ne be devojce... test ne se pravi po menstruacija, tuku ako ti kasni. ti veke koga imas menstruacija mene mi nema logika da pravis test, ama veke koga imas nekakov strav ili ko sto vikas - trudni imale menstruacija, togas napravi sega i ke se smiris koga ke vidis deka e negativen
тоа крварење е мн поразлично и минимално и се разлика одма тоа така крварење и бременост е мн ретко а и ти мислиш бремена а не ти ни касни ни ништо па и менстр .. малце е нелогично и очигледно дека не си Бремена . кај сите кпга доаѓа менстр е кафеаво малце после се прокрварува убаво а гадење грчеви исто сите ги имат и во менстр а и ако сеуште не си спремна за бременост чувајте се денес бар има све за после да не се маваш во глава и кога се легнува во кревет па и без заштита е треба да си убаво информирана за сакани несакани последици
ингормирана? што е тоа? едит. аха, сконтав - информирана. значи тест можеш кога сакаш да направиш. ако сумњаш дека си трудна можеш и одма. и по менструација ќе покаже точен исто како и сега... не ми е јасно зашо се сомневаш кога имаш добиено, али ти си знаеш...
Уште нема менструација..Се изначитав едно чудо форуми,едни велат може едни не може.Јас повеќе мислам дека не може од допир на гениталиите да се остане бремена,ама има и такви што велат секој допир меѓу гениталиите може да резултира со бременост.. Да чекам да ми дојде или утре да купам тест?
како може преку допир да има бременост доколку имало свршување ВНАТРЕ и меструацијата доцни поеќе од 4/5 дена па нагоре е тогаш треба да се мисли за можна бременост .. Инаку не !
девојчиња, абе зашо сте вака неупатени? дај прочитајте малце по интернет, разговарајте со мајки и сестри или другарки, не може да сте сексуално активни а основни работи да не знаете.
Избегнувам секс поради тоа што мислам дека за возраста би дозволила само петинг или пак орален...Инаку со мајка ми никогаш немам зборувано.Можеби заради тоа е.Значи да ја чекам менструацијата и да не се грижам?Инаку пред да се допреме имавме орален,дали ги тоа олеснува околностите?
ne si uopste mala za da ne razgovaras so majka ti i da ne znaes vakvi raboti. izvini sto sum poostra ama taka e
одмарај си женска не си трудна. Еве гледам на мониторов се е чисто. Ќе ти дојде лелеле како можете бе хахаха некои со години се мачат вие мислите така е тоа.
Ne moze da se zabremeni od dopir na genitalii, tuku od vnesuvanje na reproduktivna materija vo vnatresnosta na zenskiot polov organ, bilo da e so ejakulacija, iscedoci od sekret od prostata vo koi moze da ima "zalutani" spermatozoidi (sansite vo toj slucaj se mali, no nikako ne se zanemarlivi), no i pri egzibicii od tipot na ejakulacija vrz vagina, koga pri samoto chistenje moze da se vnese od ejakulatot (sansi zanemarlivi, no podobro da se vnimava).
Еве ме мене пак,значи денес ми претече крв и сега незнам дали е тоа менструација,бидејки е сеуште рано,а болките се исти како менструалните и сега незнам што да мислам,дали ми подрани менструација или е нешто друго.Инаку 7 дена се поминати од ризичниот однос.