мислам дека за тебе се однесува... можеби стварно не си добро упатена и имаше најдобра мисла, ама како и да е - дури и да беа точни фактите, воопшто не е здраво за неа сама да си предизвикува абортус. си има медицински лица кои треба да и кажат што да направи дури и ако е трудна, што не верувам...
Znam deka za mene se odnesuva i da stvarno imav dobri nameni ...jas dojdov ovde da si dadam svoe mislenje koa za nekoj e pogresno za nekoj ne ...ne dojdov da mi se izvadi od nos nesti sto sum kazala ...zatoa i napisav jbg toa e ...
и јас си го пијам вит ц и тоа по препорака пошто ни се потребни вит а не дека штети па и природни сокови строго пијам со вит ц и баш добро ми доаѓаат а за топлата вода (но се мисли на жешка) во поодмината бременост можи да наштети јави контракции и неубави раб затоа забрането е и седење до парно на трудници и жешко мн ... али ипак во никој случај не треба да се кажува како да си напраи предизвика абортус како членката погоре значи се знае точно кажа за се што е потребно доколку е несакано постојат мед лица ...
Tie apcinja spored proizvoditelot imaat 99% uspesnost, sto znaci deka po zemanjeto na apceto, ostanuva da se nadevas deka ne si tolkav maler, ti da si taa edna od sto zeni. Test se pravi najmalku po dve nedeli od rizicen odnos. Broenje na plodni i neplodni denovi ne e siguren metod za kontracepcija, bidejki ne treba da se zaboravi deka spermatozoidite mozat da opstanat nekolku dena. Za da se izbegnat neprijatni situacii so kondomite, dobro e da se znae deka: - se kupuvaat od apteka, bidejki tamu se soodvetno cuvani i se vo rok na traenje; - otkako ke se kupat, ne se cuvaat vo dzeb od pantaloni, bidejki toplinata gi razgraduva; - se stavaat koga penisot ke postigne potpolna erekcija; - dokolku custvuvate silno trienje vo tek na odnosite, treba da koristete i lubrikant.
Не верувајте на све и свашта што се пишува по форумот, консултирајте се со вашиот лекар така ќе добиете многу поточна информација . Што се не ќе прочита човек значи. Просекот што го има некој на факултет не може да биде мерило за валидноста на информацијата што ќе ти ја даде. Што ако го има а нема искуство? Се извинувам за оффтопикот.
obicniot e od 500 mg srcka... 1000 mg treba da naglasis u apteka ako sakas. toa e malce povisoka doza
I sega mozno li e da sum bremena koga go ispiv apceto saat vreme po odnosot?pomognete tie sto znaete..
Не, не е можно. Тоа апче е за да ја спречи несаканата бременост ако се испие најдоцна до 72часа од ризичниот однос. Значи relax, нема бебе.
Требa дa се плaшaм oд бременoст aкo ни се дoпрaт oргaните нaпример нa некoлку секунди,a пред тoa дa сме имaле oрaлен?
Ауу витамин ц и кафе предизвикувале спонтан???? Ова е нешто најново цццц. Девојко бигрл, не треси глупости кога не си ич информирана, ги плашиш трудниците.
Ne mi bese namerata da gi isplasam trudnicite kazvam nesto sto mn luge mi go kazale i ajde dosta me napagate ...ne sum vi jas na vas bokserska vreka
Ти кажале други луѓе? Ама ти овде пишуваш такви работи а има жени што се бремени и примаат витамн ц по препорака на лекар, а ти пренесуваш информации што си ги слушала од улица.
Девојче, така иде зборот. Не сфаќај одма буквално. Па и тие наставнички што ти кажале се многу "образовани". Поголема глупост во живот немам слушнато.