1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    да настината сум малку ама досега од настинка никогаш не ме болеле а за да ми дојди рано е кај 17 треба :(

2. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Ако мислиш дека првпат те болат градите може да си појдеш на лекар,ма да јас лично мислам дека не е ништо страшно, мала хормонска промена или растење може да предизвика болка, ова од искуство ти го кажувам. А за тест ти е рано штом на 17 ти треба да добиеш, почекај уште недела- две, тестот е рано за да покаже. Не се прави тест одма после ризичен однос.

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    направиси тест да си мирна и спокојна а според мене немаш некој симптоми дека си бремена според ова што го кажуваш направи тест што си е сигурно сигурно си е

4. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    веројатно е од настинаката оти откако ми заврше во јануари немав ризичен секс тоа што го написав ко ни се скина кондомо беше пред да ми дојди во јануари

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Во тој случај уживај си ќе ти помине, стави си лист од свежа зелка да ти ја намали болката ќе бидеш како нова!

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    dali nekoj znae kako e tocnoto ime na "seks preku obleka" ?

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    На петинг мислиш?

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408

На англиски е Dry Humping... ама не знам што мислиш ти конкретно

9. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

даа да.. токму тоа !!
    што мислите дали има лошо влијание ?

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    во која смисла на зборот мислиш лошо влијание ?

11. pin4e

pin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    без гајле узивај нема никакво лошо влијание узивај ;)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tweety22

Tweety22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Девојки здраво на сите!
    Ве читам одамна, ама еве прв пат ви пишувам и мене ме снајде мака па сакам да ја споделам со вас. Со дечко ми имаме почесто незаштитен сексуален однос, и секогаш свршува надвор, не се десило никогаш во мене да сврши, ама ми касни веќе 8 дена и загрижена сум иако претходниве 2 дена ми тече кафеава течност и тоа темно кафеава и ме загрижува тоа уште толку, патем немам редовна менструација, секогаш ми касни по неколку дена, али како и да е ова веќе ме загрижува ептен. И друго, пред недела дена на урината ми открија бактерија и секој ден сум под антибиотици има шанси од тоа да ми касни? Ме болат јајници и гради-ама чудна болка, стомакот ме боли и околу делот на папакот има шанси да сум бремена?? :( :(

И уште нешто: немам 12 години, туку 22! како да го сменам тоа кај години???

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mислам дека е од бактеријата,затоа што пред 2 месеци истото мене ми се случи,одам в тоалет и мочам кафеаво-црвено и се шокирав :o а и исто како тебе ме болеше се,и имав незаштитен однос,пиј ги антибиотиците и ке помине :*

14. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    А за секој случај да не ти биде мисла купи си еден тест и направи го. Нема зијан од тоа. Во случај да ти покаже позитивен одма оставај ги антибиотиците зашто штетат на правилната делба на клетките во ембрионот, и правец кај гинеколог.

15. Tweety22

Tweety22 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Да, ќе направам тест, а најмалку што сакам е да е позитивен :( :( :( планирам деновиве и на гинеколог да одам. Многу ми е страв...
    @Wolf4e: Силно се надевам и посакувам да е до бактеријата :Ѕ

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    денес го направив и др тес и тој беше негативен ама градите и понатаму ме бола кажете ако знаете нешто против бола

17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Паа..во секаква =/
    дали може да има несакани последици или нешто слично.. ? :?:

18. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    мислев да не пишувам ама некако паниката ме надвладеа.......малку де-----
    имам полицистични јајници кои не ги лекувам(знам дека не сум тука во право),секогаш имам нередовна менструација......секогаш ми доцни по повеќе денови,последен пат како овој ми беше во октомври но со примолут апчиња се ми се среди......
    е овој пат е повеќе денови,значи требаше да ми дојде на 4-ти февруари(не се плашете и не ми се смеете,но јас сум сигурна во мене)
    јануари бев настината и пиев антибиотици и шируп мукодин за кашлица,имав испитна сесија и бев под стрес (па ова го гледам како еден фактор за каснењето).
    потоа сексуалните односи ги имав но секогаш со кондом и без свршување во мене,а исто и го избегнував периодот од 14-от до 23-от ден од мојот циклус за евентуалната овулација во тоа време.(уште една голема причина дека не сум бремена-барем така мислам)
    дојде 4-ти февруари не ни очекував дека ќе ми дојде,затоа што никогаш не ми ни дошло на точна дата,затоа си чекав,си чекав и поминаа 20-дена како ми доцни.
    симптоми немав никакви,ама баш никакви,ниту стомак,ниту некаква промена со спиење,со болки во гради-НИШТО
    потоа направив тест за бременост на 23-от ден по доцнењето,наутро како што пишува и се регуларно-испадна негативен....
    оставив да чекам,и веќе помина и 4-ти март и сега уште чекам но дури сега почнува така да ме боле стомак и гради,како да ми дојде,а за овие денови имам појачан исцедок прозирен....
    ќе одам на гинеколог,знам тоа но ме интересира дали некоја имала некој ваков проблем некогаш....
    не верувам дека сум бремена,на толку внимание просто нема од што да сум бремена,а и двата јајника ми се полицистични па мислам да ми е сето од тоа...овие неколку денови имам болки во двата јајници,па можно ли е кај мене еден месец да не настанало никаква овулација?!?!
    ако некој нешто знае нека пише!!!!јас сум храбра и верувам дека не сум,ама никогаш не вели никогаш нели? :?: :?:

19. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Анастасија, планираш ти некогаш деца да имаш ???
    Да??
    Ако е да, зошто тогаш не си поведеш малку поголема грижа за тебе, за лекување? Не можеш секогаш така да оставаш на случајност, или ќе ти дојде или не.
    Знаеш дека со ваквите твои нередовни циклуси тешко се останува во блажена состојба ? Плус и ти си постојано под стрес, со прашања зошто не ти иде, кога ќе ти дојде бла бла бла.
    Голема девојка си, да беше помала ќе те натепав :D
    Сериозно, сфати си го проблемот како сериозен, не си играј играчки.
    Ноу хард филингс, ама морав да те скарам ;)
    Инаку, си направила тест 23 дена откако ти доцнело, ноу веј да си бремена а да не покажало.
    Ајде сеа гуд лак на гинеколог и да донесеш добри вести.

На thelittle17 и anastasija85 им се допаѓа ова.
  20. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    носам добри вести ^^блонд ако ме скара,така и ми требаше.... :D ;)
    бев денес на гинеколог,само што се враќам,матката и надвор од неа ми е празно се-не сум бремена 100%-така ми кажаа,дури и јајниците ми се смирени имам ммногу помалку цисти од минатиот пат.а зошто не ми идело ,хахахха не знае да ми каже,само ми кажа дека било можно да сум немала тој месец овулација,и затоа не сум добила,сега веке имам симптоми дека ке добијам,а и тој ми кажа дека ми е задебелен ендометриумот и дека во најбрзо време ќе добијам,не ми даде ни примолут за да не ми смета на бубулици!!!сега сум среќна,направив комплетен преглед,со пап-тест,со ехо на дојки,со вагинално и абдоминално ехо,дури и сликичка си земав од јајниците од ехото....сега сум смирена!!!
    но не ме карај редовно правам прегледи,веќе закажав на 16-ти кај ендокринолог да ги средам јајниците во една приватна клиника.....не бев на лекар и не правев тест толку време зошто едноставно бев сигурна дека не сум згрешила ништо....
    незнам дали ова беа добри вести за тебе ;) затоа што барем уште две години не сакам да имам детенце....

поздрав и ти благодарам мамичке блонд на советот :hug: :hug: :hug:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.