Dali ti gledas vo mojot post deka ja pisuvam za vit c kazav deka ako gledame po obrazovnost nasive lekari ginekolozi hirurzi opsti itn ne se obrazovani ....kako i da e toa e off topik druga tema ....a ti ako nemas zivot slobodno citiraj me i zamaraj me vo temava ....tolku ... pozdrav
A sega vise minaa 2 dena odkako go ispiv apceto i nemam nikakvi simptomi neli treba da prokrvaram kako sto znam jas ?
Ne moze samo da imas bolki vo stomakot,kicmata da ti se povraka sl simptomi ko pred dobieno a moze i ic nisto da ne ti e
Девојко, get a life, ама ти, а не јас. Пробав само да те поправам за да не се брукаш пред други - ама пошто очигледно не прифаќаш и се лутиш како некое дете разгалено, онда ок...уживај си и раскажувај приказни на друг! поздрав
Mislis dali zelbata za solena hrana e simptom na bremenost? Zgolemen apetit i zelba za odeden tip na hrana posebno kiselkasta e simptom, no toa ne e simptom na rana bremenost. Simptomi na bremenost se javuvaat po tri do cetiri nedeli od zacnuvanje. Ima i porani simptomi od tip na potemnuvanje na kozata okolu bradavicite, bolni otoci na gradite, koi mozat da se javat i vo deset do petnaeset dena, no takvite simptomi ne sekogas znacat bremenost, moze da bide i hormonalen disbalans vo prasanje.
Ne moze najprecizno da se kaze procent na moznost, no duri i da e 2-3%, toa se 2 do 3 zeni od 100, sto ne e zanemarlivo, zatoa e vazno sto redaktirase. Ona sto na nekoi ne im e jasno, e toa deka ne se zabremenuva od sekretot od prostata, tuku od zalutani spermatozoidi koi se naogjaat vo nego pri posledovatelni odnosi.
Леле девојко, зарем уште тврдиш дека може вит ц да доведе до спонтан??? Колку години имаш да те прашам. Сигурно 15. А ако имаш 20, не пишувај овде веќе жити се. Вака ли во европа ќе одиме
Ne se fakjam za sitnici, ete procitaj nazad niz prasanjata, site prasuvaat dali se zabremenuva od "predsemena tecnost", a toa vo sustina ne e reproduktivna materija, no izgleda ne im e jasno.
Dali ima nekoj sto e bil na moe mesto da znae da mi kaze dali norlevoto mu ima pomognato oti go ispiv i vekje 2 dena minaa a nemam nikakov simptom ni nisto pa me fakja panika ..aj ako ima nekoj neka mi dade nekoj sovet ve molam.. :/
Mojata drugarka piese norlevo 48 casa posle rizicen odnos imase gadenje, vrtoglavici nekolku dena no potoa i pomina
Jas ispiv 2 casa po rizicniot odnos norlevo i samo imav glavobolka a pominaa 2 dena od togas a menstruacijata treba da mi dojde na 10/11 i se plasam mozno li e da stane poloso...
I neznam kako se brojat koj denovi se plodni ke moze li nekoj da mi kaze ? Dobiv menstruacija na 11 ti i sega ke cekam narednata ..Pomognite koj znaete barem psihicki mozebi ke se opustam
Ne bi trebalo da imas bidejki ima pominato dosta vreme 2 dena ne se malku, plodni denovi imas na femina otvori tamu se ti pisuva
Ima devojki koi nemaat nikakvi simptomi ..ima nekoi syo rvarat ima nekoi sto samo im se losi se e do organizmot toa sto ne si iskrvarela ne znaci deka si bremena jas go imam koristeno apcevo i osven losenje niso dr sum nemala ne sum krvalela a na drugarka isto ko tebe nisto ne i bese i donr worry ne ostanavme bremeni ne si ni ti
Podobro e koga slusam vakvi pozitivni raboti ama samo taka neka e,samo sea e loso so na femina mi pise deka sum bila vo plodni denovi i sansite se maksimalni pa toa da ne bese ke nemase da se grizam ic ama sea me plasi tie plodni denovi da ne mi napravat problem
Ti ke mi kazes dali da pisuvam tuka ili ne ako sum nad 20 god.Ne znaev deka poznavanjeto na bremenosta/nepoznavanje na bremeosta svaga vo kriteriumite za vlez vo Evropa