почекај уште некој ден ако нема или тестот или на гинеколог да идеш твој избор[/quote] Во ред фала многу
lugeeee pomagajte!!! imam bolki vo stomakot vo predelot megu jajnicite, me sece od vreme na vreme i toa sredni bolki so decko mi imavme seks bez kondom na 3 ti fevruari, vo pocetokot na plodnite denovi. pominaa 15 dena,dali e mozno da se fatilo nesto. imam isti simptomi za dobivanje i sekoj moment mislam deka ke dobijam, proveruvam posle sekoe bolenje stomak. bolkite traat veke 2 dena, od vcera sabajle i uste traat. Mozno li e??? Da napravam test???
не паничи прво размисли за вашиот однос што се случуваше каде сврши дечкото има ли причина да се сомневаш? не мора да значи дека ако сте имале секс без кондом дека си бремена опуштисе можеби поради напнатост не можеш да добиеш велиш дека ги имаш сите симптоми но ако си премногу загрижена направи си тест да бидеш спокојна ако сакаш...
nema da pisam dali sum bremena ako ne svrsil vo mene ne panicam voopsto zosto i da sum bremena, mi e super treba da dobijam na 20 ti t.e. zadutre. Sega bev do apteka napraviv test (znam deka e rano) i e negativen. Sto znaci bolkata vo stomakot??? Znaci kolku sto citav na net bolkata e vo predelot na matkata???????? Zbuneta-----maksimalno!!! [mod-kirilica:34g6oy1a][/mod-kirilica:34g6oy1a]
драги мои едно прашање за оние кои веке биле бремени,и за оние кои нормално знааат дали би можело да биде симптом на бременост ако малку прокрвариш, т.е ете јас денес имам некој исцедок, прво мислев дека добив затоа што сега треба да добијам ама ништо а изминатиот месец со мажето работевме на случајот
Можно е! Направи си тест обавезно и потоа кај гинеколог на вагинално ехо (само така може да се види почетна бременост).
ве молам за мислење... требаше да ми дојди некаде кај 1 февруари но сеуште немам.. со дечко ми имавме еднаш само односи но не се случи ништо не сврши во мене .. а исто така и купив тест и е негативенн нз што да правам .. страв ми ее..помошш
Сама си одговори-тестот бил негативен, дечко ти не свршил во тебе. Ти касни од други причини, оди на гинеколог.
некои ми викаат дека ако појдам на гинеколог демек не кажувало то одма дали сум или не требало да помини подолг период а за две недели не кажувало и затоа нз што да правам мн долго време ми касни ми се случували да ми касни али 1недела мах нз мн ми е страв..
Епа купи си тест од аптека.. А на гинеколог ти е најдоверливо,па ти препорачувам да си земиш упут за таму
Во денешно време на интернет можат да се дознаат многу информации во врска со ваквите проблеми.Па на крај краева 21 век сме треба да бидеме малце по информирани...
дечки кажете што уште да напраам направив тест испадна негативен бев на гинеколог ме гледаше на ехо и ми рече ништо нема ама мене ипак пак ми е страв и незнам дали пак да напраам тест или ? премногу сум нервозна што ми касни 1 недела
лелее претеруваааш,моја другарка пред 2мес исто и каснеше и направи 3 теста и сите излегоаа дека е бремена отиде на гиниколог и и рече дека нема ништо дека се е на база на психата,и дури после 2недели и дојде..ама се измачи само на тоа мислеше а ние лоши другарки имиња мислевме хахаха.... значи штом ти кажал гиниколог дека не е ништо значи не е,пробај да не мислиш на тоа...
Девојко дај опушти се, гинекологот си ја знае работата и ако не видел ништо тогаш стварно нема. Сакаш да измисли? На сите ни се има случено да ни доцни, ама ако дополнително си го оптоваруваш мозокот и си под стрес нема да ја опраиш ситуацијата. ОПУШТИ СЕ и се ќе се нормализира. Поздрав.
ме исплаши со тоа дека на некои жени покасно покажувало дека се бремени нон стоп имам односи со кондом али пак страв ме фака а и тоа ми рече да не мислам на тоа да се занимавам со нешто друго ама неможам се нервирам
Macufka знам случаи што им каснело по месец дена од нервоза , од мислење дали направиле нешто . Пробај ама ств пробај да не мислиш на тоа , и ќе видиш дека ќе ти дојде