Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.999
    Секогаш имаш 1% шанси ...

2. Melisa96

Melisa96 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    65
    Девојки, дали од тестовиве преку крв, нели има еден што кажува само дали е позитив или негатив и еден точното ниво на хцг хормон што го покажува и е поскап, дали вториов е посензитивен од другиот? Дали првиот се рачуна на исто ниво како обичен тест за бремен. што се прави дома?

И доколку знае некоја конкретно за авицена, ве молам!

3. Mashenka1

Mashenka1 Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Девојки ве молам за помош!
    Значи проблемот што ме мачи е,имавме заштитен секс ,тој сврши настрана и се истушира стави нов кондом и продолживме. Но ми било ден на овулација ,дали може да сум бремена?

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Нема потреба од паника. Штом не свршил во тебе, а и ако кондомот не пукнал не си бремена.

На Mashenka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    2.728
    Не си бремена. :)

На Mashenka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mashenka1

Mashenka1 Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Ви благодарам,ми олесна

На MG3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    113.474
    Мислaм декa тoa штo јa бoлaт грaдите и гребењетo вo стoмaкoт е знaк декa требa дa дoбие.. Се слoжувaм сo феминкaтa декa секoгaш имa шaнсa бидејќи бaш пред 10тинa денa се рoди бебе сo спирaлaтa нa мaјкaтa вo рaчетo(спирaлaтa е истo метoд нa кoнтрaцепцијa нo тoј се вгрaдувa вo мaткaтa и тoa гo прaви дoктoр). Акo и зaдoцни требa дa нaпрaви тест дефинитивнo.

8. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Devojki od sto e mozno da kasni menstruacija? Gradite me bolat veke nekolku dena poduena sum mi se menuva raspolozenie cesto no 34 den seuste nisto a vo prosek mi doaga na 30 do 32 dena sekoj mesec :/

9. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.238
    @Ilina1994 си имала незаштитен однос? Може да е циста, но не мора да значи. Почекај уште неколку дена и ако не добиеш посети гинеколог.

10. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Значи вака пишав пред неколку дена малку погоре за да не бараш:

Девојки пробавме со дечко ми да имаме секс, со кондом се разбира, но за време на предиграта тој сврши малце надвор од мене значи немаше пенетрација, тој не уринираше само се избриша и потоа со пенисот ме допираше на отворот близу хименот да бидам по прецизна, после тоа го стави кондомот и пробавме секс но премногу ме болеше и по кратко престанавме мислам не ме скина, немаше крв ни ти успеа подлабоко да влезе од прилила 1 цм до 2 дали има можност кога пенетрираше да ги внесе сперматозоидите внатре??

11. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    23.238
    Не бе нема шанси.

На Ilina1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maximo

Maximo Нов член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво!
    Имам едно прашање. Пред 4 дена имав првпат секс со мојот партнер. Имам 22 години и решивме да пробаме. Неколку пати пробавме без заштита, премногу ме болеше. Два вечера со ред пробувавме, но не ни успеа до крај. Тој не ни сврши, не ни му дојде, а имаше пенетрација, но не таква каква што треба да биде, значи со премногу болки. Пробавме и со кондом, но немаше шанси за пенетрација затоа што беше преболно. Откако се случи тоа јас видов на чаршафот 2 капки крв. Вечерта исто имав крв неколку пати и престана следниот ден. Мене ме болеа градите тој ден пред да имам однос и ми се појавија симптоми за менструација. Последната ја имав на 7 мај и ми трае секогаш 4 дена. Вчера имав кафеав темен исцедок, а денеска забележав неколку пати дека освен урината, има и крв, ама чисто малку. Мислам дека треба да ми дојди околу 3-4 јуни, секогаш ми иди ден-два порано. Не верувам дека за време на прв секс (иако е тоа возможно со претсемена течност) би забременила затоа што и покрај тоа што немавме заштита, сепак пенетрацијата траеше 5-6 секунди и беше интензивно слаба. Не ни беше возбуден затоа што тоа го правевме многу претпазливо и полека.
    Што мислите вие за ова и за кафеавиот исцедок? Поминаа 4 дена откако имавме обид за секс, а мислам дека хименот е веќе скинат зашто имав парчиња крв потоа. Не сакам да паничам зашто мислам дека нема ништо, но секогаш постои сомневање. Секое мислење е добредојдено.
    Ви благодарам. :)

13. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.329
    Не постои шанса за бременост. Крвта е од кинењето на хименот. Следен пат опушти се и уживај. :)

14. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    fala ti mnogu

15. MG3

MG3 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    2.728
    Не може да си бремена. :)

16. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Da no mnogu mi e strav zosto mi kasni 35ti den seuste nisto :/ pretohdno na sekoj 30 do 32 dena dobivav 2 do 3 dena pred me bolelo stomakot sega mnogu malce skoro ic da ne me boli no imam drugi pms simptomi

17. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Не се грижи нема ништо страшно.Чим веќе ти е 35 ден а добиваш на 30-32 значи 3 дена негде ти касни.На сите ни се случува мене ми каснело и по 9 дена и не сум имала бременост.Колку повеќе се грижиш и стресови си нанесуваш повеќе ќе ти касни опушти се.Мене кога ми каснело тој дел сум пешачела многу километри и вечерта добив.Опушти се ќе дојде ако не дојде одма на лекар

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ilina1994

Ilina1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2015
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25
    Ne se isklucuva moznosta da sum bremena? :(

19. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Не си мила бремена.Само ете промените на времето,стрес,нервози и доведуват до задоцнување на менс.
    Може имаш некоја бактерија што не е страшна и поради тоа доцни.
    Ти викам оди си на лекар ако не ти дојде до понеделник.Без паники и стресови :hug:
    Јас сум имала ризичен однос па не сум останала трудна,така да за твојов случај нема шанси бременост

На Ilina1994 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.422
    Допаѓања:
    113.474
    Гарантирано не си бремена ! 10000000000000000000000000000%

На jacqueline.s, orevka и Ilina1994 им се допаѓа ова.