Здраво на сите феминки, вака јас сум нова на форумов и сакам да ве прашам за мислење имав односи со дечко ми пред 3 дена за прв пат, значи веке не сум невина тој не сврши првиот пат во мене туку надвор од мене потоа си го изми тој и си го избриша меѓутоа после половина час повторно пенетрираше во мене усте неколку пати и после тоа повторно сврши надвор од мене дали има шанси да сум бремена. Однапред благодарам за помошта и за разбирањето
хелло. вчера за време на .... ни се скина заштитата при крајот но, дечко ми не сврши во мене уствари во мене остана онаа течност што излегува пред свршување . може некој да ми каже дали може да останам бремена и колкави се шансите? јас баш би сакала да се поголеми
Синди во предсемената течност има многу мала концентрација на сперматозоиди, меѓутоа можноста да забреминиш секогаш ја има, се разбира доколку си во фаза на овулација.
Не знам кои ти се плодни денови, најчесто кај редовен менструален циклус, кој трае 28 дена, за плодни се сметаат од 14тиот ден, меѓутоа сперматозоидите можат да преживеат 24 часа па може да се смета и еден ден порано. Сепак, види на календар за овулација дали ти биле плодни http://notformen.mk/kalendar-za-devojki.html и за најсигурно по 2-3 недели појди си на гинеколог, и да нема ништо еден преглед рутински нема да ти смета ништо.
само што се регистрирав на станава па имам еден проблем сакам да ве прашам дали е можно да сум бремена бидејки кога имаб сексулен однос до мојот партнер ни се скина кондомот. тој ми вели дека не свршил во мене но сепак и тој не е сигурен . како можам јас да дознаам дали е се до ред??? ве молам помогнете ми
Нека проба да се сети дали свршил во тебе, ако свршил надвор и да е скинат нема гајле (надвор било) друго незнам што да ти речам вака напамет неможи да зборуваме или напрај си тест
Ако не поминале повеќе 72 часа од сексуалниот однос можеш да земеш НорЛево. Пред некое време исто со сопругот ни се скина кондомот (првпат!) и дека ми беше 14ти ден од менструација земав Норлево, наредниот месец добив неколку дена порано и така. http://forum.femina.mk/seks/apce-za-den-potoa-t1453/50.html?hilit=апче за#p351934 можеш да прочиташ повеќе.
Леле, мислам дека веќе ќе полудам од мислење! .... Дајте ми некој совет дали е ова нормално.... не знам Веќе е 23ти, а јас сеуште немам добиено..! Секогаш со мојот партнер имаме сексуални односи без заштита,,, зошто верувам во него, но никогаш не свршил во мене.. така беше и овој пат.. Но, минатиот месец добив на 18ти... а сега сеуште немам! не знам зошто.. имам редовна менструација, во смисла, секој месец имам никогаш не ми се случило да немам.... но, датумот варира секогаш , не е на истиот датум...не знам од што зависи тоа, но варира секој месец. Еве имам симптоми, раздразлива сум.. градите ме болат, тоа ми е главен симптом дека ќе добијам,зошто обавезно ме болат секогаш, некогаш и 10 дена пред да добијам.. но еве сеуште немам! а се убив од секирање, станувам, легнувам со стрес... полудев! ..не знам дали е нормално да касни.. може ли од промена на клима?... на тежина?зошто овие месеци сум здебелена ...и може ли затоа сега да се дестабилизира, и вака да го менува датумот менструацијата??... не сакам да купам тест страв ми е...сакам да добијааам ауффф
Чим не свршил во тебе не паничи,мене ми се случува на пример минатиот месе сум добила на 20ти,овој на 25ти следниот пример 28ми,не се сеќирај толку да не направиш да ти касни од мислење и нервирање.АКо и за неколку дена не ти дојде или недела дена купи тест и провери,ама чим викаш не свршил во тебе не се нервирај
Ауф дај боже да е така! фала ти многу.... пред малце се разбудив и полудев од мислење , фала ти уште еднаш. се надевам ќе добијам ..
Не сакам да клукам со негативна енергија, ама не мора да значи дека ако не свршил во неа не е бремена, познато е дека може да се забремени и од предсемена течност (иако е мал процентот, сепак веројатност постои) и колку coitus interruptus ејакулирањето надвор од вагината е несигурен метод на контацепција. Дај боже да ти дојде! Памет за иднина, користи си заштита за да не му ја мислиш!
help што би можело да ми биде ми потече ко да добив ама не е црвено туку црвено-кафеаво а се чувстувам ко да имам добиено значи кичмата ме боли стомакот итн исто чувство