Ne bi trebalo spored ona sto go rekol ginekologot, no sepak treba da se sledi sostojbata, bidejki stresot i klimatskoto vlijanie koga se odi na odmor, se samo eden del od mozni pricini za momentalnava sostojba.
Ке ве молам за помош!! Ве пратам многу време стварно сте срцки и ми треба ваше мислење..не сакам да сум бремена вака..последниот циклус ми беше 24.08-30.08 како што рачунав за плодни денови од 03.09-08.09 јас имав незаштитен однос со дечкото на 03.09 и 06.09 тој сврши надвор од мене ама се плашам да не останало нешто..осеќам симптоми уште пред десет дена да ми дојди менс..како што рачунав треба утре да ми дојди..од пред десет дена имам подуеност во стомакот и јаки болки во градите но денес таа болка во градите се намали скрос тоа ме плаши..вчера поручекта направив тест за бременост излезе негативен..денес сабајлето пак направив тест исто негативен..незнам што да мислам поќе ме засега тоа со градите пошто премногу ме болеа а денес скоро ич
Мене пред да ми дојди ми се намалва болката во градите така да не би требало да паничиш нема врска то ќе ти дојди
Zdravo sakam da prasam dali moze da ostanam trudna Imav nezastiten seks no ne znam dali svrsi vo mene. Za okolu 42 casa mi dojde menstruacija koja mi podrani 2 dena. prvite dva dena silno me bolea jajnicite i imav mnogu krvarenje kako i obicno dali ima nekoj sansi da ostanam trudna zatoa sto mi dojde porano 2 dena i zatoa sto imav seks pred menstruacijata ? Ve molam odgovorete
штом толку бргу си добила, значи во неплодни денови си била, овулацијата одамна ти поминала... наспиј се сеа на раат
Ke imas ciklus, no za vo idnina treba da znaes, deka broenjeto plodni i neplodni denovi ne e siguren nacin za prevencija od nesakana bremenost. Dava prilicno dobri rezultati kaj povozrasnite zeni, dodeka kaj mladata populacija i toa kako se mozni iznenaduvanja. Koristete zastita, kondomite se dobra opcija, bidejki nemaat negativno vlijanie vrz zdravjeto na zenata za razlika od tabletite.
Ne si bremena, no bidi vnimatelna vo idnina, insistiraj na zastiteni odnosi, bidejki ako ne se grizis za sebe, retko koj partner ke bide dovolno grizliv. Podobro kupi kondomi od apteka, otkolku da zivees pod postojan stres, bidejki site rizici koi gi nosi eventualno resavanje na nesakana bremenost, odat na smetka na zenskiot pol.
Здраво, деновиве се мачам со некој прашања ама немам одговор, па решив да побарам помош од вас. Дали е можно да се забремени од таа течноста што излегува од пенисот пред да сврши, И ако првиот пат свршува надвор од мене .а вториот пат да сврши во вагината, дали има можност за завременување??
Od predsemenata tecnost zabremenuva 1 od 10000 zeni, sekako deka moze, so e bitno dali prviot pat svrsil nadvor koga vtoriot svrsil vnatre
Bez ogled dali e prva, treta,... ejakulacija, stom e vo zenskiot polov organ sekako deka moze da se zabremeni. Vo odnos na sekretot od prostata, ne se raboti za toa deka se zabremenuva od nego, tuku od prisustvo na zalutani spermatozoidi, koi gi ima vo nego pri posledovatelni odnosi. Moze i pri prviot ako prethodela povekednevna apstinencija, no i pri samite obidi za odlozuvanje na ejakulacijata, ima izlevanje na mali koicini na sperma. Za razlika od ejakulacijata, tie izlevanja ne predizvikuvaat pad na erekcijata, taka sto partnerot ne e ni svesen deka se slucile, za da bi go prekinal odnosot. Vo idnina koristete zastita.
decki znaci sabaljevo so decko mi imavme seks i koga svrsi toj go izbrisa so vlazna maramica i nez dali e ubavo izbrisal i poslem porucek imavme pak seks no prvin bez kondom probavme 5-6 pati i sega nekako vo glava mi se vrti i panika me fakja da ne ostanalo nesto od sabaljeto? ve molam za pomos
zdravo zenski..sakam da ve prasam posleden pat imav dobieno na 29 avgust, na 04 septemvri,08 septemvri imavme seks so mazot i toj svrsi vo mene.Na 14 bev na ginekolog i mi rece deka sum najplodna sega i na 15 pak imavme seks i toj pak svrsi vo mene.Ima li sansi da sum bremena?Blagodaram mnogu <3
Zdravo devojki. Imavme odnosi so decko mi i mislam deka malku svrsi vo mene. No ne krenavme panika zatoa sto toa sto izleze od mene mislev deka e belo pranje, a nemam ovie denovi. Drugiot den )denes) povtorno istoto se sluci. Sakam da ispijam Norlevo i znam deka bi deluvalo za denes no dali bi deluvalo i za vcera zatoa sto neli deluva na 78 casa... Ve molam za brz odgovor
Би делувало и за вчера. Али следен пат земете си кондом, не се здрави баш тие Норлево. А исто така и ако ја пиеш следниот ден знај дека веќе е можно да е зачната јајце клетката и тука имаш малку етички дилеми дали е абортус или не.