да настината сум малку ама досега од настинка никогаш не ме болеле а за да ми дојди рано е кај 17 треба
Ако мислиш дека првпат те болат градите може да си појдеш на лекар,ма да јас лично мислам дека не е ништо страшно, мала хормонска промена или растење може да предизвика болка, ова од искуство ти го кажувам. А за тест ти е рано штом на 17 ти треба да добиеш, почекај уште недела- две, тестот е рано за да покаже. Не се прави тест одма после ризичен однос.
направиси тест да си мирна и спокојна а според мене немаш некој симптоми дека си бремена според ова што го кажуваш направи тест што си е сигурно сигурно си е
веројатно е од настинаката оти откако ми заврше во јануари немав ризичен секс тоа што го написав ко ни се скина кондомо беше пред да ми дојди во јануари
Во тој случај уживај си ќе ти помине, стави си лист од свежа зелка да ти ја намали болката ќе бидеш како нова!
Девојки здраво на сите! Ве читам одамна, ама еве прв пат ви пишувам и мене ме снајде мака па сакам да ја споделам со вас. Со дечко ми имаме почесто незаштитен сексуален однос, и секогаш свршува надвор, не се десило никогаш во мене да сврши, ама ми касни веќе 8 дена и загрижена сум иако претходниве 2 дена ми тече кафеава течност и тоа темно кафеава и ме загрижува тоа уште толку, патем немам редовна менструација, секогаш ми касни по неколку дена, али како и да е ова веќе ме загрижува ептен. И друго, пред недела дена на урината ми открија бактерија и секој ден сум под антибиотици има шанси од тоа да ми касни? Ме болат јајници и гради-ама чудна болка, стомакот ме боли и околу делот на папакот има шанси да сум бремена?? И уште нешто: немам 12 години, туку 22! како да го сменам тоа кај години???
Mислам дека е од бактеријата,затоа што пред 2 месеци истото мене ми се случи,одам в тоалет и мочам кафеаво-црвено и се шокирав а и исто како тебе ме болеше се,и имав незаштитен однос,пиј ги антибиотиците и ке помине
А за секој случај да не ти биде мисла купи си еден тест и направи го. Нема зијан од тоа. Во случај да ти покаже позитивен одма оставај ги антибиотиците зашто штетат на правилната делба на клетките во ембрионот, и правец кај гинеколог.
Да, ќе направам тест, а најмалку што сакам е да е позитивен планирам деновиве и на гинеколог да одам. Многу ми е страв... @Wolf4e: Силно се надевам и посакувам да е до бактеријата :Ѕ
денес го направив и др тес и тој беше негативен ама градите и понатаму ме бола кажете ако знаете нешто против бола
мислев да не пишувам ама некако паниката ме надвладеа.......малку де----- имам полицистични јајници кои не ги лекувам(знам дека не сум тука во право),секогаш имам нередовна менструација......секогаш ми доцни по повеќе денови,последен пат како овој ми беше во октомври но со примолут апчиња се ми се среди...... е овој пат е повеќе денови,значи требаше да ми дојде на 4-ти февруари(не се плашете и не ми се смеете,но јас сум сигурна во мене) јануари бев настината и пиев антибиотици и шируп мукодин за кашлица,имав испитна сесија и бев под стрес (па ова го гледам како еден фактор за каснењето). потоа сексуалните односи ги имав но секогаш со кондом и без свршување во мене,а исто и го избегнував периодот од 14-от до 23-от ден од мојот циклус за евентуалната овулација во тоа време.(уште една голема причина дека не сум бремена-барем така мислам) дојде 4-ти февруари не ни очекував дека ќе ми дојде,затоа што никогаш не ми ни дошло на точна дата,затоа си чекав,си чекав и поминаа 20-дена како ми доцни. симптоми немав никакви,ама баш никакви,ниту стомак,ниту некаква промена со спиење,со болки во гради-НИШТО потоа направив тест за бременост на 23-от ден по доцнењето,наутро како што пишува и се регуларно-испадна негативен.... оставив да чекам,и веќе помина и 4-ти март и сега уште чекам но дури сега почнува така да ме боле стомак и гради,како да ми дојде,а за овие денови имам појачан исцедок прозирен.... ќе одам на гинеколог,знам тоа но ме интересира дали некоја имала некој ваков проблем некогаш.... не верувам дека сум бремена,на толку внимание просто нема од што да сум бремена,а и двата јајника ми се полицистични па мислам да ми е сето од тоа...овие неколку денови имам болки во двата јајници,па можно ли е кај мене еден месец да не настанало никаква овулација?!?! ако некој нешто знае нека пише!!!!јас сум храбра и верувам дека не сум,ама никогаш не вели никогаш нели?
Анастасија, планираш ти некогаш деца да имаш ??? Да?? Ако е да, зошто тогаш не си поведеш малку поголема грижа за тебе, за лекување? Не можеш секогаш така да оставаш на случајност, или ќе ти дојде или не. Знаеш дека со ваквите твои нередовни циклуси тешко се останува во блажена состојба ? Плус и ти си постојано под стрес, со прашања зошто не ти иде, кога ќе ти дојде бла бла бла. Голема девојка си, да беше помала ќе те натепав Сериозно, сфати си го проблемот како сериозен, не си играј играчки. Ноу хард филингс, ама морав да те скарам Инаку, си направила тест 23 дена откако ти доцнело, ноу веј да си бремена а да не покажало. Ајде сеа гуд лак на гинеколог и да донесеш добри вести.
носам добри вести ^^блонд ако ме скара,така и ми требаше.... бев денес на гинеколог,само што се враќам,матката и надвор од неа ми е празно се-не сум бремена 100%-така ми кажаа,дури и јајниците ми се смирени имам ммногу помалку цисти од минатиот пат.а зошто не ми идело ,хахахха не знае да ми каже,само ми кажа дека било можно да сум немала тој месец овулација,и затоа не сум добила,сега веке имам симптоми дека ке добијам,а и тој ми кажа дека ми е задебелен ендометриумот и дека во најбрзо време ќе добијам,не ми даде ни примолут за да не ми смета на бубулици!!!сега сум среќна,направив комплетен преглед,со пап-тест,со ехо на дојки,со вагинално и абдоминално ехо,дури и сликичка си земав од јајниците од ехото....сега сум смирена!!! но не ме карај редовно правам прегледи,веќе закажав на 16-ти кај ендокринолог да ги средам јајниците во една приватна клиника.....не бев на лекар и не правев тест толку време зошто едноставно бев сигурна дека не сум згрешила ништо.... незнам дали ова беа добри вести за тебе затоа што барем уште две години не сакам да имам детенце.... поздрав и ти благодарам мамичке блонд на советот