Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Другарки јас имам едно прашање. За време на плодните 11ти, 12ти и 14ти ден мм сврши во мене. Тоа беше 7ми, 8ми и 10ти овој месец. Но, на 23ти овој месец добив менструација. Ме болеа градите, мензисот беше потемен од обично но и не беше обилно. Подуеност имам, гасови, гадење ретко, многу ретко. Правев тест за бременост на 18ти овој месеец но беше негативен. Што мислите, дали има шанси да сум трудна?

2. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Zdravo
    Bi sakala da znam dali e mozna bremenost vo mojot slucaj. Na 01.01 za prv pat imav nezastiten odnos so mojot vrenik i od toj den resivme da se obideme da dobieme bebica, Vakviot odnos prodolzi nekolku pati do den denes. Moite menstruacii se mnogu redovni so zakasnuvanje od 1-2 dena sto e mnogu normalno megutoa ovaj mesec dobiv 10 dena porano prviot den mngu malku kako kafeav sekret a vtoriot den ne mnogu obilno do 6 den isto taka ne mnogu obilno kako i obicno. Ne znam sto se sluci sakam da sum bremena no ne znam sto da mislam bidejki e rano i ne mozi svako cudo za tri dana. Ve molam za pomos. Nemam nikakvi macnini od vreme na vreme samo nesto ke mi zamirisa ili ke nemam apetit, poslednata nedela dena pocesto mokram i cuvstvoto mi e kako sega mokrev a kako da ne sum mokrela celi vreme me tera vo toalet za mnogu malo kolicestvo nemam nikakva bolka pri mokrenje samo custvoto mi e nekako kako " vo red mokrev i stanuvam i za pet minuti kako da ne sum bila vo toalet" ne ja isklucuvam moznosta da e nastinka no sepak nikogas ne sum imala tolku cesto mokrenje. Pozdrav ocekuvam vase mislenje

3. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    13.899
    Направи тест. За посигурно направи тест преку крв ако чувствуваш нешто необично

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Napraviv test na 13 i do vecerta zabelezav kafeava damka i nareden den menstruacija a testot bese negativen mozebi mnogu rano go napraviv!!!!

5. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    A i zaboraviv nikogas sum nemala tolu cesti glavobolki sega ne znam zosto pocesti se ne pijam nisto od tableti. Od pred dve nedeli piam samo folna kiselina i vitamin C nisto poveke.

6. Incule

Incule Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    297
    Не мора да значи дека си бремена,ако ти касни може да е од стрес

7. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Домашниот тест најрано после 2 недели по ризичниот однос би можел да покаже резултати.
    Тоа што си добила 10 дена порано не е ништо страшно, на секоја и се случува понекогаш да и доцни многу или да и дојде прилично порано, нормално е, а другиве димптоми повеќе како за настинка ми делуваат.
    Сепак, ако не си сигурна, најточно ќе ти покаже тест преку крв.
    П.С.: има тема „дали сум бремена“, во неа требало да го прашаш ова, не се отвара нова тема за секое прашање. :)

8. feriha

feriha Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Здраво на 3 јануари ми заврши менструација,а на 4ти имав незаштитен однос сврши надвор денеска треба да добијам секој месец точно ми доаѓа,а сега немам никакви симптоми само имам вртоглавица вe молам да ми кажете што мислите фала :)

9. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Менструацијата не мора кај сите секогаш секој месец да доаѓа редовно на ист датум,многу ретки се тие женски кај коишто секој месец на ист датум им доаѓа редовно како швајцарски часовник.Може некогаш да дојде неколку дена или,пак,само еден ден порано или покасно поради стрес,промена на клима,употреба на некои антибиотици или некои други лекови.Штом твојот партнер е сигурен дека свршил надвор од тебе,тогаш не си бремена,нема место за паника.Исто така и симптомите за добивање можат да бидат различни секој месец,како во случајот со вртоглавиците кај тебе.Исто и на доцнењето на менструацијата може да има влијание и тоа што постојано си оптеретена со тоа дали и кога ќе добиеш,така што,само опушти се,нема место за паника,не си бремена и ќе добиеш набргу.

