Vaka: Potemnuvanjeto na kozata okolu bradavicite e vidliva najcesto vo 11-12 nedela od bremenosta, koga hormonite se vo nivniot vrv. Implantaciskoto krvarenje ne e cista krv. Najcesto e kafeavo ili rozevo. Ginekologot ubavo objasni. Simptomi pred izostanok na ciklus nema ili ne se dovolno silni za da se odvojat od obicen PMS. Btw, psihijatarot vo familija mi e, isto kolku sto ti znaes za nezen dopir na hulahopki so kozata, tolku i jas znam za ovie i drugi psiholoski poremetuvanja.
Nikoj ne rece deka za bilo koj simptom nema otstapki, no ako kaj tebe krvta bila so kafeavkasta nijansa, ne znaci deka najcesto e taka, najcesto e svetlo crvena. Ili ginekologot ne objasnil dobro ili pogresil (ako bil na tv., ne znaci deka ne moze da pogresi) ili ti ne si zapomnila. Zatemnuvanjeto na mestoto okolu bradavicite moze da se pojavi uste vo prvata nedela od bremenosta, a vo tekot na bremenosta mozat da stanat uste potemni ili da se zgolemat. Ne ednas, milion pati sum napisal deka poveketo simptomi se slicni ili isti so PMS simtpomite, taka sto ne moze spored eden ili dva da se rece deka se raboti za bremenost, no za razlika od drugite simptomi potemnuvanjeto na mestoto okolu bradavicite e povrzano tokmu so hormonite za bremenost i zatoa e simptom koj se javuva uste pred da zadocni ciklusot.
Ovie citati pokazuvaat edna dijagnoza, koja moze da ja postavi sekoj, a toa e otsustvo na kultura i domasno vospituvanje.
Дечко мене ми беше кафеаво, а и мајка ми го имала истото. За кои отстапки зборуваш ти? Не ми се фаќај за еден во 80 милиони, не си интересен веќе. Прво информирај се за бременоста, па после збори, ок? И истите зборови ги користиш во секој пост. Се гледа колку си интелигентен.
Toa sto se slucilo kaj tebe i majka ti, ne go menuva faktot deka bojata na implantaciskoto krvarenje najcesto e svetlo crvena. Sekogas ima otstapki, bidejki koi od simptomite i so kolkav intenzitet ke se custvuvaat, zavisi od organizmot. Ima zeni koi (na primer) macnini custvuvaat podolgo vreme, a nekoi recisi i da nemaat, ima zeni kaj koi zgolemeniot oset za miris pravi problemi podolgo vreme, a kaj drugi ne e taka, no, simptomite kako svetlo crvenata implantaciska krv se nesto drugo i kaj niv otstapkite se pomali i tocno se znae deka najcesto e svetlo crvena, nekoj ke rece rozeva, no od svetlo crvena ili rozeva do kafeava ima golema razlika. Se slucuva da e kafeava, no toa e retko, a ne svetlocrvenata.
Ako se izucuvase medicinata od internet, nikoj nemase da odi na medicinski fakultet. Ako veke sakate kvalitetna internet informacija, treba da znaete od kade da ja prevzemete. Ovoj link koj si go prikacila vo golema mera e tocen, no ne i najtocen. Denes nitu imam vreme, a nitu zelba da gi ispravam greskite koi gi ima vo tekstot, samo ke go povtoram ona sto go kazav prethodno, promenata na bojata na mestoto okolu bradavicite moze da se pojavi uste vo tekot na prvite deset dena od zabremenuvanjeto, a ne od 2-4 nedela.
Знаеш дека смеат да се употребат најмногу двапати годишно, така? Значи толку веќе со норлево, крај. Сега обрни внимание на превенција и заштита.
Rece deka imas namera da gi ISPRAVAS greskite navedeni na ovoj izvor? Decko, jas oficijalno se otkazuvam od tebe i stiskam igoriraj. Ova gi premina site granici. BTW - Zamisli, uste nemam potemneti bradavici, a 4 mesec sum bremena?!?! Sto velis ti "ginekologu" za ova? Pozdrav i ti posakuvam oporavuvanje.
Еј, дечко, ти ли ќе ме убедуваш мене бе. Знам многу жени што сум правела муабет имале кафеаво како имплантациско. И ти ќе ми кажеш дека повеќе знаеш од тие жени што поминале низ тоа. Ајде шетај таму.
Rekov deka nemam nitu vreme, nitu zelba da gi ispravam greskite, sto znaci pak citas pogresno ili sfakas pogresno. Daj Boze konecno da se otkazes, ke gi postedis lugjeto od tvoite izlivi na nekultura. Potemneti bradavici? Koj sega spomnal bradavici? Se raboti za areolite, potocno mestoto okolu bradavicite. Da mi e so pomin? Se prasuvam kako ne se sramis poradi tvojata nevospitanost. Kako i da e, ovie tvoi navredlivi obrakanja ke ostanat da svedocat, za toa kako ne treba da se odnesuvaat lugjeto. P.S. Ima ubav makedonski zbor - patem, taka sto so BTW ne ostavas nikogo bez zdiv, site go zboruvame angliskiot jazik. Ne me ubeduvaj nitu ti, za nesto sto e medicinski dokazano, implantaciskoto krvarenje najcesto e so svetlo crvena boja, a ti ako sakas negiraj uste sto pati, nema da go smenis ona sto e fakt. Vo odnos na krajot od tvoeto mislenje, vazi istoto sto go napisav za izmislena.
Добро, Kolumbo ќе одмори малку од темава. Ова со имплантацисково крварење го реши случајот. Сега може да продолжи темата без препукувањата, ќе ве молам. Патем, секоја членка што прашува во темава треба и мора да има во предвид дека добива лаички мислења и да ги зема со резерва. Инаку на лекар.
Zdr decki znaci predhodniot mesec piev norlevo pa mi dojde utredenta pa posle nedela dve imavme seks so decko mi 2 pati edno po edno so kondom u rok od 5 min no koga gi zameni kondomite ne se izmi i sega mi kasni veke deset dena a pravevme posle prvata nedela test negativen pa posle vtorata nedela pokaza negativ i sega posle treta nedela pak pravevme pred dva dena i pokaza negativen edna linija celo vreme no na posledniot test prozorceto bese kako malku crveno kaj so pokazuvaa liniite i sega nez da ne ima nesto slucajno mi e strav ama mozebi i crveno da bilo zs mnogu stavivme od mokracata pisuvase 2-3 kapki nie stavivme 7-8 demek taka posigurno bilo mi kaza edna drugarka i sega dali od toa e crveno ili ima nesto sepak vo trite testovi bese edna linija inaku posle rizicniot odnos edna nedela imav kafeav iscedok. Nekoj so slicen slucaj kako mojot da ne ima da spodeli zs sega mi e kolokviumska nedela i nemozam da se skoncentriram na ucenjeto pls pomagajte
Добива неправилно направен тест. @fani12345 Најдобро земи си тест и направи го уште утре со прва мокрача и стави онолку капки колку што пишува во упатството.