@Kukla994 sansite se mnogu mali, no sepak gi ima nikogas ne veruvajte na plodni i neplodni denovi, ima mal milion slucai sto zabremenile den pred i po menstruacija. treba mnogu da se vnimava, zivotot ne e igracka za mirna glava, ke si napravis test
Од матичен гин. Шанси да остане бремена девојка на 24,25год е исто голема и за време циклус. m.zazabava.com/nema-neplodni-denovi
Да не се лажеме.. Ама поголема глупост од оноа плодни и неплодни денови календарчето - нема! А куклата само се зезаше..барем јас така ја разбрав..
Мене календарот секогаш ми покажуваше плодни денови точно кога ми беа. Пред да забрменам 2 години го пратев тоа заедно со тестови за овулација - домашни и прегледи кај гинеколог и секогаш покажувало точно до ден.
Moja блиска со израснато детенце остана бремена во неплодни денови, пошо нели мислела дека не може да забремени во неплодни. Беше и абортираше бидејќи не сакаше второ ( мада мање битно е за муабетов погоре) . Да не се лажеме плодни и неплодни. Можеш да забремениш најмалку кога очекуваш.
Да, може да се забремени во неплодни пошто нели спермата преживува и до 3 дена... затоа така се вели. Ама девојкава вика дека не постојат неплодни денови...
mnogu bukvalno svati mislam deka petra sakase da kaze deka devojka do 27-30 ne treba da se bazira vrz plodni, neplodni denovi zatoa sto opasnost postoi sekogas za drugoto se soglasuvam so tebe
Која девојка? Ако збориш за Петра ќе се редактирам, мислам дека не ти кажува дека не верува во неплодни, туку кажува дека не е битно какви се туку дека може било кога да фати.
Значи убаво сум те сфатила. Можеш да забремениш било кога што и е нормално. Само има некои денови кога е поголема шансата нели. Па да се редактирам зашто погоре погрешно сум се изразила. Нема неплодни денови, точно.
Да Има случаеви што знам забремениле и со спирали... Така да ја се држам на тоа , не верувам мн. плодни/неплодни, матичен гинеколог оддамна ми го кажа ова и ја здраво за готово си го сфатив .
Освен што спермата преживува неколку дена, овулацијата можи да подрани или да се случи покасно, па затоа има ризик. Никогаш не е сигурно, освен ако на доктор мериш фоликули и знаеш горе долу кој ден ќе прснат.
ок, ок... се извинувам. ме мава нервоза ради резултативе од крв и урина и тропам глупости не знам многу за тоа дали може да забремениш било кога, јас бааги се мачев - 2 години...на крај забременив во плодни денови, му викам на гинекологов: како е можно, само 2 пати имавме односи овој месец? вика па сте потрефиле, вие ако сакате и по 3 пати у ден имајте односи после овулација - џабе е. јас ради ова вака размислувам, али може и да има разлика од организам до организам. и овулацијата кај сите е различен период од циклусот, така што... оф. ај уживајте )) љубете се цел месец ако сакате да направите бебуш, ако не - пазете се, и така...
Јас имав мн ретко со мм зашто се селевме па сеа види ти. Сум била трудна и дишев солна киселина без да знам. Шутрак. Нервозна си и ќе бидеш и јас сум. Не знам зашто ама повеќево трудници сме мн нервозни. Резултатите не ти се лоши мислам дека, но не сум баш мн упатена да те советувам. Гледај со гинеколог да ги погледнеш најубаво, јас само доктор слушам за вакви работи. Инаку мене мојата докторка исто ме води, што треба да ме пораѓа, дека сум забременила во тие „неплодни“ денови. Вика дека бебуш е зачнат пред моја последна менст и дека сум имала имплан. крварење. Не ја разбрав многу ама знам дека големината на бебуш не се поклапа со неделите за кои одговара.