Здраво Значи во четвртокот со дечкоми имавме полу ризичен однос пошо кондомот неможеше да го намести од прва бидејќи прима воздух напред и го извади пак да го намести, проблемот исто е тоа што ни беше трети пат и му паѓаше ерекцијата. Е сега кога имавме однос едно 30 мин кога завршивме видовме дека кондомот цело време не беше убаво наместен и дека се имаше насоберено сперма на излезот, мислам беше наместен како што треба не беше извртен само малку соберен одоздола, фактички цел кондом влегувал во мене и сега се мислам дека сум во плодни денови да не пропуштало одоздола по малку сперма. Немаше свршено но од што беше по трети пат и му пуштало по малку бело и му паѓала ерекцијата и сега незнам што да правам за тест знам дека е рано но мислам дека тоа се задржало во кондомот. Некој со слично искуство бидејки суп почетник дали ако пропушта одоздола можам да останам бремена или треба внатре да сврши?
@Melisa96 ти си била и бремена и плус како женско добиваш еднаш во месецот. Ти најубаво ги знаеш симптомите, на која ситуација личат повеќе. Од мене совет, помалку алкохол, повеќе книги и здрав разум. Телото веќе доволно ти е оштетено со едниот абортус, треба да не си дозволиш да дојде до втор. Потруди се да носиш свесни одлуки нареден пат, зошто кога еден ден ќе сакаш да имаш дете, нема да можеш. @fani12345 За да забремениш, доволно е и кондомот да пропушта или он да сврши во тебе. Но пробувам да замислам што се дешавало со кондомот, и вака како што ти објасни, не гледам простор за паника. Ама за секој случај, нареден пат кога ќе му падне, сменете и кондом. Не мора да се јуначите 5пути со истиот. Ти треба да се осврнеш повеќе на друго битно прашање, и за тоа да бараш одговор, а тоа е како да му трае ерекцијата на дечкото.
Да појаснам кондомот се имаше собрано на повеќе од пола на неговиот пенис и затоа ме копка дека се имаше насобрано и сперма во долниот дел, а ми се плодни денови
Ти благодарам на одговорот. Знам,јас сум виновната во случајов. Но прашањето конкретно ми беше дали некој е запознаен, после абортус - во случај на можна следна бременост, дали постои шанса да се има лажно позитивен резултат на тестовите за бременост(не крв, него стапчиња). Инаку, абортусот беше пред три месеци, мене ми доцни два дена не знам повеќе што да мислам навистина
Не, дали е можно да сум бремена а да ми покажува негативен резултат на тестовите, како последица на абортусот?
Abortusot bil pred tri meseci,znaci tebe ciklusot ti se normaliziral.Za da si bides sigurna trebalo da napravis test preku krv,vaka kolku poveke se nerviras moze uste da ti docni.Stom imas napraveno test od poosetlivite ne si bremena.I drugpat alkohol i ljubov ne da ne si imas vakvi stresovi,eden den ke treba da stanes majka.
Ти благодарам, грешка голема беше тоа од моја страна, ако ние самите не се пазиме и внимаваме на нашето здравје, нажалост никој друг нема... Утре повторно ќе направам тест, се надевам дека нема да биде позитивен
Od sega pamet za ponatamu,vo vestacko oploduvanje pisuvase clenka koja imala abortus i sega ne moze da ostane bremena so godini dali od abortusot ili od strav ne znam.Nedaj boze da imas takvo iskustvo. Ne se plasi i utre ke e negativen testot.
Првиот однос беше на 4-ти јануари, без заштита, сврши во мене. Вториот на 19-ти исто без заштита ама не сврши во мене. Третиот пат на 29-ти јануари и овој пат беше со кондом, сврши во кондомот ама не беше скинат. Менструација добив на 10-ти јануари. Во декември добив на 6-ти. Во номври на 5-ти, а во октомври на 4-ти. Пред тоа немав добиено 2-3 месеци како последица на антидепресиви. Откако престанав да ги пијам добив на 4-ти октомври. Сега во февруари немам добиено, а веќе сме 13-ти. Првиот тест го направив на 9-тиот ден од првиот однос и беше негативен. После не знам колку време направив уште еден тест и тој негативен. И еден направив пред 2 ден исто негативен. Последниве неколку дена ме боли стомакот но никако да добијам. А на 10-ти јануари воопто не ме болеше се дур не добив. Колкави се шансите да сум бремена? Според мене нема логика бидејќи од првиот однс помонаа 5 недели а се уште негативен тест. Од вториот однос толку ли сум баксуз да забременам од предсемената течност?!? Збунета сум...
Може да ти е од стрес , велиш дека на 4-ти јануари свршил во тебе а на 10 си добила .. па и тестовите негативни ... Направи си еден преку крв . Тој најсигурно покажува ем ќе си бидеш мирна и ќе си знаеш на што си
Добив во понеделникот поручекта. Ама многу се разочарав. Мнооогу малку ми тече. Скоро па ич. А читав дека бремени жени добивале ама многу помалку за разлика од порано. Во јануари си имав нормално како и претходно но овојпат не знам што се случува. Или сепак може да е од стрес? Бидејќи сум под огромен стред или?
1418 - Не си бремена, ја разбирам целата паника но не си бремена со сигурност по прочитаново. За да бидеш помирна и посмирена, нека ти заврши циклусот и отиди чисто ради посмирени денови и да не добиваш напади на паника - направи си еден тест преку крвна слика у Авицена и чиста работа. Инаку, добив и јас, среќна сум нормално но се' уште сум разочарана од себеси, дозволувам алкохолот да влијае врз мене... Страшно...
Превише кaпки уринa имaш стaвенo. Мoжнo е дa е пoзитивен тестoт нo , не се вaжи спoред мене oвoј , не е јaснa црткaтa и не е нa местo кaде штo oзнaчувa бременoст Пoвтoри гo тестoт нaј сигoрнo.
Тоа најдобро можат да ти го кажат лекарите кога ќе одиш да правиш тест за бременост преку крв.Јас мислам дека за исто време како кога одиш да правиш преглед на крвната слика за толку биднуваат и резултатите за тест за бременост преку крв,значи може уште веднаш во истиот ден за неколку часа,може и утредента или,пак,за неколку дена да биднат резултатите.Најсигурно прашај ги лекарите и тие ќе ти кажат кога да дојдеш по резултатите.
^ Мислам дека друго и беше прашањето на девојкава. Имено, за да се вгнездИ јајце клетката потребни се некогаш дури и до 4 дена по односот. Најубаво почекај 5-10 дена од ризичниот однос и направи крвна слика тогаш, мислам дек тоа е најраниот период за детектирање на ХЦГ хормонот. Инаку, јас како што споменав и погоре го правев мојот во Авицена, 700 денари - а резултатите се за некој саат истиот ден.
Дури сега видов дека си пишала За да бидеш раат, направи тест на две недели од ризичниот однос и ќе знаеш за сигурно.