Pomooos...Mi docni veke 8 dena, nikogas prethodno ne mi docnelo, napraviv test za bremenost i bese negativen. Gi imam simptomite sto se za bremenost i menstruacija (nervoza,zgolemeno vnesuvanje na hrana, bolka vo gradite, akni i sl.) Dali e mozno da sum bremena i dali treba da napravam uste eden test za bremenost?
штом ти доцни 8 дена - мала е веројатноста дека тестот е неточен. за 2 дена повтори го и ако пак е негативен појди на доктор да видиш да не е некоја циста или друг проблем заради кој не добиваш
Здраво дечки. Нова сум на форумов. Имам едно прашање до вас..предходниот месец ми каснепе 6 дена а потоа добив нокрварев многу повеќе од претходните пати.после менст имав односи со дечкоми... и овој месец ми стигна 3 дена порано но првиот пат истече кафеаваменст а потоа ја доби онаа иста црвена боја..имам исто така грчеви и мали гадења.. дали постои можност да сум бремена... ви благодарам однапред
И јас сум во истата ситуација но немам преголема желба за спиење... гледам дека ова било многу одамна но доколу го користиш форумов ќе може да ми кажеш што направи понатаму и дали беше бремена?
Tugji simptomi mozat da bidat odredena nasoka, no ne i siguren znak deka i tebe ti se slucuva istoto, bidejki i najmala razlika moze da znaci poinakva sostojba, a sekoj organizam reagira razlicno vo odnos na toa koi simptomi so kolkav intenzitet ke se pocustvuvaat, a nekoi moze nikogas da ne se pojavat, zatoa se pravi pregled. Dokolku ima pominato dve nedeli od odnos, za koj se somnevas deka bil rizicen, napravi si test.
kazi mi kako mislis deka si bremena ako si dobivas ciklus redovno? sto te navede na misla deka si bremena?
Neznam chitav dosta deka mozhe da se ostane bremena i ako dobivash menst.. pa me islashi najmnogu toa shto koga mi pristigna menst beshe kafeava i so pomal intenzitet od predhodnite za razlika od ovaj pat minatit mesec imav mnogu povejke krvarenje... isto taka odnosot ni beshe nezashtiten i beshet vtora partia kade shto dechkomi pred da pochne prvo mochashe a potoa preminavme na sex
Neznam chitav dosta deka mozhe da se ostane bremena i ako dobivash menst.. pa me islashi najmnogu toa shto koga mi pristigna menst beshe kafeava i so pomal intenzitet od predhodnite za razlika od ovaj pat minatit mesec imav mnogu povejke krvarenje... isto taka odnosot ni beshe nezashtiten i beshet vtora partia kade shto dechkomi pred da pochne prvo mochashe a potoa preminavme na sex
Тест се прави ако ти доцни менструација. Ти имаш и не си бремена. Патем нормално е некогаш да имаш помалку а некогаш повеќе влијаат повеќе фактори во овој случај.
А што е со тоа... на некои страни што читам за бременост дека можно е крварење слично на менст... сепак фала на мислењето од голема помош ми е