МОжеш да си трудна.... Преку ногавица од кај него, па преку твоите алишта стигнало до твоја вагина, навлего внатре и те ОПЛОДИЛО. Пошто спермата има нозе и често знае да оди кај што не треба, ах таа кучка... За жал (или за среќа) истото ова и се случи на другарка, не веруваше ама ете преку новагица, и дојдоа војниците сперматозоиди и ја оплодија....па вчера крштевка му правевме на малиот....сонце мало Ај па таман нема да се малтретираш на школо да идеш, од дома средно ќе си завршиш...
Mozebi ne e vo pogresna kategorija, tuku treba da posluzi kako alarm deka nekade zatajuvame, a izgleda zatajuvame vo domasnoto vospituvanje, kade uste vo pubertetot treba da se obrne vnimanie na ovaa tema, no i vo skolstvoto, kade ne e problem predavanjeto, se predava na temava, problem e vo toa sto se izgubi avtoritetot na prosvetnite rabotnici, tie predavaat, no retko koj gi slusa (za sto isto ima udel domasnoto vospituvanje, se' e princip na svrzani sadovi).
I do toa e no i do vospituvanjeto najveke. No pred se komunikacijata,ako nemoze so tato,mama e zensko ke ti kaze a ne butaj sve dole pa posle of lele majko
Се сложувам со тебе . Среќа што јас во прва средно имав посебно предавање на оваа тема заедно со другите ученички кои се од мојата генерација , баш во почетокот на годината , некаде околу 15-ти септември ( штом ни се среди наставата ) . Ама некогаш ова не е доволно . Можеби треба да се воведат повеќе вакви часови , во текот на целата година па и во наредните години , а не би било лошо од основно да се воведе ( зборувам за од 7-мо одд па нагоре ) . @RumShtangla еве и мене мајка ми никогаш не ме седнала да ми објасни како оди оваа работа , но сепак јас се едуцирав од интернет , а потоа и со предавањето во средно каде ни дадоа и некои прирачници , па си ги исчитав од почеток до крај . Некои деца немаат таква блискост со родителот . Јас си ветив на себе си , дека ќе дадам се од себе за да ја упатам ќерка ми , за сите ризици кои ги носи сексот со себе си , не само за несакана бременост .
Dadov primer za roditelot, no vo ova ponovo vreme tehnologija napredna nemoj da mi kazes deka normalno e da postavat prasanje dali od pentracija moze ili od dopir da se zabremeni.. Da ne otidene predaleku..
Во никој случај не е нормално . Туку сакав да кажам дека родителиве не се толку блиски со децата , мојве се од оние што менуваат канал на сцена со бакнување а верувам не се единствени , па затоа доаѓа до вакви бруки по форуми .
Феминки ми треба вашето мислење вчера имавме односи со мажми и сврши во мене значи сакаме да останам бремена ама сабајлево имав многу бело прање како да ви кажам (ко спермата да се врајќаше) дури и во спиењето осејкав како ми течи како ко ке имам мензис секогаш вака ми е ко ке сврши во мене
normalno e deka ke ti istekuva. nema cela sperma da istece, plus verojatno toa beloto sto ti tece del e i tvoja tecnost - ne e se od spermata. bitno e deka svrsil vo tebe, dovolno e kapka sperma da ostane za da zabremenist
10 dena sekako zavisi pak i koga ti e posl ciklus sto denovi ti se .. ama za eden test 10 dena sekako treba da minat
najrano 2 nedeli po nezastiten odnos ili po docnenje na ciklus. se sto ke napravis prethodno moze da ne e validno...
После 14 дена направи тест. Чим свршил во тебе да се надеваме на позитивни резултати. Да не се повторувам ти кажаа членките погоре дека доволно е само малку за да останеш бремена (чим свршил во тебе) . Чекај 14 дена за посигурно па извести не!! позз
Добро бе, девојче, или да те наречам дете зашто имаш 16 години, како може преку облека да забремениш, ај размисли. И не ти е крив интернетот.
Sakam da pitam uste nesto.. Koga imame odnos so decko mi i koga si otidam doma imam nekoja bela tecnost koja mi tece i toa e posle sekoj odnos ,a posle toj rizocen odnos koa nesto svrsi vo mene nesto nadvor vednas mi potece toa samo malku pogusto.. Dali e toa od sto znam deka i zenskite svrsuvaat ili od toj ako svrsil vo mene .. No posle toa imam ispieno apce norlevo i minaa 2 dena mene mi se vrti i imam glavobolka toa sig e od apceto aa moze li nekoj da mi kaze taa bela tecnost od so e i mozno li e da zabremenam ?
Ete povtorno zanemaruvanje na faktorot prisustvo na spermatozoidi vo sekret od prostata. Ne e vazno dali sansata za takvo zabremenuvanje e 2-3%, 0,2-0,3% ili 0,02-0,03%, vo prviot primer e 2-3 zeni od 100, vo vtoriot e 2-3 od 1000, vo tretiot 2-3 zeni od 10 000, nitu edna od ovie brojki ne e zanemarliva, koga e vo prasanje nesakana bremenost. Sekoj nezastiten odnos pomegju plodni maz i zena e potencijalno zacnuvanje.
Poloviot organ se chisti isfrlajki se', znaci tvoite sekreti i ejakulatot vo slucaj na ejakuliranje, no istekuvanjeto na ejakulatot ne znaci deka ne moze da se zacne, bidejki e dovolem eden spermatozoid koj stignal do celta. Vo momentov ne moze da se znae dali si zabremenila ili ne, se tvrdi deka procentot na uspesnost na apceto e 99%, znaci edna od 100 zeni sepak zabremenuva. Po dve nedeli napravi test.