Човек, јас зборувам за невиност и ставање прсти во вагината намачкани со сперма. Така има шанси да се забремени, нели? ццц. а не зборувам за плодни и неплодни денови. Ти прочитај ме убаво. И доста правиш копи, пасте од википедија.
Ti odgovoriv, ako ti e potrebna marioneta da ja manipuliras - kupi si, jas ne sum igracka. Mislis deka so tvoeto odnesuvanje zasluzi odgovor? Ne. Ne najde odgovor na google? Zal mi e sto ne sfakas deka google ne e edinstven izvor na znaenje, ima eden koj se vika uciliste i uste eden koj se vika biblioteka.
Jas opsednat? Mislam deka ti i dve tri forumdziki stanavte opsednati so mene, sto se gleda od toa vo sto ja pretvorivte temava.
Jas ne kazav deka inbox-ot mi e poln so poraki od deca, tuku od forumdziki koi ukazale doverba i se obratile kaj mene. Dali se deca nekoj od niv ne znam, ne baram da mi ispratat kopija od izvod od maticna kniga na rodeni ili licna karta. Jezivo? Koga ke odneses dete kaj doktor doktorot dete li e, la taa situacija da ne ti e jeziva?
А зошто да не каже дека тоа му е професионална деформација, кога веќе како машки член дреме овде и разговара со деца? Многу работи не се јасни. И секој има право да се загрижи доколку смета дека постои разумна причина за тоа. Не тврдам дека ние кои го нападнавме сме апсолутно во право, едноставно тој со својот одбранбен механизам а воедно и коментарите тука, ни ја дава таа причина да се сомневаме. @Kolumbo ние не сме некултурни туку ти. И ние имаме целосно право да бидеме загрижени, кога се работи за деликатна тема каде најзагрозени се деца. И да тврдам дека ти со твоите теории не им помагаш и стојам зад истото. Едитирам: Ова не е ординација и ти не си доктор! Затоа е језиво. Или се самопрогласи во меѓувреме?
Јас во канцеларија имам библиотека, дечко. Знам точно од каде се влечат информациите, но ти си тој што ги влече од Гугл, мене ми е жал што така ги манипулираш децата.
Melete, koj vi brani, no ni vie ne se zanimavajte so nesto sto ne ve zasega. Nikogo jas ne sum isplasil, ne grizi se bez pricina.
Se izvinuvam, no gresis, ne mozes da tvrdis za vozrast spored napisano, koga vozrasta ne e pokazatel nitu za toa koj e vest vo izrazuvanje ili kolku znae pravopis. Voopsto ne e vazno kolku godini imaat, vazno e sto im e potrebna informacija i imaat pravo da ja dobijat. Sekako deka ke sugeriram da odat na pregled, da ne treba da im recam da odat na ekskurzija?
Gresis vo odnos na diplomata - nikogas ne sum rekol deka sum ginekolog, a dali sum ili ne, toa e del od mojata privatnost. Za vo zatvor? Povelete, podnesete prijava, so cist obraz ke se pojavam pred liceto na pravdata.
Zemi sveza sperma i penetrirajki so prsti vnesi ja vo tvojot polov organ, ako si tolku sigurna. Vikipedija? Sakas veruvaj, sakas ne veruvaj, vo zivotov nikogas ne sumprocital nitu edna recenica od toj izvor, nemam potreba.
Алал да ти е бе. Да беа сите гинеколози учени како тебе, немаше да постои ин-витро како опција. Туку така сите од прва ќе забременуваа. Можат вода да ти носат
Odbranben mehanizam se aktivira vo slucaj na zagrozenost, a bidejki vo slucajov takvo nesto ne postoi. Tie deca ne se samo tvoja griza, tuku i moja i na site koi se povozrasni od niv, a ako ne gi informirame za mozni rizici, samo poradi toa nekoj da ne se isplasi, togas im pravime losa usluga.
Тие деца се грижа на нивните родители.. Не се наша грижа Ние на форумов сме за споделување мислења, а не за научно-истражувачка работа
So bremenosta nikogas ne se znae, toa ke ti go kaze sekoj koj barem malku e upaten vo odnos na ovaa tema. Stom se obratile za pomos, znaci deka stanale i nasa griza, mnogu od tie deca mozebi nikogas vo zivotot ne zboruvale na ovaa tema so svoite roditeli.
Se soglasuvam. Dali bile 15/25 godisni.sekakvi.gi ima.na forumov. mene.iskreno poise mi pomognal Kolumbo odkolku majkami. Mislam ne vi.se.soodvetni komentarive. kaj nekoj se trudi objasnuva vie.go.tupite. Bidete srekni cim ima.nekoj da objasni.dali na dete dali na 25godisna. Kolumbo go kazuva seto ona koe.vie go kratite u tri zbora : " ne si bremena" ; "ti si bremena''. Nemam komentar strasno
Кое црно објаснување? Дека постои можност кафеавиот исцедок да е знак за рак, а дека може да забремени невина девојка со малку ставање?
Znaes sto, koga veke im e strav da posetat ginekolog a ne im e strav dali nekoj 1cm ke im.go.staj.ili poveke mislam deka.ne treba da se diskutira. A da sekoj koj ke se postavi dobro i ke odgovori okej na prasanje nekoe, normalno deka ke mu pisuvaat i ke go prasuvaat, za razlika.od odgovrite od sarkasticen tip. Mislam nema potreba da se komentira veke. Na nekoj mu e dobredojden sekakov odgovor od Kolumbo,znaejki deka ima troduplo znaenje vo vrska.so medicinata od site nas ovde vkupno. Inaku go podrzuvam, pa i se.cudam kako ima trpenie da odgovara na nekoi prosti prasanja,ama.pak na nekoj nacin sme srekni sto imame barem.odgovor so celosno objasnuvanje. Pozdrav
Какво објаснување? Дека преку облека може да се забремени? Коментарите му се копи - пасте речиси сите. Можела да забремени иако е невина?!? Можела да забремени и ако се допреле, не требало ејакулација да има - спермата преживувала? Преживува но во женското тело - откако ЌЕ СЕ ВНЕСЕ. Надвор живее максимум неколку минути. Не знам како ова им помага на девојчињата кои претежно прашуваат дали може да забремени и покрај тоа што користеле кондом или се напиле апче Норлево. Да - процентот на неефикасност на овие контрацептивни средства и ден потоа пилули е минимален, но кога ќе се искомбинираат - кондом, Норлево и добиен циклус - веројатноста дека е бремена е НУЛА. Он ги убедува дека не е така... Не можам ни да го дочитам од што се ежам од коментарите. Башка што девојчињата овде прашуваат искуства, а не веројатности во вредности со сто децимали после нулата. Ако сакаат ова да го слушнат, ќе отидат во темата КОНСУЛТИТАЈ СЕ СО ГИНЕКОЛОГ.
Чекај малку, го поддржуваш објаснувањето на Колумбо? Хм, не гледам што знаење има. Да се забремени со ставање прсти во вагината или невина. Нема з од знаење.