Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    25.370
    Темава можеби треба да се премести во " Насмевка " бидејќи некои прашања се крајно трагикомични (facepalm)

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    МОжеш да си трудна....
    Преку ногавица од кај него, па преку твоите алишта стигнало до твоја вагина, навлего внатре и те ОПЛОДИЛО. Пошто спермата има нозе и често знае да оди кај што не треба, ах таа кучка...
    За жал (или за среќа) истото ова и се случи на другарка, не веруваше ама ете преку новагица, и дојдоа војниците сперматозоиди и ја оплодија....па вчера крштевка му правевме на малиот....сонце мало :sun:
    Ај па таман нема да се малтретираш на школо да идеш, од дома средно ќе си завршиш...

На cukarkoval, Milobebence, Antolinaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Temava treba da se zatvori, dosta se muchime da chitame nearni prashanja. Uzhas be

На oblace1, Antolinaa, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Mozebi ne e vo pogresna kategorija, tuku treba da posluzi kako alarm deka nekade zatajuvame, a izgleda zatajuvame vo domasnoto vospituvanje, kade uste vo pubertetot treba da se obrne vnimanie na ovaa tema, no i vo skolstvoto, kade ne e problem predavanjeto, se predava na temava, problem e vo toa sto se izgubi avtoritetot na prosvetnite rabotnici, tie predavaat, no retko koj gi slusa (za sto isto ima udel domasnoto vospituvanje, se' e princip na svrzani sadovi).

На jasbi, izmislena и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    I do toa e no i do vospituvanjeto najveke. No pred se komunikacijata,ako nemoze so tato,mama e zensko ke ti kaze a ne butaj sve dole pa posle of lele majko

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    25.370
    Се сложувам со тебе . Среќа што јас во прва средно имав посебно предавање на оваа тема заедно со другите ученички кои се од мојата генерација , баш во почетокот на годината , некаде околу 15-ти септември ( штом ни се среди наставата ) . Ама некогаш ова не е доволно . Можеби треба да се воведат повеќе вакви часови , во текот на целата година па и во наредните години , а не би било лошо од основно да се воведе ( зборувам за од 7-мо одд па нагоре ) .
    @RumShtangla еве и мене мајка ми никогаш не ме седнала да ми објасни како оди оваа работа , но сепак јас се едуцирав од интернет , а потоа и со предавањето во средно каде ни дадоа и некои прирачници , па си ги исчитав од почеток до крај . Некои деца немаат таква блискост со родителот . Јас си ветив на себе си , дека ќе дадам се од себе за да ја упатам ќерка ми , за сите ризици кои ги носи сексот со себе си , не само за несакана бременост .

Последна измена: 27 октомври 2016
    На Kolumbo и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Dadov primer za roditelot, no vo ova ponovo vreme tehnologija napredna nemoj da mi kazes deka normalno e da postavat prasanje dali od pentracija moze ili od dopir da se zabremeni.. Da ne otidene predaleku..

8. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.875
    Допаѓања:
    25.370
    Во никој случај не е нормално . Туку сакав да кажам дека родителиве не се толку блиски со децата , мојве се од оние што менуваат канал на сцена со бакнување |( а верувам не се единствени , па затоа доаѓа до вакви бруки по форуми .

9. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Феминки ми треба вашето мислење вчера имавме односи со мажми и сврши во мене значи сакаме да останам бремена ама сабајлево имав многу бело прање како да ви кажам (ко спермата да се врајќаше) дури и во спиењето осејкав како ми течи како ко ке имам мензис секогаш вака ми е ко ке сврши во мене

10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    normalno e deka ke ti istekuva. nema cela sperma da istece, plus verojatno toa beloto sto ti tece del e i tvoja tecnost - ne e se od spermata. bitno e deka svrsil vo tebe, dovolno e kapka sperma da ostane za da zabremenist

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    A posle kolku dena mozam da napravam test

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    10 dena sekako zavisi pak i koga ti e posl ciklus sto denovi ti se .. ama za eden test 10 dena sekako treba da minat

13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    najrano 2 nedeli po nezastiten odnos ili po docnenje na ciklus. se sto ke napravis prethodno moze da ne e validno...

14. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    После 14 дена направи тест. Чим свршил во тебе да се надеваме на позитивни резултати. Да не се повторувам ти кажаа членките погоре дека доволно е само малку за да останеш бремена (чим свршил во тебе) . Чекај 14 дена за посигурно па извести не!! позз :hug::l:

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Добро бе, девојче, или да те наречам дете зашто имаш 16 години, како може преку облека да забремениш, ај размисли. И не ти е крив интернетот.

На joka_Ku му/ѝ се допаѓа ова.
  16. joka_Ku

joka_Ku Нов член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Znachi nemozesh da ostanesh trudna...!

На Sunnny и Poppins им се допаѓа ова.
  17. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Sakam da pitam uste nesto.. Koga imame odnos so decko mi i koga si otidam doma imam nekoja bela tecnost koja mi tece i toa e posle sekoj odnos ,a posle toj rizocen odnos koa nesto svrsi vo mene nesto nadvor vednas mi potece toa samo malku pogusto.. Dali e toa od sto znam deka i zenskite svrsuvaat ili od toj ako svrsil vo mene .. No posle toa imam ispieno apce norlevo i minaa 2 dena mene mi se vrti i imam glavobolka toa sig e od apceto aa moze li nekoj da mi kaze taa bela tecnost od so e i mozno li e da zabremenam ?

18. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ete povtorno zanemaruvanje na faktorot prisustvo na spermatozoidi vo sekret od prostata. Ne e vazno dali sansata za takvo zabremenuvanje e 2-3%, 0,2-0,3% ili 0,02-0,03%, vo prviot primer e 2-3 zeni od 100, vo vtoriot e 2-3 od 1000, vo tretiot 2-3 zeni od 10 000, nitu edna od ovie brojki ne e zanemarliva, koga e vo prasanje nesakana bremenost.

Sekoj nezastiten odnos pomegju plodni maz i zena e potencijalno zacnuvanje.

Последна измена: 27 октомври 2016
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Ke mi kazete li ?

20. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Poloviot organ se chisti isfrlajki se', znaci tvoite sekreti i ejakulatot vo slucaj na ejakuliranje, no istekuvanjeto na ejakulatot ne znaci deka ne moze da se zacne, bidejki e dovolem eden spermatozoid koj stignal do celta.

Vo momentov ne moze da se znae dali si zabremenila ili ne, se tvrdi deka procentot na uspesnost na apceto e 99%, znaci edna od 100 zeni sepak zabremenuva.

Po dve nedeli napravi test.

На joka_Ku му/ѝ се допаѓа ова.