Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Никoј oвде не се прaви пaметен ниту дoдaвa сoл нa рaнa туку вие ем бaрaте искуствa и исoвети ем ви пречaт пoтoa кoгa ќе ви oдгoвoрaт:!:

Акo ви пречaт oдгoвoри нa вaши прaшaњa тoгaш идете си нa гинекoлoзи и сoветувaјде се пoстручнo кaкo дa се зaштитите OК.

Пoвеќе не ме цитирaј .

2. cheerleader

cheerleader Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    192
    sovet i iskustvo i dade, vo red, vidovme

no nikoj tebe ne ti dava za pravo da kazuvas kakov pamet imala i dali so takov pamet bi bila majka, vo red?

i uste nesto.
    te molam da mi citiras koj tvoj sovet mu precese na devojceto?

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    (y) првa зa рaспрaвaње.

Не се зaмaрaм , спoделив мислење и искуствo нa другa членкa a ти се умешувaш кaкo тебе дa ти се oбрaќaм !
    Акo немaм јaс прaвo oндaк сo кoе прaвo ти кaжувaш кaкo јaс дa пишувaм и ме цитирaш мене !?
    Акo не ти се дoпaѓa не гo читaј пoстoт и не ме цитирaј веќе и oнaкa немa дa ти пишaм :*

На Poppins и rose60 им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Добро бе девојко, каков е тој гинеколог што ти барал 100 евра за некакви апчиња што се кај нас на црно. Реално би ги пиела а? Па уште ти кажал дека до 29 недела може да се абортира од тие апчиња. И ти му поверува така? Тој си требала да го пријавиш зашто ди можела и ти да настрадаш. Си имала среќа што не си го послушала. Какви лекари има еј. Па уште ја советуваш трудницата да побара линк за нив. Уште да ги купи да и кажеш.

Последна измена: 14 ноември 2016
    На cheerleader му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не гледај околината, гледај се себе и малото во стомачето, Бог ти дал шанса да бидиш МАЈКА, роди го радувај му се тоа ќе ти биди се на светот, и сама да го гледаш најсреќна ќе си ќе имаш нешто свое.
    Моја другарка имаше дечко планираа семејство остана бремена, тој тогаш сватил нејќел семејство ја остави ни таму ни ваму,кутрата од притисок од другите абортираше ,оттогаш глава нема кренато и само се нервира, а тој вели кога видов сестрами кога се породи плачев како дете мало бидејќи и моето ќе беа иста година врсници бебенца, и до ден денес таа жали бидејќи слушала другите што и велеле, така и ти, те молам размисли, ако ти е до сексање да се упропастуваш во животот со дечковци немам коментар, бидејќи откако ќе го абортираш ти веќе нема да си истата.
    Сакаш да ти признаам нешто? Нешто што досега не сум го кажала тука, а ќе ти го кажам се надевам ќе допри до тебе тоа и длабоко ќе размислиш.

Имав убава врска,убав дечко се сложувавме сакавме да имаме детенце бог не усреќи, бев кај него недела дена , ми каснеше менструација купивме тест, утрото го направив бев бремена, не облеа двајцата чуство на збунетост, јас се променив во себе знаев дека имам едно душиче во мене.

Скријавме од мајкаму бидејќи жената се мешаше во се.
    Ме испрати за мојот град ми посака убав пат и дека многу не сака со нашето мало бебуле иако е мало како гравче едноставно веќе бевме среќни и прифативме фактот дека ќе сме родители, јас си отидов дома за да одам на гинеколог да средам документи и да почниме да живееме заедно што побрзо.

