Ne se raboti za neinformiranost se raboti za preinformiranost konfliktni mislenja gore toj sto go narekuvate drugarot kolumbo zboruva preterani raboti ,vie kako sto kazuvate prakticni (takvi mi trebaat btw),a na google na miljon sajtovi pisuva slicno so na kolumbo tvrdenjata...ete toa e problemot
Тоа со мокрењето нема никаква поврзаност со бременост, особено не рана бременост. Генерално жените имаат потреба за почесто мокрење во задните три месеци кога веќе плодот е голем и врши притисок на бешиката. Има во темите за бременост има жени кои пишале свои искуства. Инаку моја другарка немаше никакви симптоми дека е бремена, освен што и доцнеше и направи тест - и ете ги двете црти. Во тек на цела бременост немаше ни гадење, ниту вртоглавици, освен што и расне мешето и како што вели таа: постојано сум гладна. Додека нејзина колешка, првите три месеци цревата ги истури од повраќање. Така да, нема некоја шема, која девојка каква бременост ќе има. Сите тие мокрења и вртоглавици кај млади девојки генерално се на нервна база. Паметот во глава, пред да раширите нозе, првин читнете нешто, за ваше здравје се работи.
Зачестено мокрење може да биде оти имаш некоја инфекција на мочните патишта, настината си итн итн. Ако останувавме сите бремени од петинг еххаааа, не ќе не збираше на планетава Земја, плац на Марс ќе имав сигурно.
Девојче, сама треба да знаеш дека од петинг не се забременува, а не да слушаш и да читаш по гугл и слично. Па на 17 некои се мажат и имаат дете, а ти на 18 поставуваш вакви прашања. И стојам зад тоа дека треба да бидеш поинформирана и ти сите други што прашуваат вакви работи, немаш 14 години. Без лутење
Пак јас,сакам да ви кажам.. Имав незаштитен однос за време на менструација(втор ден) сврши во мене,се напив норлево по 8часа од односот ..немав апсолутно никакви симптоми од апчето..по 15дена од испиеното апче ми се јави бледо крварење ептен малце тоа траеше еден ден,другиот ден значи 16дена после односот направив тест за бременост излезе негативен..денес требаше да ми дојди пошто имам многу редовна менструација а пред една недела ми се појавија симптоми што ги имам секогаш пред добивање апсолутно истите..направив денес пак тест(be safe) но со трета мокрача по ред и излезе негативен..незнам што да мислам поќе сепак мислам не сум бремена зашто ги имам истите симптоми за добивање секогаш и сепак ако останав трудна а да имав симптоми како сега сигурно би покажал тестот позитивен..што мислите вие? Ве молам за помош....
Se zaprasa li zosto moite mislenja se sovpagjaat so toa sto go velam? Zatoa sto se objektivni, a tie sto gi narekuvas prakticni, se samo relativiziranje na sostojbite. Na google ke najdes i gluposti, zatoa namesto da go "prasas" google, mozes da me prasas na primer mene, kako sto vprocem i pravis. Dokolku bev zlonameren ili pak zlopamtilo, po ovie dodvoruvanja na "koalicijata", voopsto ne trebase da ti odgovoram, no te maci situacijata, a jas sum tuka da ti dadam tocna informacija, a ne da te zalazuvam. P.S. Toa sto cesto uriniras, moze da se dolzi na nastinka, nekoe vospalenie, no ne i na bremenost. Cesto mokrenje vo bremenost pocnuva koga plodot e dovolno golem, za da nema dovolno prostor vo abdomenot, za besikata da funkcionira so cel volumen.
Vidi ne se dodvoruvam ni na ostanatite clenovi ni ti te osporuvam tebe.So toa sto nekogas te spomnuvam tebe odgovarajki im niv sakam da razgranicam tvoite mislenja so nivnite bidejki se razlicni.Taka? Jas ne te negiram tebe nitu gi negiram niv, da ne bidam loso sfatena realno mene me zabole i za tebe i za niv.Luge kako mene pisuvaat tuka na forumov zatoa sto imaat potreba od toa i ocekuvaat odgovor ,jas tokmu toa i go dobiv i od tebe i od niv,mnogu pati sum ti se zablagodarila za toa znaes i samiot,isto i na niv zatoa sto baram odgovor dobivam odgovor...Ako nesto nekoj ne me sfati ili pogresno me sfatil,ja se izvinuvam
Eve, tuka se gleda dvolicnosta. Mene mi e jasno deka imas problem i baras sovet, no ocigledno e deka iskazanata blagodarnost, voopsto ja nema iskrenosta na dobieniot odgovor. Ne me interesira dali i za kogo ti e griza ili ne, za volja na vistinata, neka pisuvaat sto sakaat, jas stojam zad ona sto sum go napisal, a tie neka pravat sto sakaat, imaat pravo na svoe mislenje, makar bilo pogresno.
Девојче значи тој никогаш нема свршено во мене а секогаш имаме секс без заштита..тој веќе си имал намера да сврши а јас не ни знаев..потоа кога видов дека свршва го турнав и малце надвор сврши ама џабе кога другото внатре
Ти пиша дека свршил во тебе, а дали е намерно или ненамерно не знам, тоа ти не го спомна во постот, за претходно дали си кажала не знам зашто не сум те следела кога првпат си пишала. Си се напила и апче 8 чацса по односот, а и плус во менструација ти свршил, шансите се минимални многу. Не си бремена тогаш.
prviot citat: clen na forumot pisuva epa ako go slusas kolkumbo bla bla...I vikam vo red batali go kolumbo kazi tvoe mislenje u prevod...Ne gledam nesto navredlivo vtoriot citat: Toj sto go Narekuvate drugarot kolumbo, zboruva preterani raboti so ova kako vo prviot citat posocuvam deka mi treba mislenje od tie sto gi citiram i da go trgnat tvoeto mislenje na strana. uste ednas izvini ako te navrediv,ni ti zemam necija strana, ne gledam korist od toa btw nitu te poznavam tebe nitu niv... me razbiras
Za da ne se sekiras mnogu, ete go odgovorot - ne i' rekov deka e bremena, tuku obrnav vnimanie na mozni okolnosti, so ukazuvanje deka vo idnina ako sakaat penetracija, da koristat kondom. Pak ke recam, eve se gleda deka vie stanavte opsednati so moite mislenja, a ne treba, ako ne vi se dopagjaat, slobodno mozete da ne gi citate.
malku po oshtro za da posocam deka mi se bitni samo mislenja a ne i luge tuka mislam deka nema nisto loso vo toa
Ja sledev diskusijata, taka sto mi e potpolno jasno se', a vo odnos na toa dali si postapila ostro, ne, tuku postapi nekulturno, zosto tvojata ostrina treba da ja vezbas na drug nacin, a ne nasocuvajki ja kon lugje koi sakaat da ti pomognat.
Ako ne te zabole nemoj ni da prasuvas. Forumot se temeli na prijatelstvo,socuvstvo,spodeluvanje soveti i dobri nameri. Koga nekoj gi preminal site granici kako vo slucajot Kolumbo,normalno e deka ke go napadneme, btw i za negovo dobro e da se osvesti. Vo sekoj slucaju sme prijateli pred se. Kako mozes da kazes "te zabole"?
Епа не знам зошто прашуваш за совети. Не треба да те боли да, ама прашуваш по сто пати една иста работа цела потресена и сега те заболе кажуваш.