Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Kopi paste? Cek.cek.. a mojot.inbox so.sekakvi negovi soveti e kopi paste? abe ste nasle pa ste zasle

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Go podrzuvam.
    Zaatoa sto vo moeto sekojdnevie se srekavam.so sekakvi slucaevi. Ali znaes takvi sme.nie, koa.nekoj odgovara mesto nas se bunime.namesto.da napiseme.nekoj.dobar sovet.

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    13.467

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Види вака. Кога имав 18 и нешто години користев пилула контрацептивна. Ми ја наполнија главата дека не е 100% и отидов кај гинеколог затоа што ми доцнеше само 1 ден. Гинекологот ме советуваше да не читам и слушам секакви искуства затоа што процентот дека ќе забремениш со правилно користење на контрацепција е еднаков со шансата да добиеш на лото.
    Сега кога останав бремена првпат после 12 години сексуална активност, гинекологот кој се сеќава на тоа мое искуство ми рече-Сега, сфати колку е тешко да се забремени? Не е ова плукни залепи бе луѓе, несакани бремености се случуваат кога девојките мислат дека не се во плодни денови и се опуштаат.
    Дека некој ви помага со тоа што буквално ви нанесува дополнителни стресови со некакви минимални математички веројатности - не верувам. Ви се чини дека ви помага, затоа што сте подложни на секакво влијание во тие моменти на паника.
    Ова е исто како после секое сончање на лето (со фактор за заштита и на слабо сонце) некој да ти каже дека има шанси да добиеш рак на кожа.
    Да, има - но колкав е процентот? И дали стресот кој ти го нанесува е полош од самото сончање, условно кажано?
    Според неговите коментари девојчињава ќе помислат дека е најдобро воопшто да немаат односи.
    Крај краева - и да останат бремени, крај на светот е? Болест некоја е тоа? Не туку благослов. Камо да остане бремена од допирање на гениталии. Јас на нејзино место би си го исчувала детенцето како чудо на природата :) :D

На Annath, MiloMalo, Monella и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Некој тука има помешано брзини, или јас си го имам промашено кафето одсабајле.

@RumShtangla не знам ти од која планета си, ама на нашава сеуште нема ниту еден случај да невина девојка остане бремена оти некој и ги ставил малку само и така свршил. Дева Марија е веќе нешто вонземско.

Видете, гинекологот не е страшило за да се плашите од него, туку доктор. Ако веќе сте се дрзнале да ширите нозе, без контрацепција и не сакате да одите на лекар, тогаш што да кажам - молитва па за 9 месеци пишете ни пак.

На izmislena, Black girl, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Ax be @Kolumbo ti si kriv za se :D:D
    Seznajko li eden :wasntme:

Ama i devojcinjata preteruvaat so nekoi prasanja.
    Koj spiel na cas po biologija taka e sega!

Temata ja oteravte u PM.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
  8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Koga kafeav iscedok ke se pojavi i trae, nepovrzan so menstruacija ili ovulacija, opciite se - infekcija, posledici od teska terapija, cisti, polipi, kancerogeni kletki, prasaj koj bilo ginekolog, ke ti go kaze istoto.

Pak so nevinata, vrati nazad niz odgovorite, milion pati objasniv, ako ne ti stane jasno, ne mozam da ti nacrtam.
    Nikogas ne sum rekol deka se zabremenuva preku obleka.

Nikogas ne sum rekol deka so upotreben kondom moze da se zabremeni, a ako nekomu kondomot mu se skinal sred odnos i uste sledela i ejakulacija, normalno deka ima moznost.

Norlevo nema 100% uspesnost, tuku maksimum 99%, sto znaci deka vo najdobar slucaj, samo edna bi zabremenila iako zela apce, znaci i tuka gresis.

Spermatozoidite mozat da preziveat i za vreme na poslednite dva dena od menstruacijata, kaj zeni koi imaat 24 dneven ciklus, bidejki so samiot fakt sto ovulacijata kaj niv e porano, uslovite za prezivuvanje na spermatozoidite se popovolni.
    Sekoj so svojata sreka, ako tebe ti bilo potrebno poveke vreme za da zabremenis, toa ne vazi za site.

Sansa za kancer od soncanje? Znaes li kolku melanomi se otkrieni ovaa godina vo Mkd? Ako ne znaes, informiraj se, potoa zboruvaj za sansi.

Dali e strasno ili bolest, za mene deteto e blagoslov, no za da ne se slucuva ona so se slucuva bezbroj abortusi, podobro e navremeno da se otvorat ocite, a so odgovori od tipot - tesko se zabremenuva, e isto kako da reces - pravete sto sakate, nema da zabremenite.
    I ti li za nevinata? Procitaj podobro sto napisav, ako povtorno ne razberes, nitu tebe nema da ti crtam.
    Na kraj sepak ima sreken dobitnik neli? Znaci - ne postoi garancija deka nekomu ne moze da mu se sluci.

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.900
    Допаѓања:
    177.148
    На Antolinaa, Annora, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    @Kolumbo ама ти си бил ептен, ептен, ептен сериозен со невината? Оди измиј се, расони се и "сјаши" од темава. Само ќе сумирам дека трескаш глупости. Фала на вниманието и пријатно. Толку од мене на конкретнава тема.

На Згодно Момче и izmislena им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Рече дека никогаш не си рекол дека е можно да се забремени преку облека?

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    13.467
    Луѓе, џабе се убедуваме. На човеков не му се докажува. Инат. @Kolumbo несакана бременост е кога ќе сврши внатре а мислеле дека е неплоден ден и нема да се фати. А за невиност е сосема друга работа. Како може невина девојка да забремени? Мајка Богородица ли е?еднаш дури напиша дека и ако голтне сперма има минимални шанси за бременост. Само си го избришал мислењето и ќе тврдиш дека не си рекол секако Веќе досаден си жими се.

На Згодно Момче му/ѝ се допаѓа ова.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Немој да кажеш и дерматолог дека си, покрај гинеколог. :D Ги знаеш причините за меланом кај луѓето кои се заболени од оваа болест? Не? Што тогаш коментираш?

14. cheerleader

cheerleader Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    192
    cekajte malce ljudi

@Kolumbo drugar odluci se dali moze ili ne da se ostane preku alishta bremena

zarem pred eden mesec ne go ispreplasi devojceto koe kazuvase deka preku gakji se triele i toj svrsil?
    i rece deka mozela da ostane bremena zatoa sto spermatozoidite prezivuvale 2 dena i ke navlezele vnatre |( PREKU GAKJITE

bog da cuva

15. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751

На Antolinaa и Annora им се допаѓа ова.
  16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    И?
    Одлучивте дали може невинава да забремени преку облека или не? :D

...
    Нова религија во најава! :bandit:

На Antolinaa, Згодно Момче и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  17. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.979
    @Kolumbo а дали со поглед или телепатски може да ја забремени? :rofl:
    Good heavens!

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.849
    Допаѓања:
    13.467
    Арно рече. Ќе да е некој фрик он. :rofl:

19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Вака ли готвиш ручек ма ти? :D

На joy1, JollyGirl и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Znaci vrvot veke bil dostignat, sansi i so alista, bravo.
    Devojkava dobi odgovor deka za ova postojat sansi. Bez ejakulacija, od sam dopir i nisto poveke. Znaci kolumbo, upprno so glava vo zid ili od inat, ne znam sto ti e celta. Ne moze da pravis budali 200 zeni samo ti pameten. Ke naletas na nekoe mlado naivno i ke go poremetis, nastrana od toa sto gi informiras pogresno. Tolku.