1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не паничи, шансите се речиси никакви.

На malechkotoo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    да со плави картони 200 денари а ако ти е матичен не треба да ти земе пари а на приватно 600 денари барем кај нас :* :*

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Devojki ve molam pomagajte.. :worried:
    Pred dve nedeli imav nezastiten odnos i mislam deka partnerot ne svrsi vo mene i toj e siguren deka nisto ne napravil. no mene mi docni veke 4ti den. napraviv test i bese negativen no neznam kolku mozam da bidam sigurna bidejki uste ne bea pominati 2 nedeli od odnosot iako testot garantira tocnost uste po prviot den od docnenjeto. neznam sto da pravam pod neviden stres sum :worried: mozno li e da sum bremena?? ve molam za pomos....

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Штом не свршил во тебе, а исто така и тестот ти испаднал негативен, нема шанси да си бремена.
    Не паничи, смирено. ;)

5. ofi4

ofi4 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Ухх...ми дојде денеска конечно.Се осеќам најсреќна на целиот свет :D

На Tannaa13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Да но мене скоро никогаш не ми доцни дури се случува некогаш и порано да ми дојде и затоа се нервирам иако знам дека и стресот и нервозата може да имаат влијание на циклусот... :worried: а страв ми е и од предсемената иако се мали шансите..

7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
    Немој да се грижиш и мене во принцип ми е точна до датум, само еднаш ми се случи ми доцнеше 5 дена, а само што бев се вратила од странство, не знам друга клима ово оно. :?:
    Може да се случи да ти доцни од многу други причини, промена на клима, стрес, болест, настинка и сл.
    Немој да се грижиш, 4 дена не се ништо, ќе ти дојде. :)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа девојки вака... пред 10 дена ни пукна кондомот со дечко ми.... За помалце од саат се напив Норлево, и ги искусив повеќето од несаканите ефекти.... мачнини, главоболки, болки во стомакот... требаше да добијам денес, макар да имам нередовна менструација која скоро никогаш не подранила... а јас добив пред една недела и ми заврши вчера, само што беше мноооооогу намалена... Дали е можно да сум бремена :sweat: во паника сум нз што да мислам...

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Епа си се напила апче, мислам дека нема потреба од паника. Најверојатно имаш мачнини и ти доцни поради апчето.

10. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ама Офф она добила пред една недела и сега чека пак да добие зашто правилно денес требала да добие од минатата менструација :)

Значи ДАнгел си добила ти траело една недела, следната менструација очекувај ја за 1 месец од последната Значи во април ќе добиеш следен пат.
    Како може да очекуваш пак да добиеш и да имаш 2 пати во рок од 2 недели.
    Па си има пат јајце клетката и нејзиното созревање, сето тоа не е возможно.
    Норлеото ги побркало малце работите, и во самото упатство вели дека менструацијата може да дојде порано/подоцна. Хормони се во прашање.
    Ако толку си исплашена направи си тест онака за твоја сигурност иако нема шанси да си бремена, само имаш нормални симптоми после едно такво хормонско апче.
    Следна менструација очекувај значи за 3 недели штом пред недела дена си добила :)

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    хеххехе... мислам дека погрешно ме разбра... нормално дека не очекувам да добијам за 2 дена... цел живот сум со нередовна менструација и знам што значи да ти доцни и по цели 20 дена :rofl: посебно како влијае стресот на менструацијата... за време на колоквиуми немам добивано цел месец... единствено кревам паника затоа што ова ми е прво такво искуство, а упатството вели дека ако има какви било промени со меструацијата постои шанса да си бремена.... макар да колку што разбрав, ако прв пат го пиеш и ако е испиено на време тие шанси се скоро никакви :) единствено сакв да слушнам мислење од некоја друга девојка, која можеби поминала низ истите ствари :)

12. Verce777

Verce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Вака сега :D сакам да прашам дали е можно да сум бремена,ми заврши на 18 а следниот ден на 19 имавме односи со дечкото и се згреши работата...а според календарот за плодни денови на фемина покажува дека имам минимални шанси за бременост...ве молам побрзо кажете го вашето мислење оти од памет излегов...поззз

13. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Да не те плашам, ама има шанси, зависи колку сте ја згрешиле работата и колку сте плодни, почекај до наредниот месец, ако ти доцни циклусот повеќе од 10 дена, обавезно тестче за бременост. Со среќа..

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Сврши во тебе?
    Па зашто не си земала апче за ден потоа?
    Секогаш има шанси за бременост, во твојов случај се мали ама сепак ги има.
    Купи си тест за бременост за 10-тина дена.

15. Verce777

Verce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    да сврши :worried: значи сепак шансите се мали,се надевам дек анема ништо да биди...позз

16. Verce777

Verce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    уфффф....до наредниот месец :worried:

17. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Јас така сум правела, така мислам дека треба, ако не ти се чека, а имаш матичен гинеколог за две недели посети го. Поздравче :)

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Јас не би пиела апче на твое место, шансите се минимални, а и да беа максимални не значи дека ќе затрудниш. Треба во случајов многу коцки да се поклопат за да си трудна. Затоа не се мисли толку и јас би ти препорачала да не пиеш апче.

19. Verce777

Verce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Ајде ке почекам некое време па ќе видам ...поззз

20. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    Со дечко ми имавме односи без заштита и ептен малку му “прснало“ надвор. е сега не е сигурен дали во мене или надвор. редовно ми доаѓа 28 ден од кога ми завршила но еве денес ја нема. Минатиот месец добив на 26. да чекам до 26ти или да презамам нешто? а и што е тоа нешто?

Едит: скоро цел месец во урината забележувам нешто бело лигаво. Што е тоа ? има некаква врска ? Бремена сум? :sweat: :tmi:
    мислам дека тогаш не бев во плодни денови