Знам Китен , но земавме некои други кондоми , не беа дурекс ( во нив некако сум најсигурна , најпозната фирма се сепак ) нешто како Плежр се викаа зелено пакетче и ми беа сумљиви уште на првиот иако ниту еден не пукна при ставањето ( а порано кога почнавме со односи ни се има случено да пукне кондом од дурекс при ставањето ) , па што знам .. и плус ми доцнеше 14 дена и малку бев во хаварија деновиве
Lifestyle, Dures, Sportex....никогаш не ми пукнале. Треба да се пази како се ставаат, од каде се купуваат, и како се чуваат. За 14 дена каснење и јас би паничела, нормално
Исто и мене не ми покнале дурексот ма да многу се жалат дека им пукаат.Другар еден ни даде некои си незнам на нив ништо не пишуваше пошто работи во маркет и мислевме да не ги користиме али снемавме други и не пукна.Така да треба да се гледа рок и од каде се купуват.Најбезбедно нас ни е аптека и бензиска. За феминката што и касни 14 дена да треба да си направи тест ако искочи негативен одма на лекар. Мене ми каснело 9 дена и све од стрес и нервоза .
Тие што се жалат очигледно не знаат да ги ставаат. Значи со гоооодини практикувам само заштитен секс, и тоа за да бидам посигурна јас го ставам и секогаш го проверуваме откако ќе завршиме. Кондоми можат да се купат и од продавница, сеедно, но да се чувани на соодветно место, да не се изложени на светлина и топлина. Треба да се избегаваат тие од трафика, бидејќи се изложени надвор, најчесто на јако сонце.
Тотално се согласувам со тебе.Ние ретко практикуваме али кога го ставаме и двајцата пазиме и гледаме дали се е во ред. За тафиките си во право. Треба да се чуват на темно место и суво.
Napraviv test po 7 dena docnenje i izleze pozitiven no osekam bolki vo stomakot ne se ostri bolki i ne se non stop pa dali e nesto loso ili normalno e?
Здраво девојки вчера за прв пат имав односи со дечко ми и. Беше без кондом но ми рече дека свршил по 5 минути од кога излегов од мене бидејќи цело време го терав да излегува зато што на двајцата ни беше прв пат. Потоа кога проверив видов дека ми било дена на евулација многу ми е страв ве молам кажете ми има ли можност да сум бремена?
Штом не свршил во тебе не си бремена. А ти нели виде кога/каде сврши?? Друг пат со кондом и мирна глава.
Па видов беше откога се облече и продолживме преку алишта но ме фаќа сега страв тоа што ми кажа дека кога се тргнал капка му капнала на фармерките што долку нешто има капнато и во мене
Девојки пак јас .. почнав да кашлам но не многу па што да пијам да не продолжам со кашлање понатаму??
Бремена ли си ? Ако си , најдобро чајче . Мислам дека смееш и парацетамол , но најдобро е да се консултираш со доктор . Јас во текот на втората бременост често бев настината но не пиев ништо освен чај со лимон . Докторот ми рече смееш да пиеш и одредени лекови , но тоа ако е посериозна настинка само , бидејќи сега за сега не е сериозно само чајче со лимон и овошје богато со витамин Ц .
Да бремена сум во 6та недела,не пијам никакво апче страв ми е но со чај ќе помине .. Ти благодарам на советот
Зависи кај секоја различно.. Некогаш прв знак е изостснок на циклусот, некогаш сукрвица, некогаш лошење и повраќање, некогаш све заедно.. некогаш циклусот не изостанува. Некогаш нема никакви симптоми. Некои се породиле а - не знаев дека сум бремена. Само тест и ехо