Неговата мајка го нашла тестот завиткан во кантата видела дел и го зела дознала дека сум бремена ,само што не влегов дома почна голготата за мене. Ми се јави дека домашните му биле поважни од нас, не сакал со мене да е многу ме сакал ама неможел без неговите.
    4 месеци поминав натамунаваму не бев за никаде домашните ме поттурнуваа, ме бркаа надвор, да одам каде сакам да се снајдувам, не сакале таква како мене .. а каква бев? Девојка со надеж за семејство, а ова бебево многу го сакав во мене, внимавав да не се удрам,внимавав на храната, пијав апчиња за негово здравје во стомачето, и се борев со сите околу мене, одев по социјални установи да барам помош откако ќе се породам дали ќе ми помогнат да ме згрижат,бидејќи освен сестрами,јаснемав никој околу мене.
    Дојдоа еднаш моите,јас и сестрами бевме во соба, рече мајками, стани облечи се ќе те носиме Битола на преглед ,јас се израдував бев 21 година среќна дека конечно ме прифатија со детенцето среќна дека ќе одам да го видам.
    Стасавме таму ми дадоа спавача да облечам, јас првин ми дојде чудно зошто спавача кога само за стомачето беше преглед.
    Ме однесоа во соба за ехо ,ја видов тогаш прв пат и го дознав полот,ќерка моја ќерка мое делче од срцето,мое делче од телото тие прстина што ги гледав на екранот како се движеа низ плодовата вода ме расплакаа толку беше мала а преубава , ме праша дали сакам да го слушнам срцето јас само кимнав со главата, тогаш го пушти гласно ечеше низ собата толку чисто биење почнав уште повеќе да плачам од радост.
    Дојде една сестра и рече ,докторе се е спремно ајде и дојде друга сестра и ми рече ,ова е вакцина за да не дојди до компликација во бременоста.
    Јас ми падна чудно многу чудно, како нешто да ми шепотеше во ушите ,бегај излези излези , додека ја крена инекцијата и испрсна првин нешто нагоре од неа и донесоа и систем, станав и реков што е ова,зошто е системот,и една млада сестра рече,да ве припремиме за абортус,ми дојде вртоглавица ќе паднев готова бев неможев да бегам,во стапица бев,надвор врнеше дожд како небото да плачеше за мене и моето бебе, реков не сакам ,јас не дојдов да абортирам јас дојдов да го видам, тие рекоа не дојдовте за абортус закажано ви е, вие сте 4 месец бремена ризично е се потпишаа за вас, викам кој се потпиша ,вика вашата мајка ,почнав да викам,да одам низ ходник,на неа и на другите што беа со нас се развикав, страм да ви е ,каде ќе ви одеше душата ,како можевте да го направите ова, да ми го убиевте најмилото без да знам, да се разбудев и да мислам дека му зборувам а тоа да го нема во мене , викав како луда се пореметив доаѓаа по мене да ме земат за да ме носат во сала ,бегав низ болницата надолу по скалите небев свесна сеуште до кој степен е дојдено ,надвор врнеше со сестрами без пари по дождот трчавме далеку од болницата и тргнавме аутостоп за дома, кога после 2 саати си дојдовме дома се заклучивме и се узнаплачивме за маката во која се наоѓав. Иако бев сама без помош од никого,јас го сакав тоа дете иако беше неродено,неможев да помислам да му се случи нешто
    Господ ми помогна, дојде по неколку дена тогашниот дечко се скарал со неговите сакал да бидеме заедно пресреќна бев се зедовме иако сите се противеа.
    Кога се роди ќерками се страмеа сите одстрана за се што направија и се што рекоа, после 3 год се разведивме поради мешање на негови не е битно, но битно е ја имам ќерками,и покрај се не сум сама во животот, имам нешто зад себе ,нешто кое секогаш ќе ме бара и сака и ќе му значам исто како што ми значи и тоа.
    Дечковци,забави,се поминува, луѓето доаѓаат и си одат но детето е секогаш тука за тебе.
    Размисли добро што сакаш :) Те плаши тоа да си мајка? Дека нема да излегуваш веќе? Има време за се тоа и за шетање и за се.,Господ ти дал шанса ,не ја пропуштај.

