Ne sum vo moznost da otidam na pregled ne sum vo mk, no koga spomna za aktivnosti vezbam sekojdnevno, vozam tocak, a nz dali e vozmozno den posle zavrsuvanjeto da ostanes bremena, vo panika sum cela sum omalaksana cuvstvuvam kako cela snaga da mi se trese
Под активности мислев „сексуални“. Возможно е после завршувањето на циклусот одма да останеш бремена, доколку овулацијата настапи некаде 9-10 ден од циклус да речеме, а тебе ти завршило на 6 или 7 ден и одма си имала секс.
@izmislena, @MacaMata Вели дека стомакот и "кркорел" последно време и на прашањето дали е сексуално активна под активност подразбира возење точак мислиш да е бремена? Сериозно?
Ne! Mislev na seksualna aktivnost, a ne na vozenje tocak... Iako...dokolku ima nekoj pomegu tocakot i nea, ima realni shansi da zabremeni Mala shala, devojceto mora da otide na ginekolog za da doznae.
@MacaMata Убаво ти вели членката , најдобро доктор ќе ти каже , ние само ќе си шпекулираме . Јас немав симптоми во првата бременост ич . Да не ми пукнеа водењак и да не добиев инфузија , јас и породилни болки немаше да имам , со поминат термин . Верувај и од бременост до бременост е различно . Јас со второто мн мачнини имав .. така да не чекај , веднаш оди на доктор за благото крварење , каде и да се наоѓаш , се некој ќе те прегледа приватно ( секако ако остануваш повеќе од еден ден таму ) .
Devojki helpp trebase da dobijam na 27.12 no eve uste ne doaga od poslednata menstruacija sum imav seks so deckoto no bez nikakvi somnezi deka nesto se desilo...vo meguvreme pocnav so vezbanje,bev bolna iako ne piev nikakov antibiotik ili moze ova nenormalno vreme sto go imavme vo dekemvri da mi na poremetilo menstruacijata......dali nekoja os vas ima slicno islistvo
Добар ден нова сум форумов ... пред два дена имав сексуален незаштитен однос ,дечкоми ејакулираше и кога го извади и јас го прашав сигурен ли си дека не сврши вомене тој рече да сигурен сум но јас се плашам а треба сега на 10т да ми дојдее незнам што да правам ве молам за совеет (
Прво, како може да ејакулирал, па тогаш да го извадил, а да не свршил во тебе? Ејакулирање и свршување имаат исто значење. Или ти не знаеш да објасниш, или тој на здрав памет будала те прави. Второ, не можеш ништо да правиш освен да чекаш и да видиш што ќе се случи. Ова ти се вика ум за друг пат. Не за џабе постојат презервативи. Трето, само затоа што сте нови на форумов не значи дека треба да отворате нон стоп нови теми. Ако прво разбараше ќе видеше дека веќе постои тема со сосема истиов наслов, требаше да пишеш таму.
Абе ајде, што ќе се мачат па и ти..да бараат Девојкава не верувам дека објаснува добро, има 20 години според имево, не верувам дека е до толку неупатена за ејакулација ... Или само се тешам..
Не не тој кога го извади веќе сбршуваше и затоа се исплашив и го прашав дали сврши во мене тој рече не јас кога го извадив одма почнав да свршувам
И затоа не сум сигурна се плашам до сега секогаш сум имала заштита само тој ден не и затоа мн се плашам и немам никакви симтоми само малку градите ме болат тоа е се
Имаш уште време до добивање на менструацијата.Нека поминат две недели од ризичниот однос,па тогаш направи тест за бременост купен од аптека,сега ако го направиш нема да даде точен резултат.И менструацијата не доаѓа секој месец кај сите на ист датум бидејќи може некогаш да доцни неколку дена поради стрес,промена на клима или поради некои антибиотици.И другпат користете заштита за да немаш секирации дали си бремена подоцна.
Да во право си ке почекам мене последните 3 месеци не ми доцнеше баш на истиот датум ми доаѓаше а сега незнам