Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129

Најдобро е да појдеш да си провериш преку крвна анализа. Овде, не можеме да ти дадеме одговор дали си бремена или пак не си. Затоа што, за да останиш бремена, зависи се разбира од твојот огранизам, дали ќе биде јајце клетката оплодена или нема да е. Тоа што набројуваш како симптоми, не се ништо. Понекогаш сите ги имаме како резултат и на плодните денови, а не сме бремени. И ајде испитај и ќе ни кажеш. Среќно :)

2. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    129
    Да, бремена е 100% од тебе хахаха :D:D

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  3. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Ај еден совет од мене, додека му ја мислите, сум не сум, земете си еден тест за бременост, и така ке дознаете. И јас така сум, не сум, па умот тука ми стои и мислам ми се врти, ова она, си купив тест SureCheck 150 денари од аптека и мирна глава.:)

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Мој прв и основен совет е да не го правите детето туку да водите љубов. Детето не се прави кога го правиме туку детето се раѓа од љубовта. Според психологијата на човекот доколку има односи со цел и мислејќи да направи дете тој толку е подалеку од тоа. Едноставно водете љубов, сакајте се, сакајте се секогаш кога ќе имате желба, и во плодни и во неплодни денови. Само љубовта прави чуда, а детето и чудо и благослов од Господ. Тоа е мој добронамерен совет.

А не значи дека не си бремена. Ако правиш тест Шурчек можеш во било кое време од денот, додека останатите само од сабајле на прво мокрење и нели се прават отприлика 14 дена после каснење. Биди трпелива, верувај му на Господ и само опуштено, не се преоптоварувај со тоа туку едноставно води љубов и биди позитивна. Знам дека наскоро ќе гушкаш бебе. :hug::hug::hug::hug:

На Цвет88 и La.loca им се допаѓа ова.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Не рано прерано :) се прави 5 дена најмалку од доцнење на циклусот така да имаш фора да се надеваш и јас како тебе избрзав така и се разочарав дури :rofl: и потоа со 2 дена доцнење ми покажа бледа 2ра линија а веќе по една недела 2 жар црвени. Ти посакувам 2 линии до крајот на месецот те чекаме да се пофалиш :hug:

6. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Ti blagodaram mnogu sto mi vlea edna mala nades vo mene. Iskreno se nadevam i jas na toa zosto zelbata e pregolema

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Колку време се обидувате? Ова прв пат ли ви е?

8. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Prethodno se obiduvame no ne gi sledev plodnite denovi zatoa sto ne gi ni znaev pravilata. No potraziv na internet procitav i doznav se za taa teme i ovoj pat e prv za vreme na plodnite denovi

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Многу рано си го направила тестот. Почекај до датата кога треба да ти дојде, ако не ти дојде тогаш направи тест. Ова е превише рано, не може тоа одма да покаже.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Kje cekas da docni bar dva dena i test togas, zasto sekogas ima sansa da se zabremeni i na posledniot ploden den.. tocno znaes deka togas ti e ovulacijata? Zasto ne e kaj site na sredina na ciklus, eve kaj mene ne e imam mnogu kasna ovulacija..

11. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    prerano Ti e za test pocekaj uste malku

12. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Пред неколку дена јас и дечко ми имавме заштитен однос со кондом а после 15 минути тој уринираше и се изми доле убаво и имавме незаштитен однос без кондом кој траеше само 5 минути и бевме договорени тој да не сврши. По односот тој сврши така што јас му го др*ав но пред тоа кога го извади односно кога го прекинавме односот тој имаше нешто бело на ку*от но не беше сперма.. Мене менструација требаше да ми дојде вчера но не ми дојде ниту денес и во паника сум незнам што беше тоа белото се мислам дали е од претходно лизгавата течност од кондомот ,дали од мојата дунда што се навлажнила или можно е да е нешто друго..се плашам зошто ми касни менструацијата ...ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ !!!

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Од тебе е тоа белото :)

На Tace26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tace26

Tace26 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2016
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    Uff zbuneta sum samo taka neka e najsrekna ke sum ..

15. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    i jas si imav kupeno surechek ama na krajo rodiv surcecee :)
    negativen izleze a jas da ti sum bila trudna 2 meseci ;)

На joy1, aceee99 и IvannaT им се допаѓа ова.
  16. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    hahahahha mene deneska minpravea na ginelkolog nisto

На Mashaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    a ti @aceee99 sakase da ima nesto :P? :D

18. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    sakam mn ama ne sum finansiski dobro soprugot ne ima.zedeno plata 2 meseci zatoa nesakame dur ne se sredi sve image so dusa cekam da ostana trudna mn sakam dete ama tea me sprecuva

19. Mashaaa

Mashaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    ne se sekiraj koga gospo ke dade dete dava i sreka se da si dojdi na svoe mesto ...jas i soprugot bevme 6 meseci zaedno koga ostanav trudna (a i prilicno mladi sme) ne bevme ni vo brak ama sakavmr bebe i spremni bevme na se ...jas rabotev vo restoran toj ne rabotese nisto pa od kako prestanav da odam na rabota toj pocna privaten biznis pocna sam da se snaoga i se e super sega ... nemoj da se pazis i da cekas pogolemo bogatstvo od deteto nema a za drugoto poleka poleka se ke bidi

20. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    mene Toa me sprecuva edimstvena preck mi e Toa ne sme ok inace so dusa dvajcata sakame bebe ama Koga ke pomislime saka da mu ovozmoza na deteto se najubo kolku sto moza