Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    ^ Amaaaan bre devojkoooo :o
    Of beee, of (facepalm)

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Добро, девојче како ќе нема последици? Прво убиваш зачеток на нешто убаво, на твое дете кое еден ден ќе те вика мама. Прво со извинување се ебите, а после останувате бремени, и на крај абортус! И затоа нема деца во државата наша повеќе, од вака! Уште од 12 години секс праваат, наместо детство да бркаат! Сте слушнале за заштита или таа е само за реклама? Или битно е да му одиш по кефот на дечкото, па да правиш како што тој сака!?

На Antebellum, macufce, larrachi и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    @vampire queen не очекувај да добиеш поддршка на форумов, сите се први да осудат.

Брзај да ја завршиш таа работа додека е ептен рано, што порано тоа помали шанси за последици.

На Oscar Lady, joy1, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Не е за осудување нели? Па добро бе, се е... па после, леле трудна сум и сакам да абортирам. Треба да го забранат саканиот абортус според мене. Т.е. мислам дека и има и комисии зошто како. Нека родат, па да видат како е и дали ќе ги учат своите деца да се е... без заштита. Може звучам сурово ама не можам да сфатам како има толку бездушни луѓе да убијат намерно штотуку зачнат живот.

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Девојката праша за последиците. Дали тоа случајно и се случило или не, па и не е баш наша работа, може да му се случи на некој и на 19, и на 29, и на 39 години. Грешки се случуваат дури и со внимавање, така што нема потреба некому да трљаме сол на рана. Како мисли дека е најправилно, така нека постапи. А со мубетиве веќе навлеговме во друга тема за која постои посебна тема на форумот.

На Gosh, joy1, YoungandBeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Posledici moze da ima i ako go rodi deteto na 19 godini.
    Koga nemoj odlucil da abortira, nikoj nema pravo da mu sudi.
    Devojceto sega ne znae kade e, uste popuvanje i treba.

На Gosh, joy1, rose60 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.313
    Допаѓања:
    170.925
    Ако веке зборуваме за последици може да се има последици и од абортус намерен,од спонтан абортус, од пораѓај природен,од царски рез
    На денешнава напредна медицина многу се ретки последиците само битно е абортусот да биде извршен од доктор професионалец и во болница немој да отидеш на квази доктори бајачки и сл глупости по забаталени собчиња и импровизирани ординации
    Од светиците од погоре не очекувај да те подржат во твојата одлука тоа е веке друга тема која постои на форумов да не навлегувам во неа
    значи прво посета на гинеколог и со него ке се договорите што и како ке биде сепак не е лошо да размислиш и за опцијата да го задржиш ако сепак и таткото сака

На Gosh, joy1, Poppins и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Па богами тешко со такви НЕсветици како вас. Јас кажав дека не го поддржувам намерниот абортус а феминката погоре дека постои заштита. Или на некои не им е до заштита, па ќе свршуваат внатре и оп после ај на абортус.

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.313
    Допаѓања:
    170.925
    темата е дали сум бремена а не е дали ти подржаваш абортус или не
    кој те праша ти што подржаваш?
    има тема за тоа да се изјасниш дали подржаваш или не абортус и тоа си е твое право само на грешка тема се изјаснуваш
    еве ја темата кај што можеш да се изјасниш за или против

http://forum.femina.mk/posts/2871/

На joy1, supertoasty и izmislena им се допаѓа ова.
  10. vampire queen

vampire queen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    jas sum mlada ima zivot pred mene,si imav nekoi planovi,i ne e moja vina ako masko ne pazi.. jas ne sakam da go cuvam, a i fala ti mnogu za podrskata <3

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Добро како може да ја осудувате девојкава на која и се случила несакана бременост?
    Зарем не се случува? Не сте се треселе вие на 17,18,19 па и повеќе години - да не случајно сте останале бремени? Ниту една контрацепција не е 100% сигурна и ова може на секој да му се случи.
    Целосно ја поддржувам ако не се чувствува спремна да биде мајка, затоа постои нешто како - абортус.
    И воопшто не сум за да го забранат. Многу често тоа е подобро решение отколку да роди дете кое едноставно не сака или не може да го чува.
    За последици - најдобро е доктор да каже. Доколку се работи за ептен рана бременост, не верувам дека ќе има сериозни последици, но најдобро е тоа да го слушне од гинеколог.
    @vampire queen држи се до својата одлука и не слушај никој што ти попува. тоа најмалку ти треба сега

На Annath и supertoasty им се допаѓа ова.
  12. Cokoladna<3

Cokoladna<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    43
    Lele sto vlegov da ja citam temava..dali sum bremena ako se dopirame :headbang: educirajte se poveke 21 vek sme postoi cicko Google i mnogu drugi strana!!! Offfff :headbang::headbang::headbang:

На irenadaniel и КикиМаус им се допаѓа ова.
  13. Luisee

Luisee Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    44
    Мислам дека нема потреба од толку навреди спрема девојката,али нејзина грешка е што дозволува секс без кондом.Ама доколку не се чуствува спремна за мајка подобро да абортира,но ако подоцна не може да зачне или ако дојде до некои последици сепак ке се осека многу виновна.Размисли си поубаво има девојки што помали од тебе имаа деца и пак успеаа.Зависи колку си упорна и размисли добро.

