Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.699
    7-10 дена после доцнење на менструација. :)

На uniq111 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.592
    Луѓе , ај да си прашам јас најубаво . Вака сега , со мм имавме заштитен однос ( со кондом ) после цели 4 години . Сврши додека беше во мене , но кондомот не беше скинат . Требаше да добијам на 20 , но сеуште ни м од менструација . За бременост знам дека не сум , прашањето ми е , дали може да доцни поради ненавикнатост на организмот на кондоми ? Знам , ќе ме направите луда , ама друго објаснување , немам . Имав малку стресен период ( позитивно стресен , родендени на бебиња , празник ) , ама не до толку да ми доцни .. Симптоми имав пред некој ден за добивање , силни болки во лев јајник , вртоглавица , имав и сеуште имам обилно бело прање , изгубен апетит ( ова не важи за благо ) , мм ми се чини ќе го заколам на спиење ако ми стапне на нерв :x , се убив јадење благо :tmi: стомакот кај да е ќе ми пукне од подуваност .. Немам можност да одам на доктор до следната недела ( пренатрупана сум со обврски ) , би ве замолила , ако некој има памет да ми каже што се случува ( одприлика или од искуство ) , ќе ви бидам благодарна , бидејќи веќе почна психа да ме јаде ( за цисти , ракови и што уште не .. )

3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.699
    Не бе, не се оптеретувај со такви црни мисли. Се што кажа погоре се симптоми за добивање. Без гајле, опушти се и уживај си. Ќе дојде, каде ќе оди. :D

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.109
    Според симптомите, ми личе дека си била во период на овулација. Не грижи се штом не си бремена ќе ти дојде. Сигурно касне поради стрес или некои хормонски пореметувања. Какви ракови, какви цисти, не си прај филмови, не си стварај стрес, уште повеќе нема да ти дојде.
    @CrazyGirl15

5. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.592
    @forumce @boo3 фала ви на брзите одговори девојки , ама кога сум во овулација немам никакви симптоми :?: никогаш не сум имала :| болката во јајник ми се јави еднаш пред 8-9 месеци , ама тогаш го препишав тоа на нерегулирани органи по породување ( ќерка ми имаше 2 месеци ) . Утрото добив . Од тогаш наваму , имав болки пред добивање , ама ептен слаби . Оваа пред некој ден ме легна в кревет и мм дури и вода и кафе ми носеше во кревет . До толку бев за никаде . До тоалет станував само и тоа во полу свиткана состојба одев и се враќав . Ставив и топло и џабе . Пиев кафетин менструал и тоа џабе . А еве уште ништо :(

6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.699
    И мене ми се случува да имам страшни болки во јајници и гинекологот на секој преглед ми вели дека е божем нормално. Не покажува никогаш ништо на ехо, ниту циста, ниту некоја друга неправилност..Мислам дека сето ти е поврзано со психата, затоа ти велам, опушти се и не ја мисли. Ќе дојде секако.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.109
    @CrazyGirl15 Јас кога сум во овулација имам болки во јајник, некогаш толку ме штрекне што не можам да одам. Да не си била проладена? Можеби и од породувањето е.
    Некое сериозно заболување не е со сигурност,тие не даваат вакви симптоми.

8. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.592
    Последниве 2 месеци не . За породувањето не верувам дека е од тоа , малата наполни веќе една година , репродуктивните органи ми се веќе вратени во нормала ( барем така ми кажа докторот на последниот преглед пред 2 месеци ) . Од тогаш бев уште еднаш , но за жал ја реновираа ординацијата па не работеше , потоа се фатив со родендени и празници и не успеав да одам , сега еве се спремам за свадба на блиски и цел распоред ми е кнап , нема шанси до наредна недела да се ослободам .. Нејсе , ќе почекам уште некој ден , ќе пробам да се опуштам и да не мислам на тоа , ако во случај не дојде , уште веднаш ќе откачам некоја обврска и закажувам на доктор . Фала ви за одвоеното време , многу ми значи поддршка и совет од некој :*

На IvannaT, forumce и boo3 им се допаѓа ова.
  9. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.272
    Здраво
    Ете и јас да прашам за ваше мислење
    Менструацијата ми е до сега редовна, секогаш на 28-30 дена доаѓа но сега ми доцни веќе 5 дена
    Последната беше 31.03,
    Да напоменам дека во периодот од 15 март до 2 април бев во Германија, а после тоа кога бев тука имавме односи со дечко ми но не свршуваше во мене
    Немам никакви симптоми освен што градите ми се поттечени
    Дали е можно да сум бремена или ми доцни од некоја друга причина ?

10. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Ако не свршувал во тебе тогаш не си бремена.Менструацијата ти доцни поради промената на климата бидејќи си била во друга држава кадешто е поинаква климата,поради стресови и ако си пиела некои антибиотици или лекови против болка.А,градите ти се потечени поради влијанието на хормоните во предменструалниот синдром.Инаку,менструацијата може некогаш да доцни и по цели 10 дена поради причините коишто ти ги опишав погоре или,пак,од истите тие причини дури и да дојде цели 10 дена порано.Значи,опушти се,немаш место за паника,може да ти доцни и поради тоа што многу се оптеретуваш дали и кога ќе ти дојде.

11. marija_

marija_ Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    за време на менструален циклус имавме незаштитени односи со партнерот, меѓутоа не сврши во мене. Мислење, дали постои можност за бременост?

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.109
    Не постои.

13. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Неможеш.
    Не се секирај чим не свршил во тебе.

На marija_ и La.loca им се допаѓа ова.
  14. marija_

marija_ Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    фала оревка :)

На orevka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Има модератор во категорија секс? :^)

На winter flower, Trxmx и Petar80 им се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.699
    Не

17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.237
    Немој да се грижиш, сепак тој не ни свршил во тебе. Теоретски постои можност да се забремени од предсемена течност ама јас искрено немам слушнато реално за таков случај. Тоа ти е исто како и можноста да добиеш на лото, ако уплатиш си постои, но колкави се шансите? :) И во најплоден ден да сврши во тебе шансите за бременост од прва се само дваесетина проценти.

На marija_ и orevka им се допаѓа ова.
  18. Acid

Acid Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    37
    Јас имам слушнато за таков случај. Ама хеј, можда само лажеле дека не свршиле :)

19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.237
    Хахаха може и тоа да е, една другарка тврдеше дека така останала бремена за по некое време откако се омажи со дечкото тој да и признае дека не се тргнал на време и дека успеало нешто да влезе. :lol:

На Acid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.441
    Такви мажи не се за почит:!::puke:

На Petar80, marija_ и Pcelka94 им се допаѓа ова.