Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. sannyi

sannyi Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки минатиот месец имавме незаштитен однос со дечко ми 5 дена потоа имав нормален циклус кој траеше 5 дена со нормално крварење ( како и претходните месеци ), но овој месец сеуште немам добиено. Дали е можно да сум бремена?

2. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Ne bi rekla no postoi moznost vo domasni uslovibda proveris edniot e vo caska so utrinska urina dodajte soda bikarbona ako pocni da meuri znaci postoi sansi za bremenost, istovremeno so toa mozelo i plodot da se proveril taka pravele vo starite vreminja. Ako urinata pocnala da vrie mnogu togas znaci deka e masko a ostane bez promena togas bilo devojce.
    Drugiot nacin e so tecen sapun. Vo casa so utrinska urina dodajte tecen sapun najprvo treba malku da narasne sapunot potoa razmesajte i dokolku se pojavat meuri sansite za bremenost bile 89%. Jas pravev mi izlegoa pozitivni pa sega cekam pregled kaj ginikolog

3. S*K*O*R*P*I*A

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417

Eve ti link pogledaj

4. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    После колку време може да се провери вака?

5. S*K*O*R*P*I*A

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Mislam deka e spomnato vo videito, rezulati moze i da pokaze posle 2 nedela od odnosot ili 3 nedela.. vo sekoj slucaj ova ti e kucna varijanta pa napravi si i porano i sledi gi rezultatite

6. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Мислам дека не си бидејки си имала циклус по односот како претходните месеци.
    Доцнењето на циклусот може да биде од повеќе причини :)

7. MAlibu

MAlibu Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Zdravo devojki.Jas sum nova pa vaka da ve prasam.. mojot soprug za vreme na plodnite svrsuvase vnatre (sakame bebence) a prv obid ni e .. pa treba da dobijam na 16.03. no imam citav i imam nekoi simptomi kako bolki vo dolniot del na stomakot i grbot no sega vo grbot nemam mi pominaa mi traea okolu 3 dena isto taka gladite me bolat mnogu duri i pri dopir,cesto mokrenje imam kako da mi se odi vo wc na sekoi 5 min .. nemam praveno seuste test za bremenost mislam deka e rano pa dali postoi sansa da sum bremena? :D :D

8. q1w2e3r4t5y6

q1w2e3r4t5y6 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво!
    Ме мачи еден проблем. Пред 2 дена со партнерот имавме сексуални односи без кондом во период на овулација.Сврши 2 секунди откако се тргна од мене. Тврди дека целосно ејакулирал надвор меѓутоа јас сум паничарка и секогаш пристапивам со доза на сомневање на работите. Се плашам дали е можно да останам бремена и исто така се плашам да земам ургентна таблета зошто досега не сум земала, а онлајн прочитав во упатството на норлево дека строго не се препорачува земање во случај на семејна историја на тромбофилија при што во мојов случај татко ми почина од тоа. Ве молам за совет што да правам?

9. S*K*O*R*P*I*A

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Moj sovet bi ti preporacala da ne praves test zosto ti e rano jas taka napraviv i potpolno se razocarav ne mozam da spijam plakam i se nerviram zatoa ti preporacala da pocekas do datumot na ciklusto. Isto go napraviv i kas ostaviv da cekam ciklusot da mi dojde ako veke nesto ima togas najdobro e so ginikolog da se konsultirame.

10. Sofijapanda1

Sofijapanda1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    32
    Zdravo .. Bi sakala da dobijam pomos od vas...trebase da dobijam na 09.03 ..na 10.03 napraviv test mi ispadna so bleda linija...odma istiot den napraviv proverka na krv ispadna pozitiven...mozno li e da e greska...sega vo cetvrtok imam zakazano pregled mnogu sum nestrpliva

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Не може да е грешка. :) Ако си имала бледа линија, и ако тестот на крв е позитивен, нема грешка. Бремена си! Со среќа! :f:

12. Sofijapanda1

Sofijapanda1 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    32
    Ti blagodaram mnoguu ...presrekna sum ❤❤

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mina_t

mina_t Нов член

Се зачлени на:
    14 февруари 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Значи вака.. Добив менструација на 19.01,а на 10.02 имав прв пат сексуален оснос па потоа имав незаштитен сексуален однос на 11.02 притоа нагласувам без свршување внатре. Поради доцнењето на 23.02 направив тест за бременост кој излезе негативен а веднаш потоа истиот ден добив менструација (со надеж дека станува збор за менструација бидејќи не сум сигурна за обилноста на истата, но во секој случај беше далеку од оскудна) и ми траеше 3 дена, а потоа имав само кафеав исцедок кој беше забележителен и на секојдневните влошки. Поради страв од бременост и симптоми кои ги чувствувам изминатите 5 дена (по овулацијата, па затоа може и да се работи за пмс) и тоа: страшни болки во градите и отеченост, болки на јајниците и општо во долниот дел на стомакот, ретка мачнина, ужасна подуеност и болки во желудникот, зачестено мокрење, грчеви и гасови, изнемоштеност и огромна потреба за сон, денес на 15.03 направив повторно ист тест како првиот (self clear) и после чекање не повеќе од 7-8 минути, тестот излезе негативен. Дали постои некоја минимална шанса да сум бремена, ако се земат во предвид симптомите кои ги чувствувам?
    Еве слика од тестот после изминати 5 минути од правењето. Извинете за огромниот пост IMG_5508.JPG

14. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Не си бремена ако менстуацијата беше имплантациско досега ќе имаше 2 жар црвени линии а симтомите ти се или пмс или потсвесно дека таму ти се мислите да не си бремена :)

15. Melisa96

Melisa96 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    65

Не си бремена, слободно земи здив. :)

Друг пат употребувајте заштита те молам, или почни со контрацептивни таблети, немојте како мене да се соочувате со најстрашното поради немарливост (доколку не е посакувано нормално), па да си ја лупате главичката. :(

Секое добро!

16. Ајнштајн-ка

Ајнштајн-ка Нов член

Се зачлени на:
    16 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Според се што напомена, не би требало да си бремена. Се согласувам дека до сеа ќе имаше 2 жар црвени линии, а симптомите најверојатно ти се од пмс.. Не се секирај, само во иднина користете заштита.

17. Kiki4eto

Kiki4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Ve molamm da mi kazitee..?? Imam problem... Posledna menstruacija imav na 13.02 i kako sto si brojam na 26 dena mi doagaa kako poslednive 3 meseci.. Trebase da dobijam na 10. 03.. Ama ne mi dojde.. Napraviv test bese negativen. Od togas imam napraveno 4 testa do denes site negativni.. Dali e mozno da sum bremenaaa???

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.997
    А имаше секс без заштита? Од воздух бремена ноу:shake:

На Kukla994 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kiki4eto

Kiki4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    So zastita.. Ama posledniot pat ne svrsi i go istade kondomot. I posle malce bez kondom ama ne svrsi voopsto....

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    ^ Е па чим така, од стрес ти доцни ваљда.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.