На некои членки очигледно им е многу досадно затоа што не сакам да поверувам дека поставуваат глупи прашања. Не сакам да верувам дека во оваа доба каде што на интернет имаш 24 часа достапни информации во врска со секс, со заштита итн. Се поставуваат прашања од типот сврши во панталони дали сум бремена, немавме секс ама дали сум бремена....
На 24.04 добив менстриација ми траеше 5 дена.На 29.04 имав однос со кондом а притоа не сврши во мене.Дали постојат шанси да сум бремена? Можеби е смешно но ме тепа психата..
Така ако на сите не тепа психата секој пат кога имаме секс, до каде ќе стигнеме.. Не, нема потреба да те тепа психата затоа што си имала со кондом и не свршил во тебе.
@jockergirl @Srckaaaaaa не сте бремени . Јас предходниов месец од досада со мм купивме кондоми ( што после 4 години заедно не сме користеле сега не мавнаа бубачките и ајде ќе пробаме да се разбие монотонија ) , свршуваше во кондом додека беше во мене . Ми доцнеше дури 14 дена , и прво што ме удри психа беше циста . За среќа добив , ама сепак ќе си одам на доктор откако ќе ми заврши , за моето здравје се работи . Ако кондомите не се со поминат рок ( да , и тоа има рок на траење ) и доколку не се оштетени , нема место за паника . Ако веќе е оштетен кондомот а партнерот свршил додека сеуште бил во тебе , има место за паника но и за тоа има решение . Не губете нерви безпотребно . Си наштетувате на здравјето сами . Непотребни стресови се тоа кои може да предизвикаат доцнење , па потоа уште поголема паника . Смирете се , и ќе ви дојде .
здраво на 06.05 добив менструација а на 07.05 имав незаштитен однос и тој сврши во мене дали е можно да останам бремена?
Шансите се минимални, најверојатно мензисот ќе ги однесе сите сперматозоиди. Теоретски не би требало да дојде до оплодување бидејќи на јајце-клетката и "поминал рокот" за тоа. Но, секогаш постои шанса, иако јас би рекла дека е занемарлива.
Од прилика 2 недели после ризичниот однос или најдобро после ден,два кога ќе видеш дека ти касне. Препорака е наутро,иако мене и после 19ч ми има покажано точен резултат.
Девојки колку од вас се имаат соочено со менстуација и бременост многу читав по форумот дека некој си редовно добивале и многу доцна дознаваат дека се трудни.Во ептен голема паника сум од први април па до сега веќе еден месец имав редовни односи и тоа се незаштитени.Пред два дена се ми се случи од како станав од спиење ми се повраќаше а ништо немав јадено после саат два кога јадев немаше ни пет минути јас исповратив се,Пред месец се имам мерено бев 63кг сега сум 70,овие денови кога ќе легнам на грб осеќам како ми чука стомакот дали е можно тоа чукање да биде од нешто друго ептен различно и чудно се осеќам
Zdravo devojki znaci vaka 2 dena mi docni nemam praveno test bidejki mislam deka e seuste rano .. imam bolki kako pred da dobijam-vo gradite i ponekogas vo dolniot del od stomakot i mislam deka vo sekoj moment ke dobijam... pa dali da pravam test ili da pocekam uste nekoj den??
Луѓе кои се бе тие,, магични,, тестови за бременост што покажуваат после 1,2,3,5,6... дена дали сте бремени?! Којзнае само колку рипнале финансиски аптеките баш од вакви работи
Во мое 15 годишно сексуално искуство секогаш сум користела кондоми со свршување внатре. Тоа е и поентата на кондомите како заштита (освен од Спб), нели? Никогаш не сум се плашела, супер заштита е кондомот кога си сигурен во ставањето. Бремена останав неплански кога не користевме кондоми
Da nezastiten .. se obiduvame veke podolgo vreme so maz mi no nikogas ne mi docnelo 3 dena .. sabajle imav macnini povrakav,me bolat gradite i stomakot kako pred doaganje .. da zemam test ili da pocekam uste nekoj den? Blagodaram