Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.731
    Малце каснам, но да ти одговорам. Преку крв прочитав дека дава резултати после 11 дена од зачнување, а преку тест 14. :)

2. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Mene tuka vo stransto preku krv rezultati bil negativen. ,
    A koga otidov na pregled na ginekolog vednas mi rekoa deka sum bila bremena I toa 2 nedeli.

3. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Значи вака. Имавме секс, тој не сврши во мене, вика дека и пред тоа немал свршувано значи немало никаква сперма. Една партија беше и не беше долго некои 5-10 минути без кондом. Ама сега ми касни и се мислам што е работава, дали постои шанса да сум бремена или од стрес ми касни (имав многу стресни дешавки периодов) ?

4. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    Па добρо штом не свρшил во тебе мислам нема потρеба дополнително и ти да се неρвиρаш. Штом си имала стρесен пеρиод највеρојатно ти е од стρес. Мене ми има доцето и од пρомена на κлима... пρобај опушти се, аκо и ти и паρтнеρот сте сигуρни деκа тој не свρшил во тебе тогаш нема потρеба за паниκа :)

На Dabria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Не си бремена, но навистина запрашај се прво да пишеш тука. Дали може да останеш бремена кога не свршил во тебе? Имаш учено биологија? Па како девојче, ќе стигнат сперматозоидите до јајце клетката, ако не е се внатре во твојот организам? Стварно, не е на место прашањето. И не се грижи ќе ти дојде менструација, можеби ти доцни од стрес. Обиди се да не се нервираш.

6. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Имам 23 години и одлична бев по биологија, но два пати имав абортус и сум многу параноична. Ве молам не се потсмевајте со девојките тука без да знаете низ што тие поминуваат. Кога има теми за паштета може да има и ваква тема.

Инаку, правев тест за бременост и излезе негативен. Но беше ептен ептен магливо и не знам дали е валидно. Еве слика.

16809797_195466450932844_472691214_n.jpg

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Епа штом си поминала низ два абортуса, користете кондом кога имате сега односи. Самите си ризикувате. И штом е негативен, не си бремена.

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Mozebi ti docni od stres :) obidi se da se smiris i ke ti dojde .. testot i mene mi izgleda ko nevaliden , zemi si uste eden , za da ne te boli glava :)
    @pretty-girl6 ne sudi prebrzo . I mene mi se sluci istoto prosliot mesec . No, mene i porano mi ima docneto od previsoki vremenski temperaturi ( sega od preniski ) i sekako bev vo panika iako imam 2 deca i znam koi se simptomite za bremenost osobeno posle dve nedeli docnenje na ciklus :)
    @Black girl , se desava i kondomot da pukne .. sto da pravi devojkata ako nema otvorena apteka vo momentot ? Pa jas i norlevo imam pieno i ete go sin mi ziv zdrav prav e . Aman te so osoduvackite postovi vekje , probajte da se stavite na nejzino mesto , i na bilo koja devojka koja ima maka ..

На Trxmx, atala, anonymous16 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Не знам каде виде осуда во мојот коментар. Јас баш ја советувам дека штом поминала низ два абортуса да си имаат односи со кондом за да не дојде пак до бременост и до абортус ако девојчето не е спремно за да биде сега мајка. Таа кажа дека имала два абортуса, што не е ни малку наивно, а не за норлево дали да се напие. А и норлево може еднаш до двапати да испие, а не после секој однос. Тие не се бонбончиња. И друго плус, ако не свршува партнерот во неа, не треба да пие норлево.

10. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Bas deka site sovetuvate da se koristi kondom kako kontracepcija , zatoa pisav deka se desava da pukne i pak da dojde do nesakana bremenost neli :) Za norlevoto znam kolku se stetni , i informirana sum deka se pie 2 pati godisno . I znam deka ako ne svrsil partnerot vo nea ne moze da e bremena , no nejze vekje i docni , i e vo panika .. mislam deka ne e soodvetno da i solime pamet za kontracepcija ( realno ova go vidov vo tvojot post ) , tuku da se obideme da ja opustime :)

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Па што лошо кажав ако сум рекла за контацепција? Ја советував во иднина да користат. И дека тестот штом е негативен, не е бремена. Тоа ја посоветував :)

12. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Devojkata e svesna na svoi 23 (mislam pisa pogore ) godini deka treba da koristat kontracepcija neli , muabetot mi bese deka ne mora na sekoe prasanje od tipot : " dali sum bremena " da se vrakja so " koristi kondomi " :) a za testot , jas mislam deka e nevaliden , crtkata edvaj se primetuva . Kako i da e ,da ne ja dolzime , ako sum te razbrala pogresno se izvinuvam , se nadevam ke e prifateno izvinuvanjeto :)

На Winter Lady и Dabria им се допаѓа ова.
  13. lans

lans Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    153
    posle site petki po biologija, 2 abortusa i pak imas odnosi bez kondom,i test za bremenost negativen i vikas da ne ti se potsmevaat?
    nikoj ne ti se potsmeva, sama sebe se onadis vo zdrav mozok.
    aj `kecaroskite` bez nieden abortus da prasuvaat za prv pat, ama ti?
    whats your excuse?

14. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.225
    Денеска добив, малку е поретко и има помалку од обично но сепак е тука. Првпат ми се случува ова. Се распрашав и викаат дека ова е знак на бременост. Дали може да е од други работи како на пример стрес или варирање во тежина (имав проблеми со желудникот), значи сите факти укажуваат на тоа дека не сум бремена (немам други симптоми, не сврши во мене, негативен тест) дали треба сега да паничам или конечно да се опуштам?

15. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Помалку или повеќе,прв ден ти е добивање,ќе си се стабилизира, полека! Те читав и погоре,ти релакс малку, простпр за паника немаш, само полека со стресот затоа што си правиш така самата дополнителни проблеми во организмот па можеби затоа и ти се пореметува циклусот!
    Шетни малку, напијсе кафенце уз добар муабет и пушти мозок на пасење, бремена не си тоа дефинитивно :*

На Dabria му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mirjana96

mirjana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки:). Точно пред една година посетив гинеколог поради голема болка во јајниците. Ми кажа дека уствари се било во ред со мене, само што тој месец сум била поплодна од обично односно болките биле од овулацијата. Истата ситуација и многу јаки болки имав и овој месец. Проблемот е што вчера прокрварев.Траеше неколку часа. Денес немам ништо. Не ми е јасна причината за крварењето, а треба да добијам за 5дена. Сум сексуално активна, многу внимаваме и нема свршено во мене но и не користиме кондом. Прочитав дека крварењето можеби било од имплантација друга причина не најдов:?:. Ве молам споделете мислење, ако има некоја со слично искуство нека го сподели, секаква утеха би ми значела многу. Ви благодарам.:)

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Каква имплатација кога не свршил во тебе :?: Си добила ваљда. И јас порано имам добивано 5, 6 дена порано од очекуваното. Ќе ми дошло дента, па ќе немам и после ќе пробие убаво.

Последна измена: 21 февруари 2017
  18. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    :(Со дечко ми имаме незаштитен однос , ми касни 4 дена ( досега ми идеше на време ) ама овај месец ми касни, многу сум водена (влажна ) што морам да менувам гаѓички често, а и периодов имав малце грижи и нервози? Ве молам за одговор?:sweat::|:|:|

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нaпрaви тест , сo 4 денa дoцнење би требaлo дa пoкaже тoчнo .

20. lara22

lara22 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na si nova sum na forumot I bi sakala da prasam dali mozi da se ostane trudna pri odnos kade ne svrsi celosno vo mene no kapna edna malecka kapka ili bar ja taka ja vikam malecka pri vadenje na poloviot organ. Taa kapka neznam dali kapna vo sredinata skroz na krajot na pocetok nz. Prasanjeto mi e mozno li e od ova da ostanam trudna ?