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Што да правиме кога некои сме затуцани, па не сме се е.... уште од 15 години.

15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Nema potreba da gi izmenuvas zborovite na devojkata na nacin na koj sto ti odgovara. 19 e, a ne 15 godini.
    Veruvam deka 90% od zenite na forumov „se e....“ na taa vozrast

На supertoasty му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Па ти рече на 17 дали сме се треселе. Па сега, за да се тресам на 17 ќе сум требала да се сексам од 15, 16 години.

17. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Site ovie prasanje od tipot: dali sum bremena od dopir i slicno ,ne bi postoele ako za seksot se zboruva otvoreno so roditelite i po ucilistata a kaj nas se e tabu tema i zatoa na kraj tolkava ne informiranost,nikogo ne napagam i jas sum se plasela no pred 15 god jas nemav internet da citnam pa ni majka koja ke me sovetuva,no zatoa jas na mojata kerka i toa kako ke i objasnam za se pozz

На supertoasty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    реков 17,18,19 па и повеќе. ти се фати за најмалата возраст?
    еве јас првпат имав односи на 18 и се плашев да не сум останала бремена од предсемена течност. не бев информирана доволно и нормално - се тресев. во тоа време табу тема беше сексот и со родители и со било кој близок. интернет послабо. така што - девојкава си е на место, не е за обвинување...се случува и одлуката е целосно нејзина...кои сме ние да и попуваме...

19. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Bez ogled na toa sto si vozrasna i imas pravo samostojno da odlucuvas, na kraj ti odluci si, no poradi toa sto ke go napisam malku podolu vo odgovorot, treba da se razgovara i so partnerot i so roditelite od dvete strani, bez obvinuvanja koj vardel ili ne, bidejki ako zboruvame za toa, za odnos se potrebni dvajca i odgovornosta e zaednicka, ako nemalo zastita, ne moralo da ima odnos.

Velis deka bi abortirala, vo red, imas pravo na svoj stav, no ne zaboravaj eden fakt, toa e deka mozebi ke go "ubies" edinstvenoto dete koe bi mozela da go imas vo zivotot. Ne mora da znaci deka bi se slucilo kako posledica na abortusot, do neplodnost mozeda dojde po poveke osnovi.

Druga rabota kaj abortusite e sto kaenjeto doagja podocna, a so nego i traumite. Sega si vo panika, nervoza, adrenalinot visok, razmisluvas pod pritisok, a potoa poinaku ke gledas na nestata, zatoa ne presekuvaj vednas.

Zosto treba da se razgovara so najbliskite? Vasite roditeli se na vozrast od okolu 38 do okolu 45 godini, sto znaci se na vozrast na koja mozat da pomognat deteto da se odgleda (mislam na toa deka se vo dobra kondicija, inaku normalno nikoj roditel na bi posakal abortus), a ti vo megjuvreme da mozes da ucis, ako na toa mislese koga rece deka imas planovi. Da, bi izgubila godina poradi podocneznata faza na bremenost i doenjeto potoa, no neli godina se gubi i so kvadrat?

Deteto e najvredna investicija, zatoa ako imate poddrska, razmisli uste ednas za ragjanje na deteto.

Za sto i da se odlucis, neka e so lesno

Последна измена: 10 ноември 2016
  20. italymac

italymac Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Vaka,od kako imam dobieno imam redovno menstruacija,na 21-23 den,se obiduvame da imame deca,od 1-10 okt imavme skoro sekoj den odnosi i cat pat svrsuvase vo mene ,posledniot pat koga svrsi vo mene bese na 10 okt,trebase da mi dojde na 19ti no mi dojde na 20ti okt.:( menstruaijata mi bese kako i prethodno i po pretpostavka dek NE SUM OSTANALA BREMENA ne napraviv nikakov test.no od kako mi pomina postojano imam nagoni na gadenje na sabajle no nikako da povratam,imam slab apetit ,naredniot temin za ciklus mi e na 17i ovoj mesec,a vo meguvreme imavme pak odnosi no bez svrsuvanje vo mene ,Dali postojat sansi da sum bremena iako mi dojde?