a ne daj gospo ako vo kratok rok nemozis da ja sredis finansiskata sostojba ako se izdolziii (ni najmalce ne ti go pozelvam to ) ke cekas da si vrvat godinite ?
ne nesum vrabotena nesaka mojot soprug ama eve ke nego dosega bese se vo red amankasmat so plati se se sobra naednas
Во брак сте двајцата, не само едниот. Ако целта ви е да создадете подобри услови за имање дете, тогаш и двајцата треба да сте вклучени. А ако ти сакаш да работиш, не треба ништо да ти биде пречка. Еве баш за тоа е и денешниов ден, не ли сме веќе еднакви со правата? Некој пред 100 години се борел за тие права! Кај мене беше слична ситуацијата, само што останав бремена маж ми изгуби работа. После еден месец јас најдов работа и работев до крај на бременоста. После пиродилно продолжив, а маж дури после 3 години успеа да најде работа. Сепак тоа дете неможе да расте од љубов и воздух. Ептен отидовме офф топик, но ти посакувам да си се средите па да си дочекате и детенце.
da de zatoa dodeka sw sredime nesakam poveke inace barem da najdit sig ranota to I Jas pa posle sepak malo bebe saka mn raboti
Neizvesnosta e golema, sepak se obiduvam da bidam stalozena i da ne razmisluvam na toa mnogu ednostavno ke cekam do datata na mestrualniot ciklus. Ako treba da bide ke se sluci sekogas vo mene si velam: ,, KAKO STO E GOSPOD NIKOJ NE E ''. Od srce sum blagodarna na site koi sto spodelivte nekoj sovet so mene. Ako se sluci pozitivno ova ke mi e prva bremenost i sekoj sovet e dobredojden za mene.
Bi sakala da te prasam dali vo tekot na bremenosta oseti poduenost vo stomakot. Jas osekam mnogu poduenost i cesto odam vo wc no edno me zbunuva nikogas ne sum imala tolku gasovi kako sega. Neznam dali se nekoi simptomi.
Имав однос вчера(ден пред да добијам) и на дечкото да го извади на пола партија пола од кондомот беше во мене a пола надвор и го извадив. Не беше дупнат ништо и беше прилично празен само не знам пак дали има некакви шанси да влегло нешо. Треба денес да добијам ги имав сите симптоми од болење гради, јајници и сл. Дали има некакви шанси за бременост со плус тоа што не се знае дали ќе добијам денес или ќе доцни
Не сакам да те разочарувам, но сепак не мора да значи бидејќи тие симптоми се јавуваат и пред менструација и пред доцнење на менструација и пред бременост. Сепак ќе си почекаш за сигурно се надевам ќе се израдуваш на крај.
Me buni i toa sto temperaturata mi varira t.e se pokacuva sekoj den pa malku eve denes imav 36.8 a do deka vcera 35.5 dali toa moze da ukazuva nesto
Mislam deka mnogu mi e rano za test imam uste 10 dena do ciklusot za da mi dojde taka ednas napraviv i se razocarav, mislam podobro da pocekam ako mi zadocni. Iskreno vo mene se nadevam na nesto se nadevam deka ke mi se ostvari zelbata da bidam majka
Ве молам за совет, вчера имав однос со дечкото и за несреќа ни пукна кондомот и се мислам дали да го купам апчето ден потоа бидејќи го пиев пред еден месец па да не има несакани дејства, а иначе веднаш по односот бев во тоалет по мала нужда бидејќи ми се идеше од претходно па да не има некоја надеж и тоа, а плодни денови како што пресметував почнуваат од денес.. ве молам за совет
А дечко ти имаше ли свршено внатре во кондомот? Ако да, и ако ви пукнал кога тој свршил внатре, треба да се напиеш што побрзо. И не се потпирајте многу на тие плодни, неплодни денови, затоа што можи секогаш да се фати.
Имаше свршено но не целосно и кога го извади имаше доста во остатокот на кондомот а тоа му беше второ свршување, а како што читав во упатството пишува дека е штетно ако се пие апчето во период помал од 6 месеци..