Не знам искрено јас такво апче не сум пиела никогаш, ама за тест позитивен дека ќе е на прв закаснет ден сведок сум х 3
Apceto moze da napravi pomestuvanja na ciklusot, no ako docni poveke od pet dena, veke spagja vo docnenja poradi koi treba da se naravi pregled. Ne se raboti sekogas za bremenost, stres, kako glavna pricina, moze da se raboti za mnogu sostojbi.
Ги молам админите да ја затворат темата. Прво поради опседнатоста и опсесивно-компулзивното однесување на одреден член. Второ поради тоа што теми како оваа има куп: Тест за бременост, симптоми на бременост, апче за ден потоа.
Не можам да отворам форум а да немам цитат од него. Ако не е од нешто сега што сум го искоментирала во обид да помогнам на некое девојче, тогаш е од нешто постаро. Ова е дефинитивно загрижувачки. Кога веќе админи и модератори не реагираат, тогаш барем нека ја снема темата. И уште еднаш, апел: ако е гинеколог (што чисто сумњам) - нека одговара во темата КОНСУЛТИРАЈ СЕ СО ГИНЕКОЛОГ. Оваа тема има различна намена.
Не е сигурно гинеколог. Кој гинеколог би рекол дека од петинг се забременува. Овој чита од некои сајтови и коментира тука.
Devojki, sakam da prasam posle kolku vreme od odnosot najcesto se javuvaat prvite simptomi na bremenost ?
Prv simptom na bremenost moze da se pojavi uste vo tekot na desette dena od zacnuvanjeto. Se raboti za potemnuvanje na kozhata okolu bradavicite, sto se dolzi na porast na hormonite na bremenost. Vtor ran simptom e pojava na svetlo crvena krv, isto vo tek na prvite deset dena, sto se golzi na vgnezduvanjeto na oplodenata jajcekletka. Tret simptom se cuvstvo na oteceni gradi, koe za razlika od PMS simptomot, vo slucaj na bremenost e mnogu pobolen. Docnenje na ciklusot e uste eden od ranite simptomi. Macnini, zamor, zgolemen oset za miris, bolki vo grb i drugi simptomi se javuvaat podocna od nabroenive. Vazno e da se znae deka pogolem broj od ovie simptomi se javuvaat i vo tek na predmenstrualniot period, taka sto e dobro somnezite da se otstranat so izvrsen pregled.
Пошто имам психијатар у поблиска фамилија, веројатно знам многу подобро од тебе што значи опседнатост и опсесивно однесување. Погрешни одговори, велиш?? Потемнување на брадавиците се јавува по 3-4 недели од доцнење на циклусот. Болните гради се идентични како кај ПМС. Имплантациското крварење може и не мора да се појави и се појавува 6-10 по оплодување и најчесто е КАФЕАВ а не светло црвен. Најчесто. И последно, еден наш познат гинеколог при гостување на ТВ го кажа следното: Прв симптом на бременост е изостанување на циклусот. И официјално, дечко, што и да си...Јас повеќе немам намера да ти реплицирам на твојата опседнатост со една тема и со 5-6 информации кои ги вртиш во круг во изминатите месеци. Залудно е, а и имам попаметна работа. Одам да се љубам со сопругот и да го галам мешето. п.с. Знаеш дека сум бремена во 4ти месец а немам никаков симптом на бременост? Освен што стомакот ми расте? Не одговарај, реторичко прашање е.
Prvo treba da naucis sto znaci opsesivno i opsesivno- kompulsivno odnesuvanje. Ako treba da reagiraat administratorite, toa treba da bide poradi vas (ti i "koalicijata"), koi postojano nedolicno se obrakate, no i poradi toa sto davate potpolno netocni informacii, kako na primer ovie: Ne e peting, imalo penetracija, mala ili golema - penetracija e. Mi se cini deka vaseto "dezuranje" na forumot, so dusa ocekuvajki da napisam nesto i da pocnete so navredi ne e pametna rabota, zatoa prasanjeto dali nekoj ima popametna rabota postavi si go sebe si.
Povtorno dezinformiras. Potemnuvanjeto na kozhata okolu bradavicite znaci pocnuvanje na podgotovka za doenje i se javuva vo prvite deset dena, a ne po 3-4 nedeli od docnenje na ciklusot. Pojavata na implantacisko krvarenje najcesto e so svetlo crvena boja, ne mesaj so ovulacija. Ginekologot rekol, no ne doobjasnil. Docnenje na ciklus ne e sekogas prv simptom, bidejki ne sekogas ciklusot treba da zapocne po deset dena od zacnuvanjeto, taka sto nabroenive simptomi go preteknuvaat. P.S. Imas psihijatar vo familijata, no ne si ti psihijatarot, taka sto so tvrdenjevo pravis promasuvanje.
@Bube-Be како што и претходно кажав, не секоја девојка/ жена има симптоми дека е бремена. Изгледа од многу серии гледање, па секоја бремена има вртоглавици и мачнини. Јас знам најмалку 3 - 4 жени кои воопшто никаков симптом немале кога биле бремени, освен доцнење на менструација.
Јас имав имплантациско со кафеава боја малку, а не црвена ко што тврдиш. И тврдиш дека лажам и јас сега? а бремена сум.