Od ejakulacija vrz vagina se zabremenuva, a ti dali ke veruvas ili ne vo toj podatok, imas pravo na izbor, normalno deka isto e ako kako vo slucajov, se slee ejakulat. Voopsto ne e vazno kolkav e procentot na moznost, mozno e i treba da se vnimava. Celoto relativiziranje na sostojbite, pretstavuvajki gi kako rozevi, me potsetuva na tvrdenjata za bezbedna brzina na vozenje. Site mislat deka 80km/h e "nisto" i deka mozat da se opushtat, no, dali e taka? Koga vozilo se dvizi so brzina od 80km/h, minuva 20-21m/sek. Zamislete kolkava oddalecenost ima od mestoto kade stoite, do 20m, koi se minuvaat za sekunda i ke sfatite deka ne e naivno. Zatoa, ne relativizirajte, od vnimatelnost glava ne boli. Ne e problemot vo mene, tuku vo tebe, jas i' rekov da napravi ispituvanja na hormonite, a ne deka e bremena. Znaci imas problem ili so citanjeto ili so sfakanjeto. Da, napisav da vnimavaat, no vo idnina. Jas navreduvam? Sto se' napisavte za mene ti i "koalicijata", a sega jas sum navreduval.
Ova dava novo svetlo na celata situacija, duri me potseti na edno poranesno prasanje, kade forumdzikata napisa, ostanale vo nea dve tri kapki. Nitu taa znae kolku kapki ostanale vo nea, nitu ti mozes da bides sigurna deka vo tebe ne ostanalo nisto. Pokraj ispituvanjeto na hormoni, sepak napravi i test za bremenost.
Упс, ова е многу битен податок. Значи не врз грб туку сепак се почнало таму, штом велиш закаснал со вадењето. Вака кажано и не е баш наивно, направи тест.
Пред некое време имавме секс со девојка ми. Се случи нешто што никогаш не сум очекувал. Ми пукна кондомот, а имав свршено во него. Го проверив и видов дека е странично пукнат, не напред каде што е спермата ама пак не можев да бидам смирен, ама она не сакаше да земе апче за ден потоа. После 4-5 дена и дојде менструација и имаше сосема нормален циклус. Дали е можно да е бремена и после ова, денеска ми рече дека ја болел стомакот и и се вртел паметот....
Не би требало да е бремена, смирете се Имала циклус, иако е ретко, се случува и бремени да имаат првиот месец-два.. Нека направи тест ако толку си потресен
Треба ли да чекаме после следниот циклус да го прави тестот или како оди оваа работа? Не се разбирам многу... Поминаа 14 дена од кога се случи тоа, и 7 дена од последниот циклус
Najran period za pravenje test e po dve nedeli od rizicen odnos. Apceto nema 100% uspesnost, taka sto na forumov nikoj ne moze da pretpostavi i da ti kaze dali zabremenila ili ne, bez ogled na toa sto imala ciklus. Neka napravi test i neka go povtori po nekolku dena.
Spomna, no deka ne sakala, izmina vremeto za redaktiranje. Sepak toa ne menuva nisto vo odnos na odgovorot, so apce ili bez apce, treba da napravi test.
Здраво!Нова сум на форумов и во очајна состојба сум..значи пред точно една недела за првпат имавме односи со партнерот (и на двајцата ни беше првпат..) тој не сврши во мене,и ми кажа дека после тоа уште му требало сам да си работи за да сврши.односот беше незаштитен,но напоменувам дека тој не сврши во мене.утрото се напив веднаш апче ден потоа за да бидам помирна,ем денот кога се случи тоа бил неплоден..многу ми е страв ве молам помош
Ако не свршил во тебе и си испила апче за утро потоа пред една недела,тогаш не си бремена,нема место за паника.А,плодните денови некогаш можат да се поместат,кај секоја е различно,така што нема гаранција во тоа плодни-неплодни денови.Другпат користете задолжително кондом,можеш и регуларни контрацептивни таблети за да не паничиш,а тие за утро потоа не смееш да ги користиш повеќе од двапати годишно со растојание од шест месеци помеѓу двете апчиња затоа што се многу штетни за здравјето и го поместуваат месечниот циклус кај женските.
Каква помош бараш? Да те тапшаме по рамо? Добро бе, вака да си зборнеме искрено, вие знаете дека тие апчиња не се бомбони за деца? Знаеш ли ти кои се проблеми можеш да си ги направиш со тоа Норлево? После секој однос планираш апчиња да пиеш? Не стварно, вака малку имате прочитано нешто за секс и заштита од нескана бременост?
Јас навистина некои не можам да ги разберам. Пијат апчиња за ден потоа, а партнерот не свршил во нив. А да се едуцирате дека има заштита, а да не се клукате со апчиња за без врска. Разбирам апче ама ако свршил внатре, а не вака.
Се случи многу на брзина,не беше ништо планирано..рече ќе биде само малку,нема цел но ете ... морав да го испијам за секој случај со оглед на тоа дека иам 16години..се каам премногу,и ве прашувам за совет како поискусни од мене,до 18 не планирам да правам ништо,ви благодарам
It's too late already... some things will never be the same as used to be... Се шалам ништо не ти e уживај! Be happy and smile