Во средата направив тест за бременост и излезе негативен..тогаш ми каснеше два дена и ај си реков можи од стрес ми касни ..а пред тоа имавме односи со партнерот и тоа два пати едно по друго. Не ми има свршено внатре и сексот не беше со заштита ниту пак 30 минути после првиот.. стомакот ме болеше ..неколку дена (2-3) пред да го направам тестот и мислев дека ме боли од што треба да ми дојди ама еве 7 дена ми касни и абер нема пустото. Совет?? иначе вчера ужасно ми се гадеше од се..од самата помисла на храна..градите ми се како подуени и завчера ме чешкаја брадавиците и главата ме болеше.
Cuvstvo na oteceni gradi e eden od simptomite koi se javuvaat pred ciklus, no i pri bremenost, zatoa vrz osnova samo na toa cuvstvo ne moze da se dade zaklucok. Macnina koja trae samo eden den isto moze da bide kako posledica na mnogu faktori, a od druga strana spagja vo simptomi koi ne se pojavuvaat vo rana bremenost. Vo odnos na bradavicite, simptom na bremenost e koga kozhata okolu niv ke dobie potemna nijansa, sto se dolzi na hormonalnite promeni uste vo prvite dve nedeli od zabremenuvanje. Sovet? So ogled na toa sto navedenite simptomi ne mozat da bidat siguren znak, za toa dali si ili ne si bremena, a testot bil negativen, ako uste utre ne pocne ciklusot, pojdi na pregled, za da se vidi dali docnenjeto e povrzano so organskoto zdravje, dali se dolzi na najcestiot "vinovnik" stresot ili drug faktor. Mnogu nesta zavisat od toa koga bil odnosot. Testovite se verodostojni najrano po dve nedeli od rizicniot odnos, no i znacenjeto na simptomite se menuva vo odnos na toa koga se pojavuvaat, zatoa i se delat na periodi.
Тие симптоми можат да бидат за ПМС или за бременост. Повтори го тестот или пак испитај преку крв,можеби било рано па затоа не покажал а можеби и не се работи за бременост туку за нешто друго. Доколку и тестот на крв излезе негативен а сеуште не добиеш оди на доктор.
Толку да си очаен и асоцијален, па да бараш внимание на женски форум Најди си другари, или некоја занимација во животот докторе
Еј ајде не претервајте сега! Чоекот се разбира во струката и им помага на девојките. Шо ако стварно испадни како што кажува тој? Сепак е точно она шо го кажува не го измислил тој.
Ова е деликатна тема каде навистина има девојки на кои им треба одговор, што од паталец што од некој кој се разбира повеќе. Кога и да ја отворам темата колумбо има некои филозофии кои сите ги знаеме,доволно е да напишеш на гугл и сите одговори ги има.Ако е стручен,цело време да го минува чекајќи некоја да праша нешто на форум,штознам. Ама ајде можеби јас грешам.Нека помага дечкото. Не бе Крем4е , не претеруваме, ете се извинувам може навистина дечково да ви кажува од искуство кое го научил од книги.Смирете се.
Хахаха ме насмеа. Може дечкото е гиниколог по професија. Еј ајде фаќам гитла јас од тука да не почнам и јас да прегледувам и да давам дијагнози како асистент на гиникологот.
Ете ова е претерување. Ама сега стварно излеговте од контрола. Исто и @V.odolija секој има право на мислење тој го дава своето. Јас не го оправдувам стварно претерува некогаш. Ама овај ваш напад на @Kolumbo излезе од контрола. Смирете страсти.
Ај бе девој4е смири се и ти. Верувај си во колумбо и дека можеш да останеш бремена ако сврши на облеката, и доста со тоа дека претеруваме.И сама кажа оти секој си има свое мислење.И што сега ? Некој треба да си ги смири страстите, ама тоа не сме ние, туку некој што го извади од кожа тоа што си кажавме мислење за колумбо.
Е добро де. Прашав како помага. Дека некоја ако има кафеаво може да има рак или преку облека или невина да затрудни. Што претерав јас не знам.