девојки абе какво гадење и вртоглавици? не постои тоа до 8 недели бременост. друго - секоја менструација започнува со кафеаво, така?
Не осетив никакво гаденје или вртоглавици,само крвта беше поинаква и осетив силни болки во јајниците.
Ne znam draga mene sekogash mi zapochnuvashe so temno crvena boja.. eve deneska e 4-ti den od menst i obichno sekogash mi trae 4 dena...pred malku bev vo toalet i gledam kafeava bojaa ,no sepak toa e normalno mislam na kraj od menstruacijata. mi se deshavalo.
Vo slucaj da nemas ciklus, tuku da ostane samo na kafeav iscedok, treba da odis na pregled, bidejki ako kafeaviot iscedok ne e predvesnik na ciklus ili so nego da zavrsi ciklusot, togas moze da bide simptom na sostojba koja treba da se leci.
Значи немав кафеав исцедок,ми потече црвена светла крв,а сигурна сум дека е менструација,за жал ми пропаднаа надежите.
Od koga go napisav postot za 2 casa mi dojde..Nemozam da si poveruvam Fala vi na site za mislenjata,nema veke da praktikuvam takvi raboti dodeka ne sum spremna
Se' ke si dojde na svoe mesto. Ne se optovaruvajte psiholoski, koga imate odnos, neka ne bide planiranje na bremenost, tuku uzivajte vo samiot chin. Stresot negativno vlijae na site procesi, zatoa kolku moze poveke opushtete se. Pozdrav
Devojki denes e 6 den odkako ciklusov mi trae iako mene najchesto 4 do 5 dena mi trael poslednive dva dena e so dve kapki i toa kafeavi
Zavisi od prirodata na sekrecijata. Za da bides sigurna dali e cervikalen mukuz ili e sekrecija poradi infekcija, pozelno e da se konsultiras so tvojot ginekolog.
Pred 2nedeli so deckomi imavme zastiten odnos,no kondomot puknal del od nego ostanal vo mene...Toj ne svrsi dodeka imavme i za sreka vidovme deka e skinat kondomot...treba li da se plasam od nesto,menstruacija dobiv posle 5 dena na tocniot datum
Штом си добила менструација на точниот датум и не свршил дечко ти како што велиш,тогаш не си бремена иако пукнал кондомот.Немаш причина воопшто да се грижиш.
da ve prasam nesto mi docni 4 dena,me bolat cickite a stomakot slabo i sega napraviv sure check test mi se pojavi crtata kaj c ama i bleda crta kaj t dali toa znaci deka sum bremeena?
Веднаш утре направи тест преку крв во некоја лаб. и реагирај на време, ако сепак е позитивен правац на гинеколог.
utre najverovatno kje odam na ginekolog ,sakam da abortiram ama mi velat da ne , jas imam 19 god sto mislite kje ima li posledici?