Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Истите симптоми ги имав кога останав, како пмс само некоја "продолжена" верзија. Штом се обидувате се надевам дека е тоа тоа :) Направи тестче, мислам дека е право време да покаже.

2. AGirl123

AGirl123 Нов член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ми треба ваше мислење. Колку пати и да ги препрочитам работите за забременувањето, секој пат кога се работи за мене имам најразлични мисли во глава, затоа ми треба некој да ми потврди дека залудно се плашам и си правам филмови.
    Последен пат добив на 12ти ноември и имам многу нередовна менструација, па каснењето не е нешто ново.
    Почнав да добивам грчеви и болка во долниот дел од стомакот како во пмс окулу 20ти декември и мислев ќе ми дојде.
    На 22ри месецов имав незаштитен однос при кој што партнерот сврши надвор од мене, само што не сум сигурна колку на време изреагирал и сега тоа ме мачи.
    Се напив апче за ден потоа 7-8 часа по односот, но сепак ќе бев посигурна доколку апчето го испиев порано, сега си викам, што ако се случило нешто пред да го испијам...
    И до денес (25ти декември) сеуште немам добиено, сеуште имам грчеви од време на време и не знам што да мислам.
    Знам дека многу е мала веројатноста да се случила бременост. Прво, од минатата менструација поминал 41 ден, што не верувам сеуште да се плодни денови и да може да се забремени. Второ, иако односот беше без кондом, сепак сврши надвор од мене, и да прснало малку во мене, секако помали се шансите нешто да се случи, и трето, се напив апче... За тест да направам е рано.
    Но сеуште ме мачи. Само ве молам некој нека ми каже дека многу се глупирам во моментов, дека нема шанси да сум бремена и дека ми касни поради апчето и да одам да си бркам работа :D
    Извинете за долгиот текст :D

3. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Епа никој од нас неможе со точност да ти каже дали си бремена и дали грчевите ти се од апчето за ден потоа .
    Најарно е да си почекаш уше малку па направи тест.

4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Си се напила апче плус свршил надвор од тебе. Зашто би се грижела? Апчето за ден потоа не за џабе се вика така - затоа што треба да се испие ден потоа, односно најефикасно е до 24 часа по незаштитениот однос. Ти си се напила 7-8 часа по односот, така што пак не разбирам зашто има потреба од паника.
    Бидејќо велиш дека требало да ти дојде на 20ти - веројатно не ти доцни поради апчето кое си го испила на 22-23 ноември.
    Најсигурно ти е да направиш тест и/или да отидеш на гинеколог. Како што ти кажа членката погоре - ние сепак не можеме да ти тврдиме дека не си бремена, иако можеме да ти тврдиме дека шансите се скоро никакви.

5. cheerleader

cheerleader Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    192
    normalno e stermata da istekuva i treba da istekuva
    se nadevam ke vidis dve crtki. So sreka

6. cheerleader

cheerleader Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2015
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    192
    Ne ti e rano za test voopsto. Napravi
    Mislam deka ne bi trebalo da si bremena, mozno e da e od apceto

7. MacaMata

MacaMata Нов член

Се зачлени на:
    27 декември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки нова сум на форумот па незнам дали има ваква тема ако веќе има се извинувам но во голема паника сум има едно прашање до вас
    Пред неколку дена со дечко ми имавме односи знам неубаво е да го кажам така но нема како друго (не беше цел внатре,само малку) и тој сврши но веднаш го извади повеќето беше на креветот јас имав малку надвор од мене и веднаш отидов уринирав се измив и сменив долен веш, ваше мислење можно ли е да суѓ бремена или пак немам место за паника,заборавив да наведам до тогаш имаше 2 или 3 дена од како ми беше завршен менструалниот циклус.Знам може глупо прашање но во паника сум ми треба ваше мислење.Ви благодарам премногу одднапред

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Ако свршил и малку внатре, постои шанса за бременост. Само тоа што викаш не бил цел внатре, е тогаш не знам. И тоа што си се измила, била во веце и сменила веш не значи дека нема да се затрудни штом ти свршил внатре. И друг пат користете заштита. А дека после два три дена од циклус си имала однос, исто не може да се гарантира. Јас затруднив одма откако ми заврши мензисот.

На Згодно Момче му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Две цртки женски :D Бремена сум ќе го изненадам за нова година :inlove: и на родителите:party:

На Annath, Annora, kalinaka и 14 други им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Новогодишен поклон:)честитки:party::party::party:

На buba4e89, Rebecca_R, atala и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Честитки, секое добро!
    Те чекаме во Труднички муабети

На MiloMalo, Rebecca_R, atala и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Martina1993

Martina1993 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    77
    Само не ми е јасно зошто немам никакви симптоми а вејќе 5 недела сум и три тестови беа позитивни и пак ко да осејќам дека ке ми дојди

13. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако прашуваш за симптомите на бременоста,тогаш мачнините би требало да почнат во шестата недела од бременоста.Сепак,тоа си е индивидуално,некои имаат помалку или повеќе симптоми на бременоста бидејќи секоја има различен организам,па не е кај сите исто.Ти препорачувам да си направиш и тест преку крв кај лекар за да имаш сигурен доказ дека си бремена.

14. lisice

lisice Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    Јас останац бремена 1 ден по завршувањето на менструалниот циклус. После тоа немавме секс цел месец и затоа знам дека од тогаш ми беше :)

15. MacaMata

MacaMata Нов член

Се зачлени на:
    27 декември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Devojki dega gledam krv taka malku bleda na gakite, a do ciklusot imam skoro uste 20 dena, i taka na hartijata imam krv, sto bi mozelo da e toa, i stomakot mi krkori malku ne e za glad nego bas stomakot e

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.505
    Девојче, ние од каде да знаеме од што ти е крвта. Викаш до менструација имаш 20 дена. Може да е имплантациско, не сакам да те плашам, но само на тоа ми тера некако, а може и да не е. Појди си на лекар ако не и решена работа.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас сум 16 недели бремена и немам никакви симптоми освен тапи болки во стомак - баш како за пред добивање.

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ако имаш уште 20 дена значи тебе сега скоро ти завршила менструацијата. Или пак не ти завршила... помисли на тоа дека може да ти трае уште?

19. MacaMata

MacaMata Нов член

Се зачлени на:
    27 декември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    mi zavrsi minatiot cetvrtok u do sabajlevo nemav nisto, i sabajle vidov bleda krv na gakite i koga se izbrisav

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Може од милион причини да е тоа благо крварење. Отиди си на преглед и ќе знаеш. Искрено јас не верувам дека е имплантациско, тоа се јавува 6-10 дена од зачнувањето, освен ако не си зачнала баш откако ти завршило што е малце поневеројатно... сепак ти си знаеш најдобро какви ти биле активностите оваа недела :) со среќа