Ама остајте вие, друго е кога ќе прашаш ДАЛИ СУМ? Малку влезе, не сврши внатре, на 12 ден од циклус имавме секс, на полна месечина, сврши на стомакот, е сега дали преку дупчето може ли да се слее накај матката? Најзакон објаснување ми е: имавме секс со кондом ама го извади и така малку го стави. Не можам да се начудам зошто. Со што ли ве хранат дома?
Џабе е и 100 пати да напишеш овде.. Ти кажав нема потреба од паника, не си бремена.. може е нешто друго, а не ме чуди ни од толку мислење и стрес да ти доцни.. Чај од ѓумбир и чај од магдонос помага, и Ц витамин за побрзо да ти дојде.
Аман, до сега 438276432984302 деца ќе родев јас и останатите овде кои имаат односи, ако после секое жглуп жглуп останувавме трудни. Не знам дали да плачам или да се смеам што се едни исти, не научија деца како се прават.
Оди кај друг гинеколог , немораш на матичен . И другиот ќе ти каже што е па кога ќе се врати матичната твоја од одмор пак продолжи си кај неа
Tоа зависи од тебе самата, дали претходно си била под стрес, нервози, настината... Во некои случаеви е нормално да ти касни, а во некои не е. *Мене ми се има случено овој месец воопшто да не добијам, па следниот да ми дојде.
Јас пред три години немав добиено 2-3 месеци... Ама сеуште не бев сексуално активна и знаев дека не може да биде бременост...Бев на многу строга диета тој период и имав хормонален дисбаланс и затоа било доцнењето... А иначе освен тогаш, ми доцнело неколку пати околу 5 дена на пример.. ама секогаш имало причина, дали настинка некоја, дали стрес, промени во исхрана итн.
Мене најмногу ми доцнело до сега околу 10 дена, но поради тоа што наеднаш многу ослабнав и баш тогаш имав многу висока температура со денови. И доцнењето не е секогаш заради бременост, не се стресувајте веднаш. Може да биде од стрес, нарушување на исхрана, настинка, промени во телесната тежина, но најмногу доцни и е нередовна ако има синдром на полицистични јајници.
При крајот на мај имав незаштитен однос и земав Норлево. По неколку дена имав крварења, па не испаничив поради упатството. Вчера имав заштитен однос, тој сврши, но кондомот останал внатре. Кога го извади имаше сперма во него, но многу малце. Не знам што да правам. Помош?
Пред еден месец ми доцнеше 14 дена од нигде никаде , ниту сум имала стрес ниту здравствен проблем .. Порано кога не бев сексуално активна ми имаше доцнето месец и половина ( ама нели не бев сексуално активна и знаев дека е друго причината ) . Тогаш ми доцнеше од превисоки воздушни температури и од промена на клима . @fatamorgana123 не знам што да ти кажам мила . Никогаш не ми се случило бидејќи ретко користиме кондом со мм .. но можеби сепак помалку свршил би ти рекла да прашаш гинеколог . Тој најдобро ќе те советува што да правиш ..
Девојки...пред еден месец имав однос за прв пат. Една недела после тоа ми дојде траеше 4-5 дена но беше многу послаба од обично и побледа. Сега ми касни неколку дена а обично имам редовна. Направив тест и е негативен а и малку сум настината. Од симптоми имам само осетливи и подуени гради. Дали имате претстава зошто ми касни? Не е нешто побрзано со бременост нели?
Ти фали инфо овде. Користевте кондом или не? Сврши во тебе или не? Ако не свршил во тебе, нема простор за сомнеж. Менструација касни од милион различни причини, не мора да е исклучиво бременост. Еве овој период поради промена на клима, на многу од нас ни доцнеше.
Не свршил во тебе, сте користеле кондом, па и си добила после тоа. Од што ќе останеш бремена? Нема никаква можност за бременост, ти доцни од други причини.
zdravo zenski , sakav da ve prasam znaci imav odnos nezastiten na 20 maj za vreme na menstuacija i deckomi svri vo mene ,posle drugata den se napiv apcee DEN POTOA znaci nemase ni 12 satii pominatoo ,posle 2-3 dena posle toa dobiv menstruacija i mi zavrsi za 3 dena , sega imam golemi bolki vo grbot dolniot del dali se raboti za bremenost nekakva ili ?
Не би требaлo дa си бременa, мoжен е хoрмoнaлен дисбaлaнс oд aпчетo и дa дoбиеш пaк пa oд тoa дa те бoли пoлoвинaтa.