anti bebe piluli mislam deka ama dokolku gi koristish treba odreden periot pred odnosite konstantno da gi piesh... vo apteka sigg znaat
Sakam ako moze da mi pomognete sto pobrgu... Vcera imavme odnos so decko mi i kondomot puknal .. Pa nesto vo mene nesto nadvor ii ispaniciv otidov saat potoa kupiv i ispiv norlevo no koga proveriv na kalendarot na plodni denovi mi pisuvase deka sansite mi se maksimalni ii toa me plasi .. Dali norlevoto ke pomogne da ne ostanam bremena ? A za nedela vreme ke napravam i test ...Ve molam pomognete ! Dali moze da zabremenam ?
Vcera so deckomi imavme odnos i za nesrekja kondomot se skinal ... I nesto izgleda vo mene .. Malku nadvor i vednas ispaniciv i saat vreme potoa od apteka kupiv i ispiv norlevo.. No vcera vecer koga vidov na kalendarot za plodni denovi mi pisuvase deka sansite se maksimalni i sega toa me plasi .. Dali norlevoto ke spreci da ne zabremenam ... Me plasat tie plodni denovi.. A za nedela vreme ke napravam i test ve molam pomognete ..?!
Pa da znam deka apceto ima nogu jako dejstvo i ako se ispie vo prvite 24h efektot e najgolem no i plodnite denovi ne se igracka pa malku me buni .. Inace falaa ti mnogu so mi pomagas i ke se trudam da ne mislam na toa
Полека со Норлево, не смееш да го пиеш често. И полека со сексот со дечко ти, ако веќе не сакаш да останеш бремена. Пазете барем околу плодни денови, не мора баш тогаш да имате односи, така?
Ne ni zabelezav deka sega mi se plodnite denovi i ete bas sega pukna kondomot za belja ..inc samo da ne ostanam bremena ke vnimavam ...
Симни си некоја апликација на телефон, и запишувај си се. Јас ја имам Clue, ама има еден куп со истата намена. Ќе ти пресмета плодни/неплодни денови, овулација, кога ќе ти дојде следната менструација и ќе можеш да си запишуваш се, од заштитен/незаштитен секс, па се до јачина на крварење и ќе имаш контрола врс целиот циклус. Не дека ќе можеш да си сто проценти сигурна, ама ќе знаеш во кои денови најмногу да внимаваш.
ќе си внимаваш на плодни денови, нема - не забележав. А бидејќи јас имам забележано дека и претходно имаш пишувано слично искуство со скинат кондом, ти препорачувам да отидеш кај гинеколог па можеби ќе ти даде пилула за контрацепција или ќе ти предложи некој друг начин за да се заштитиш.
Мислам дека не најубаво ти е да се консултираш со медицинско лице ...иначе пробај деновиве да внесуваш повеќе витамин ц после во долниот дел миј се со топла вода и пиј повеќе кафе ...овое рабпти обично предизвикуваат абортус вит ц во голема количина
вит ц не предизвикува абортус или па кафето за топла вода да можи да наштети но овие другите во никој случај баш напротив вит ц се дава да се спречи крварење а аналгетици као аналгин антибиотици појаки предизвикуваат крварење и топла вода .. во бременост на трудниците им е препорачано помалце кофеин затоа што влијае непотребно и смета на некои функции но не носи ризици а вит ц секоја од нас трудниците го пиеме .. Штом си испила @Tace26 таблети и тоа во првите 24 часа нема потреба за паника но за др пат пазење ..
За вит ц во голема количина не една чаша сок од портокал зботам секој ден таблети лимонада овошје и зеленчук со мн вит ц ова и мали деца го знаат за вит ц ...знам уште во основно професорка ни го имаше кажано ова
каков абортус од витамин ц бе луѓе? )) ме насмеа слатко. јас сум бремена втор месец и од гинеколог ми е препорачана висока доза на витамин Ц. кафето не може да предизвика абортус исто како и топлата вода..
со ладна вода да се тушираме ние трудниците? ) нормално, не е препорачана сауна или парна бања, ама топла вода - не жешка секако не прави проблем. ајде, не ширете дезинформации
Jas kazuvam sto sme zborele na cas so profesorka po biologija i so drugarka sto studira farmacija 4ta godina so odlicen prosek znam i edna breme zena na koja i zabranija poveke od 1 casa sok koj sodrzi vitamin c ....kako i da probav da pomognam i toa e toa sto sum slusnala sum prenela
Sekoja cest za drugarka ti ama valjda kup doktori znaat podobro. Poso samo na forumov ima kup devojki trudnicki so pijat vit.c za da se spreci krvarenje i nesakan abortus