На feriha му/ѝ се допаѓа ова.
  10. feriha

feriha Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3

На atala му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.338
    Си имала циклус кој траел 6 дена.Не верувам дека си трудна

На sj *O* и Kolumbo им се допаѓа ова.
  12. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Toa sto si imala menstruacija so traenje od sest dena, od edna strana znaci deka ne bi trebalo da si bremena, a od druga strana namalenata obilnost, moze da zboruva za nesto drugo.

Cestoto uriniranje kako simptom na bremenost se pojavuva poradi dve pricini. Poradi signalot koj go isprakaat hormonite za bremenost, bubrezite vo najkratko vreme da ja iscistat krvta, za plodot da dobiva isklucitelno cista krv, procesot se odviva kaj site bremeni zeni, no ne kaj sekoja intenzitetot e mnogu izrazen. Drugata pricina e rastot na matkata, koja so rastenjeto go pritiska mocniot meur, kako simptom e neizbezen i se intenzivira so se' pomaliot ovozmozen volumen so koj funkcionira dodeka plodot raste.

Za da bides sigurna dali se slucilo da zacnes, napravi si test, od navedenite odnosi do sega ima pominato dovolno vreme, za istiot da bide verodostoen.

Mozebi sepak se raboti za vospalenie, no treba da se zemat vo predvid site moznosti.

Bidejki se raboti za eventualna bremenost koja e posakuvana, vi posakuvam sto poskoro da se izraduvate na prinova.

Pozdrav :)

13. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    183
    Ajde i nie sakame posebno jas bidejki uzivam so decata. Dokolku ima nesto a bi sakala da ima ke vi pisam obavezno!!!!!!!

На Kolumbo и elimkd им се допаѓа ова.
  14. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Ona sto bi sakal da ti go napisam kako sovet e da se obratis na tvojot ginekolog, so chija pomos bez ogled na prilicno redovnite ciklusi ke se opredeluva ovulacijata, sledejki gi LH vrednostite so test koj e slicen na testot za bremenost i so merenje na bazalnata temperatura, za da ne se slucuva da ja promasuvate, bidejki varijabili sekogas postojat. Sepak vazno e sto okolu sest dena pred ovulacijata uslovite za opstanok na spermatozoidite se blagoprijatni i mozat da gi preziveat tie denovi, taka sto moze da se zacne duri i kako rezultat na odnos, koj se slucil vo toj period, se' do onie 12-24 casa po ovulacijata dodeka opstojuvaat zrelite jajce kletki.

Pozdrav :)

15. paradoks1

paradoks1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки, сакам да ве прашам нешто минатиот месец имав добиенто на 28.12 имавме незаштитен однос повеќе пати но секогаш свршуваше надвор и еве сеуште немам добиено но немам некоја редовна менструација некогаш знае да ми дојде многу порано, на денот , синоќа имав многу малку бледа крв мислев дека ќе ми дојде но сабајле кога станав имаше само две-три точки кафеава крв, и немам никакви болки освен градите кога ќе си ги допрам ..дали може да постои бременост?

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Не.

17. Anngelica

Anngelica Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Здраво, ми касни 5 дена. Се испаничив доста, немам некакви симптоми дека ке ми дојде. Со хх имавме незаштитен однос но не дојде до ситуација во мене да сврши...ве молам што мислите вие

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Штом не свршил, не си бремена. И од други причини доцни циклусот.

19. Anngelica

Anngelica Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Страв ми е да не останало нешто во мене. Тоа ме плаши

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.472
    Не свршил, а ако мислиш за предсемената, немој да си лупаш глава, тоа е преретко. Ако си па толку исплашенам направи и тест. А циклусот може и од стрес да касни, па и од други причини како што кажав. Појди си на гинеколог за да ти направи еден преглед. Ние само тоа може да ти кажеме преку форум :)

На elimkd и Anngelica им се допаѓа ова.