Broenjeto na plodni i neplodni denovi ne e siguren nacin za prevencija na bremenost, bidejki dava podobri rezultati samo kaj povozrasnite zeni, dodeka kaj mladata populacija i toa kako se mozni iznenaduvanja. Spored toa sto si go napisala, ne treba da te zagrizuva povrsinata na poloviot organ, tuku dali i kolku od ejakulatot ima ostanato vo kanalceto na organot. Praktikuvajte zastiteni odnosi, vodenjeto ljubov kolku e ubav, tolku e i odgovoren chin.
Дали симптомите за бременост како вртоглавица, повраќање, гадење и сл. Се појавуваат одма во првите денови или подоцна??
da ali koga svrsi go napolni kondomot go izvadi i taka na brzanje so vlazna maramica se se izbrisa i zaminavme na fakultet i koga se vrativme od fakultet 2 casot pak imavme seks i sega nekoja nervoza me fakja niz glavata mi se vrti da ne ostanalo nesto
Девојче, ако си прочитала низ темава, не може за еден ден да се јават симптоми за бременост. Прво едицирај се за сексот, па после сексај се. А и гледам дека си на факултет, сигурно имаш 20 години. Прочитај малку и не тупи дали останало нешто или не.
Девојки ми треба мислења итно оти ќе полудам. Значи вака во август имавме односи со дечко ми и после 2 недели почнав да чувствувам болки во стомакот а имав и гадење, во меѓувреме ми дојде менструацијата со 2 дена задоцнување и ми траеше кратко и слабо крварев, а во меѓувреме бев и под голем стрес.Помислив дека може да сум бремена и после долго двоумење направив тест за бременост почетокот на септември и излезе негативен, не бев убедена целосно и повторно направив друг после два дена и тој излезе негативен но сепак уште имав некакви сомнежи и решив преку крв да испитам и тоа излезе негативно. Во меѓувреме ми се намалија болките во стомакот а и малце се смирив се до пред некој ден кога почнав да чувствувам болки во градите и вчера на ѓаќичките приметив темно црвени флеки и се испаничив. Незнам што да мислам, дали и после тие три негативни теста може да бидам бремена? BTW: Во август ни беше последниот однос.
Ем ти дошло, ем си направила тестови за бременост, па плус преку јрв и било негативно. Јас не знам зошто паничиш.
Имам прочитано дека е можно да бидеш бремена а во меѓувреме да прокрвариш слично како во менструација само послабо и пократко (исто како во мојот случај)
Vo megjuvreme nekolku pati uriniral, znaci ne ostanalo nisto. Koristete zastita, koja pokraj toa sto stiti od rizicite povrzani so seksualnite odnosi, stiti i od stresot koj se javuva po sekoj odnos, koj vo odredena smisla bi bil karakteriziran kako rizicen.
Ima mesto za zagrizenost, no ne poradi mozna bremenost, ne si bremena, tuku poradi toa sto tie damki na tvojata dolna obleka se rezultat na pojava na iscedoci. Pojdi si na pregled, bidejki iscedocite (posebno oboenite) mozat da bidat simptomi na narusuvanja na zdravjeto na reproduktivniot sistem (od lesni do mnogu seriozni).
Здрaвo.Пoминaa 3 ипoл недели oд тoј oднoс штo гo oпишaв (свршувaње нaдвoр oд вaгинaтa и пентрaцијa сo прсти).И пoсле тoa ми дoјде 2 денa пoрaнo и сум сигурнa декa беше менструaцијa.Ми трaеше некaде 6 денa и имaв темнoцрвенa oбилнa крв.Денес видoв бел лигaв исцедoк и прoчитaв декa бил еден oд првите пoкaзaтели нa бременoст Истo имaм некoи чудни бoлки вo стoмaкoт мoментaлни.А и истo видoв декa мoжеш дa дoбиеш a дa си бременa.Требa ли дa се грижaм?
Ne si bremena, a vo odnos na iscedokot i bolkite najdobro e da odis na pregled, bidejki i penetriranjeto so prsti moze da dovede do infekcii.
Здраво нов член сум и сакам да прашам нешто. Вака со дечко ми имавме незаштитен однос по 12 дена од кога добив поточно на 11.09 он не сврши во мене го извади и го изми по 5 6 мин имавме пак однос пак не сврши во мене но по 5 дена имав болки во левиот јајник и цела лева страна, треба да добијам на 27 а еве денес имав болки во стомакот како предменструални кои некое време беа интензивни но по некое време прекинаја еве сега пак почнува да ме боли но помалце,дали може да сум бремена? Иначе примам и инфузии затоа што сум настината имав восока темп,потечени крајници и сите коски ме болат. Ве молам за помош
Ako imas simptomi na ciklus, ke imas ciklus. Simptomi na bremenost se pojavuvaat najrano po tri nedeli od zacnuvanje. Vo idnina vnimavajte poveke, bidejki mienjeto na poloviot organ ne garantira zastita od nesakana bremenost, bidejki vazno e sto po ejakulacijata ostanuva del od ejakulatot vo kanalceto na penisot, a toj ostatok pri posledovatelni odnosi izleguva so iscedocite od sekretot od prostata. Nekoj ke ti rece deka sansite za zabremenuvanje na toj nacin se mali, no zaprasaj se dali toj koj ke rece taka, moze da garantira deka si izzemena od takva moznost. Koristete kondomi.
Девојки ве молам за мислење и без глупи одговори. На 16ти месецов имав однос со лице кое претходно немал односи 2години и не с И тврди дека не свршил. А мене требаше да ми дојде на 28ми месецов а добив мал крвав исцедок кој траеше 3дена , а менструацијата ми трае 6дена. Почнав да се плашам дали е можно да сум бремена? Да кажам дека прокрварив на 22ри.
Prvi simptomi na bremenost se pojavuvaat po 3-4 nedeli od nezastiten odnos, no ako se sluci ciklusot da docni podolgo vreme, bez ogled na toa sto togas bi bile pominati 12 dena, moze da bide prviot simptom. Pojdi na pregled, bidejki tuka moze samo da se pretpostavuva, a vistinskiot odgovor ke go dobies od ginekologot. Vo idnina praktikuvajte zastiteni odnosi, toa sto ne ejakuliral, ne nosi 100% garancija za zastita od nesakana bremenost.
Zdravo devojki Sakam da prasam nesto...posledno dobiv na 13.09 (1 nedela porano,trebase da dobijam na 20.09) mi traese 3 dena no ne krv tuku imav cuden iscedok,mn mn temna kafeava boja i gusto... Na 22.09 napraviv test bese negativen. Do pred 6,7 dena gradite me bolea mn,sega bolkata se namali...na periodi me podnaboluva kaj leviot jajnik Na 25.09 pak imav kafeav iscedok okolu 2 dena,ne obilno pomalku. So deckomi imame nezastiten sex,no sekogas pazime Denovive ke odam na ginekolog,no sepak sakam mislenje i od vass*
Treba da odis na pregled, bidejki docnenje na ciklus, proprateno so oboeni iscedoci i bolki kaj jajnikot, ne e zanemarliva sostojba. Oboenite iscedoci mozat da bidat simptomi kako na infekcii, taka i na cisti, polipi i kancerogeni kletki. Vo odnos na "pazenjeto", podobro e da se koristi zastita, bidejki "pazenjeto" ne e 100% uspesen kontraceptiven metod.