На kjukli, busavobebe, cukarkoval и 8 други им се допаѓа ова.
  6. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Тоа твое мало бебенце се радува ќе доаѓа на свет мајкаму да ја види .. а за возврат дали се радува таа..
    Ах се пишманам што ја отворив темава да читам ;(

На larrachi, irenadaniel, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Кој разбира нека прочита:
    http://www.womenshealthmag.com/life...tm_term=658681931&utm_campaign=Women's Health
    Исповед на жена која вели дека абортусот и го сменил животот, само не онака како што повеќето од вас би помислиле.
    Убаво е да се размисли и за другата страна, пред да се осуди некој.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    9.932
    Коментариве нека се преместат у тема а абортус. Ама немате никакво право да судите некој што сака да абортира. Секој со својата приказна и верувања ама стојте настрана со ваши напади. Дали бог создал тоа или не е крајно дискутабилна тема, тука станува збор за уште еден живот. И дајте не се мешајте, од кај знаете кој низ што се шпоминува низ животот и вие тука најпаметни ке давате најостри критики ако некоја сака да абортира. Сигурно не од убави причини луѓево се одлучуваат на ваков чекор.
    Малку посовесно со советите што ги давате тука.

На joy1, Nausicaa, cheerleader и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. vampire queen

vampire queen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    fala ti za podrskata..mene mi e krivo za toa sto me osuduva ..

10. vampire queen

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    баш ми е жал поради се низ што си прошла..тоа значи дека си многу храбра личност и со став..ме расплака со ова..кога дознав дека сум трудна сакав да абортирам да,ама сега не..тоа е мое бебе неможам тоа да му го направам .. фала ти за советот и довербата :*

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vampire queen

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    17
    svakjam deka ste protiv abortus,no kako bi vi bilo da ste na moe mesto da znaete deka toj nekoj so kogo ste toolku vreme zaedno vi go napravil ova namerno samo za da ne go ostavite?

12. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Како и да е, сепак ти знаеш најдобро, ако мислиш дека треба и си сигурна тогаш направи го тоа, абортирај.. ти знаеш најдобро никој не те суди тука ♡

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Не сум во тек многу со моабетите и затоа сакам само едно прашање да ти поставам-Дали ти тоа имаше проштален секс со него, имаше намера да го оставиш ама прво чекај уште еднаш да се клецнете е работата??

На larrachi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    И како може да си со некој што „намерно“ ти прави дете бе?
    Спиеш со некој што нема добри намери за тебе?!

На *Amethyst* и baba Rada им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    работава излага дека она немала добри намери, сакала да го остави..барем јас така сфатив:?:

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Не знам зошто ваков фрустрирачки пост. Секој гинеколог ги кажуваа тие апчиња. Да, чинат 100 евра и е 1 апче, се пие веднаш и додека делува внатре ти крвариш и тоа му доаѓа како менструација. Крварењето трае 7 дена додека се исчистиш. Нормално е болна процедурата бидејќи тогаш не смееш да пиеш апчиња против болки. И јас секако би била против абортус,бидејќи се си има последици. Не знам зошто ја советуваш да го пријави гинекологот, тој ништо не е крив должен и е да ги каже превентивите кои ги има самата девојка. При прв рутински преглед секој гинеколог го кажува тоа.

На joy1, izmislena и rose60 им се допаѓа ова.
  17. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Zdravooo devojkiii bremena sum 5 nedeli I 3 dena denes na ginekolog mi kazaa najsrekjna summmm :D:D:D:l:

На kjukli, jacqueline.s, Bebulleee и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Во 29 недела исто така? Девојче, над 12 недела е веќе раѓање со провокации, и тоа се врши во болница, а не да пиеш апчиња дома и да чекаш да искрвариш. А и ме исфрустрира тоа што феминката и кажа на другава да побара линк за нив по нетов, уште фали да ги земе на своја рака.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    АЈДЕ СО ЛЕСНО :hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На Адрија му/ѝ се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Не во 29 недела, туку ако е на почеток и кога е многу мал фетусот. Се разбира дека над 12 недела е веќе доцна за тоа апче. Патем полека со фрустрациите, сфаќам дека си мајка меѓутоа секој си има право на избор. За среќа не сум имала ваков случај и не би сакала, не дај боже.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.