 28 dena.. Imavme so decko mi nezastiten odnos no toj si ja dovrshi rabotata nadvor .. Napraviv 2 testa z bremenost mi bea negativni Otidov i na ginekolog mi rekoja deka nema nishto .. Vo shto mozhe da e problemot? ://
Mozni se pomestuvanja i vo terminot i vo vremetraenjeto na ciklusot, no sekogas treba da bides vnimatelna, bidejki pricinite za pomestuvanjata ne se sekogas od dobrocudna priroda. Sledi ja sostojbata i ako docni uste nekolku dena, pojdi na pregled. Koga se raboti za zdravjeto na reproduktivniot sistem, treba da se pravat redovni pregledi kaj ginekolog, kako sto se praktikuva poseta na maticen lekar ili maticen stomatolog.
Ako docni uste nekolku dena, povtorno pojdi na pregled. Ne e nevozmozno ciklus da docni, no dve nedeli veke se seriozno dolg period.