zdravo, vaka sakam da ve prasam. decko mi i jas za prvpat resivme da probame kako izgleda da imas seks. vo toj period bev na 4ti den od mojata menstruacija moram da naglasam. toj imase svrseno pred okolu 20 minuti no nadvor od vaginata i citav deka spermatozoidite na vozduh mozat da ziveat najveke do 20 minuti a vo zenskoto telo do 5 dena. bidejki nemavme kondom decko mi proba da go stavi penisot i toa samo glavickata EDNAS nekolku sekundi i jas mu kazav da prestane i toj vednas go izvadi (bez penetracija) dali mislite deka postojat sansi da ostanam bremena od vakvo nesto sitno ? preplasena sum i celo vreme na toa mislam sto pocnaa i nekoi simptomi da mi se javuvaat kako minimalna bolka no ispaknati pupki na gradite, apetit zgolemen, cesta urinacija .. isto taka i da napomenam bev kaj ginekolog posle 5tiot den od ''odnosot'' i mi kaza doktorkata deka ovulacijata ne bila izvrsena do toj den tuku trebalo da se sluci vo narednite 2 dena, sto znaci dali e mozno tolku malku spermatozoidi da preziveat do 7 dena za da bi ja oplodile jajce kletkata.. znam deka sansite se minimalni no sepak postojat.. sakam vase mislenje
Не е возможно да си бремена. Сперматозоидите не можат да преживеат дури 7 дена, а и симптомите не се јавуваат толку рано.
citav deka early pregnancy signs moze da bidat ispaknati bolni gradi koi sto mozat da se javat duri vo prvata nedela odkako jajce kletkata moze da bide oplodena... dali dokolku penisot e suv, toa znaci deka od prethodno spermatozoidite se uste zivi ili izumreni
Штом не свршил во тебе, а и не ти биле плодни деновите тогаш како што кажала докторката како можеш да останеш бремена? Во 21 век основни работи да не се знаат. Тие симптоми што ги имаш се како за пмс. Не си ја тупи главата со непотребни мисли.
Пa вo тек нa менструaлен циклус не се плoдни денoви. Плoдни денoви се oкoлу еднa неделa пo зaвршувaње нa циклусoт. Зa нaстaнувaње нa бременoст мoрa дa имaш oднoси вo плoдните денoви.
Девојки, уште едно прашање затоа што навистина ќе полудам. Имав ризичен однос 5 дена пред да ми е терминот за добивање. Еве, денеска е втор ден како што ми доцни, помината е точно една недела од односот. Дали тоа значи дека доколку направам тест би покажал резултат, - затоа што доцни, и покрај тоа што има само недела поминато? Ве молам, ептен ми е дојдено "јајцето" што се вика, морам да го знам што е можно побрзо резултатот
Testot se pravi okolu 10 dena posle rizicniot odnos. Pisi mi inbox. (se izvinuvam na latinicata, no nemam kirilica)
Zdravo imam edno prasanje Na 06.05 mi dojde menstruacija a na 07.05 imav nezastiten odnos I toj svrsi vo mene no posle toa mi zavrsi menstruacijata a sekogas imam po 2 do 3 dena a Sega imam macnini vo zeludnikot mi se povrajca me boli dolniot del na stomakot, jajnicite imam glavobolki dali e mozno da sum bremena
Еми зошто си експериментирате нормално дека има шанси за бременост но затоа еден тест и тој најточен резултат ќе ти даде ,а ние можи само да си погодуваме.
Жени ај да ве прашам нешто оти ќе полудам (од овие маки неспиен сум) Прво, со девојка ми заедно сме скоро 2 години, заедно живееме (студенти) имаме редовно однос, досега неколку пати имам свршено во неа, но благодарение на тоа шо прима контрацепција не сум татко. Пред некој ден (мислам дека има недела дена) свршив 2 пати во неа, но таа, како што спомнав редовно си прима контрацепција, но деновиве нешто се жали градите ја стегале (не дава да ја пипнам), стомакот во долниот дел ја гребел, дали и покрај тоа што прима контрацепија (веке 8 месеци) можно е да забремени?