1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. kompir1

kompir1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sepak,imanjeto bebuska e tesko,nema vrska dali si mlad ili star.

2. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    luge pomagajteeee ne znam sto da mislam sto mislite vie po vase mislejne ima sansi da sum bremena bez razlika sto nemam nikakvi simptomi za bremenost bolki vo gradi macnina povrakajne vrtoglavici treba da dobijam utre ili zadutre sto misliteee vie pomagajteee

3. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    da taka e imas pravo teskoo e imajneto na bebe

4. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    luge pomagajteeee ne znam sto da mislam sto mislite vie po vase mislejne ima sansi da sum bremena bez razlika sto nemam nikakvi simptomi za bremenost bolki vo gradi macnina povrakajne vrtoglavici treba da dobijam utre ili zadutre sto misliteee vie pomagajteee

5. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    јас мислам дека не си, ама можеш да одиш во аптека и да си купис тест, а не овде сто пати да прашуваш

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    аман бе девојки се е*ете и после дали сум бремена помагајте помош и дрн дрн па алооооооооооо кај ви беше паметот кога си уживавте и се тркалавте во кревет. ако сте наздравје ќе си имате бебуле и ќе си го нишкате нешто најпрекрасно, ако не сте ајде удрете на е*ање и следен месец ејјјјјјјј помагајте дали сум бремена. како прво за да имате односи и тоа без презерватив треба да сте спремни да си ги сносите последиците ако не стајте му кошулче на партнерчето и мирна глава секој месец. со тоа што ќе пишете помош дали сум бремена ние не гатаме на графчиња ниту пак можеме да претпоставиме што се сте правеле во кревет. подобро мирно без паника до аптека еден тест и ќе си проверите. тестовите подобро знаат од нас тука.

На lolyta777, AIT, alison и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    И не знам зашто мислат дека симптоми за бременост се бол во гради и ред други што постојано ги набројуваат.Бол во гради,стомак,кичма, се симптоми дека ќе ви дојде,а понекогаш,кај некого се јавува и чувство на гадење или повраќање.Еве јас на пример пред да родам,пред секој циклус :puke:

На AIT, karak и stilas7 им се допаѓа ова.
  8. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    aha da daaaaaaaaa fala na odgovorot ama karatak veke i ne mu se sekirammm vcera bev po voznemirena no deneska veke neeee bidejki znam deka imam do mene covek sto vistinski me saka i go sakam i dvajcata sakame bebe no mislime deka e malki ranooo bidejki prvin sakame da se zememe pa da si najdeme stan pa posle bebuskooo nooo imam pretcustvo deka ne sum bremena no sepak segaaa zdravjeeee ...

9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    само да ти кажам дека понекогаш животот ни црта нови патишта од тие што сме замислиле да ги изодиме.... ;)

10. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    :) :) :) da taka e imas pravo ..

11. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    e pa lugeee ne sum trudnaaa deneska dobiv tocno na vreme :)

12. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    decki da ve prasam nesto,moja drugarka nema dobieno mesec i 10dena,mozno li da e trudna....
    bas i rekov da si proveri,zs mn ecudno tolku vreme da i kasni ne e normalno toa...ako e od stres,napnatost,promena na klima malce ke i kasni a ne tolkav period.Toj period e mn...odgovorete mi ;)i fala

[mod-kirilica:2jq7c1u7][/mod-kirilica:2jq7c1u7]

13. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Па како да ти одговориме кога не даде никакви дополнителни информации? Имала ли односи во скоро време? Користеле ли кондом? Кажи нешто повеќе за да знаеме. Ако не нека си купи тест и крај :)

14. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Па нека си купи тест уште утре и нека провери. Инаку ако имала ризичен однос може да е трудна.

15. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Не бе, не е трудна нема шанси! Ај нека заврти шоља од кафе да и прегледаме кроз прсти, а и нека замисли желба дека НЕ е трудна.

16. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Дечки да ве прашам има ли шанси после прв однос месецов да ми доцни? бидејќи цела недела после првиот однос ми течеше крв, а сега треба да ми дојде за неколку дена.... можно ли е да ми касни или пак воопшто да не добијам поради тоа што имав цела недела крв?

17. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    83.809
    би требало да ти дојди ако ти иди редовно а можи и да ти касни ако стануваш сексуално активна кај секоја жена е различно среќно

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    мозно е и да не добиеш кај мене беше така имав неколку дена крв сум се прочистила и коа бев на гинеколог ми кажа дека тоа ми била менстуацијата

кај секого е различно не паничи ко прв почекај ...мислите така се останува трудна ...полека и смирено ако после 10 дена не ти дое ке си купис тест и ке си проверис и најубаво е и на гинеколг да си отидеш после тие 10 дена

19. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Епа чудно ми беше тоа што крварев цела недела после тоа и помислив да не ми поранила менструацијата, но секогаш ми е редовна и треба да добијам овие денови :|

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    почекај уште некој ден ако нема или тестот или на гинеколог да идеш твој избор