хехеех абе сите сме поминале низ таков период нели????ама навистина некои девојчина денес се толку не информирани,а јас секогаш велам дека времето кога ние сме биле 15-16 год многу се разликува од денешново така???мн полесно се доаѓа до сите можни информациии
zenski u golema panika sum mozno e da mi docni od stres ili promena na vremenskite i klimatskite faktori no sepak panicam iako mislam deka nema prostor za toa ne sakam da ragam poveke a imam 2 decinja.Pravev test za bremenost i rezultatot e negativen no pominaa uste 2 nedeli ottogas i seuste nemam dobieno.Ima li nekoja slicno iskustvo kako moeto da go spodeli ili vednas da si odam na pregled kaj ginekologot dodeka ne e kasno
^^^Мене ми се случува често да ми доцни по недела дена. Еднаш ми доцнеше две недели и кусур, ама сето тоа беше од стрес и од промена на средина. И јас направив тест кој беше негативен, ама за да си ја смирам душата отидов на гинеколог. Ти препорачувам да го сториш истото за да си ги скратиш нервозите
и мене знае некогаш да ми касни и пошто знам дека е така не паничам одма,ама ке поминат 5-6-7 дена и почнувам да мислам,еј абе да не има нешо тука,да не треба да почнам да купувам бенкици и ке чекам,и како по некое непишано правило штом ке отидам да купам тест тој ден ми доага мензисот. претпоследната менструација ми каснеше 10 дена,и викам а не чекам више идам да купам тест,и му викам на дечко ми-ке видиш денес ке ми дојде.само шо го купив тестот женички мои,се вракам накај дома и по пат осекам дека ми тече е викам значи стварно се зеза мензисов со мене..
epa vaka posleden pat imav menstruacija na 15 feb. a sinoka na 11 mart mi bese prviot odnos so deckoto i toa ne koristevme zastita no toj ne svrsi vo mene pa sakam da prasam dali ima sansi da ostanam bremena? zs citav deka ako svrsi nadvor od mene nema sansi da ostanam bremena plss help
еве убави вести направив b-hcg позитивен е па оваа недела одам на ехо .на сите им посакувам среќа с то побрзо да имаат бебенце
Девојки имам проблем,па ве молам за помош...Претходниот месец имав односи до дечко ми, од кои неколку пати и без кондом, но не сврши во мене...Неколки дена после односот,поточно на 14ти добив менструација, се беше во ред.Истиот месец откако ми заврши циклусот имавме повторно односи, без заштита, но не сврши, како и секој пат кога е поднапијан . Но сега ми доцни 2-3 дена...Правев тест за бременост и беше негативен..Дали е можно и покрај се да сум бремена??Имам предменструални симптони,но се уште ми доцни. Ве молам за помош
Не би требало да си бремена. Ако постои бременост тестовите веднаш ја покажуваат во најголемиот број случаи. А ако веке си во врска и имаш незаштитени односи тогаш и ризикот да забремениш треба да го пресметаш и да го прифакате заедно со партнерот.
Ако тестот си го направила 14 дена по половиот однос најдобро 15,16 тогаш тестот е точен направви усте еден а за точноста на тестовите биди сигурна дека се точни јас прашав гинеколог и мене исто ми се случи па правев не еден 4 теста и сите беа негативни а со тоа и точни зошто кога отидов на гинеколог ипадна дека сум имала мал хормонален дибаланс кој предизвикал јајниците да наликуваат на полицистични но не се плаши незначи дека кај тебе е исто ако си осеќаш симптоми за добивање што редовно си ги осеќаш почекај направи усте едне тест па ако не оди на гинеколог а за бремена не верувам дека си оти може и од стрес да ти касни поздрав
па најверојатно треба да се направи ехо кое со плави картони чини 200 денари. ако сум грешка трудници поправете ме
lugeeeeeeeeee ve molam za pomos !!!! so deckomi imavme nezasiten odnos .. pred 1 nedela mi bese prviot sex isto taka ne zastiten posle toa imav krvavenja skotro 1 nedela ama i trebase da mi dojde taka da mislam deka mi bese dojdena mestrucijata. posle od kao mi zapre krvavenjeto imavme pa odnos isto taka nezastiten pri sto toj ne svrsi vvo mene svrsi nadvor posle od koa svri pak imavme odnos po vtor pat no isto taka ne svsri vo mene... kje ima li sansi da sum bremenaa??? ve molamm pomognete mi itno mi treba pomoss (
Се` е можно! Бремена можеш да останеш и од предсемента течност. Направи си тест за секој случај. И пак имај незаштитен однос и трескај си ја главата од ѕид (како сега)