ама значи имав однос во менстуација после тоа од кога го испив апцето пак добив значи во месцот имав 2 пати добиено
После колку време од прв незаштитен однос треба да одам на гинеколог и дали е задолжително? И дали може преку мокрача да се провери дали имаш некоја инфекција..?
Штo пoскoрo тoa пoдoбрo. Инфекцијa нa генитaлни oргaни мoже дa се испитa преку брис oд вaгинa и грлo нa мaткa,a не преку мoкрaчa.
Девојкии нормално ли е да имам бело прање ама во поголема количина?И порано имав ама ко што се сеќавам не колку сега.. Имам уште 10 дена дури да ми дојдее..СЕ НАДЕВАМ ДЕЕКА НЕ СУМ БРЕМЕНААА што поскоро нека ми дојдее...Да си се развеселам малкуу неможам вака само во мисла сум...
Здраво девојки пред една недела имав незаштитен секс пред да сврши се тргна.. Веќе 5ти ден како ми касни и само како на моменти осеќам како да ми се повраќа..Дали е можно да е од нешто друго и дај боже да е од друго...Сакам и да прашам кога е најдобро да се направи тест колку време треба да е поминато,сакам уште утре да купам.
@milana856 тест мoже дa нaпрaвиш штoм 5 денa ти кaсни. Битнo е дa ти кaсни зa дa нaпрaвиш тест бидејќи тaкa тoчнoстa е нaјгoлемa. Не мислaм декa си бременa тoгaш не ти биле плoдни денoви a и не свршил вo тебе. Земи си тест не губиш ништo ќе ти се тргнaт мислите oд глaвА кoгa ќе видиш декa е негaтивен.
Девојки правев тест испадна негативен лошо се осеќам сеуште не ми дојде а веќе 6 ден.Го правев тесот пред еден саат ама беше sure check значи тој е мислам во било кое време немора да биде со првата урина или грешам?
Да, тој не мора да се прави со првата урина. Почекај, има сигурно друга причина за изостанок на менструација, не мора да значи дека има бременост.
Sure Check се прави во било кој период од денот. Јас го правев тој тест пред да останам бремена првиот пат и се покажаа две цртички.
Од стрес ти касни, тест и да купиш сега нема ништо да ти покаже, опушти се и не се нервирај ќе ти дојде (јас од што се траскав за џабе месецов 3 недели ми каснеше)
Јас летото 2014 и 2015 не добив 3 месеци. Промени температурни се, се гледа и на форумот, на сите им касни.
Благодарам и тоа ми беше прашањето, cuz викаат тогаш да се избегнува секс па дури и со кондом и сум као втф ?
Мене нее точна ми е ко да ја договарав. Нешто не е во ред со мене? Спојлер сириосли времето не можи до толку да влијај на менструацијата дајте беее не зборајте глупости ти дангелу не ги теши по секоја цена А ти па ако напрајш тест за бременост не значи дека ќе ти дојди. Ко е негативен значи не си бремена. А на многу девојки им касни после првиот однос ти некажа дали ти беше прв.
@krEM4Eto мене ми влијаеше, јбг. Не ги тешам, нека се пазат малку, кога веќе секој месец паничат, нека си земат заштита и мирна глава
И мене ми има доцнето по месец, два а еднаш и три. Еве и сега после царскиот, четвртиот месец од породување добив, после ептен малку и два три месеца немав добиено, почна паника да ме фаќа, дури во момент на слабост и тука ќе прашав Не за друго, не смеев да забременам толку бргу, одма почнав филмови да правам ако забременам уште пред истек на една година, а треба најмалку две да поминат, дека ќе ми се рашири стомакот и ќе ми пукне (ова како на гламстик да сум го пишала ) И таман се решив тест да купам, си добив. Многу нездрав живот водиме, ич не се храниме здраво, лекови ова она, па после хормонална рамнотежа сакаме и навремен циклус, е нема.
Zdravo,bremena sum 10 nedela bev vo ponedelnikot na ginek.se e vo najdobar red no denes imam bolki vo polvinata neznam kako da legnam veke .. a deneska poveke vreme bev izlezena i vo sedecka pozivija dali e do toa ili nesto drugo e vo prasanje ? Ve molam mislenje se plasam prva bremenost mi e