Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    ама значи имав однос во менстуација после тоа од кога го испив апцето пак добив значи во месцот имав 2 пати добиено

2. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    36
    После колку време од прв незаштитен однос треба да одам на гинеколог и дали е задолжително? И дали може преку мокрача да се провери дали имаш некоја инфекција..? :)

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    113.499
    Штo пoскoрo тoa пoдoбрo. Инфекцијa нa генитaлни oргaни мoже дa се испитa преку брис oд вaгинa и грлo нa мaткa,a не преку мoкрaчa.

4. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Девојкии нормално ли е да имам бело прање ама во поголема количина?И порано имав ама ко што се сеќавам не колку сега.. Имам уште 10 дена дури да ми дојдее..СЕ НАДЕВАМ ДЕЕКА НЕ СУМ БРЕМЕНААА што поскоро нека ми дојдее...Да си се развеселам малкуу неможам вака само во мисла сум...

На Tina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. milana856

milana856 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки пред една недела имав незаштитен секс пред да сврши се тргна..
    Веќе 5ти ден како ми касни и само како на моменти осеќам како да ми се повраќа..Дали е можно да е од нешто друго и дај боже да е од друго...Сакам и да прашам кога е најдобро да се направи тест колку време треба да е поминато,сакам уште утре да купам.:(

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.423
    Допаѓања:
    113.499
    @milana856 тест мoже дa нaпрaвиш штoм 5 денa ти кaсни. Битнo е дa ти кaсни зa дa нaпрaвиш тест бидејќи тaкa тoчнoстa е нaјгoлемa. Не мислaм декa си бременa тoгaш не ти биле плoдни денoви a и не свршил вo тебе. Земи си тест не губиш ништo ќе ти се тргнaт мислите oд глaвА кoгa ќе видиш декa е негaтивен.

7. milana856

milana856 Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Девојки правев тест испадна негативен лошо се осеќам сеуште не ми дојде а веќе 6 ден.Го правев тесот пред еден саат ама беше sure check значи тој е мислам во било кое време немора да биде со првата урина или грешам?

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Да, тој не мора да се прави со првата урина. Почекај, има сигурно друга причина за изостанок на менструација, не мора да значи дека има бременост.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.221
    Допаѓања:
    36.733
    Sure Check се прави во било кој период од денот. Јас го правев тој тест пред да останам бремена првиот пат и се покажаа две цртички.

10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Од стрес ти касни, тест и да купиш сега нема ништо да ти покаже, опушти се и не се нервирај ќе ти дојде (јас од што се траскав за џабе месецов 3 недели ми каснеше|()

На ADOKI и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Јас летото 2014 и 2015 не добив 3 месеци. Промени температурни се, се гледа и на форумот, на сите им касни.

На Someday и elimkd им се допаѓа ова.
  12. WingsGirl

WingsGirl Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Дали можеш да останеш трудна во плодни денови ама со користење на заштита - кондом ?

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.000
    Не освен ако не пукне или некоја друга "несреќа"

14. WingsGirl

WingsGirl Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Благодарам и тоа ми беше прашањето, cuz викаат тогаш да се избегнува секс па дури и со кондом и сум као втф ?

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    173.000
    Напротив..
    Не треба да избегнуваш.
    Треба да уживаш кога и да ти се присака :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WingsGirl

WingsGirl Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Благодарам за брзиот одговор и што се потруди да ми одговориш без сарказам.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  17. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    Мене нее :worried: точна ми е ко да ја договарав. Нешто не е во ред со мене? ;(

сириосли времето не можи до толку да влијај на менструацијата дајте беее не зборајте глупости ти дангелу не ги теши по секоја цена :devil:

А ти па ако напрајш тест за бременост не значи дека ќе ти дојди. Ко е негативен значи не си бремена. А на многу девојки им касни после првиот однос ти некажа дали ти беше прв.

Последна измена од модератор: 16 јуни 2017
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @krEM4Eto мене ми влијаеше, јбг. Не ги тешам, нека се пазат малку, кога веќе секој месец паничат, нека си земат заштита и мирна глава :)

На Someday, Dust, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    И мене ми има доцнето по месец, два а еднаш и три.
    Еве и сега после царскиот, четвртиот месец од породување добив, после ептен малку и два три месеца немав добиено, почна паника да ме фаќа, дури во момент на слабост и тука ќе прашав:D
    Не за друго, не смеев да забременам толку бргу, одма почнав филмови да правам ако забременам уште пред истек на една година, а треба најмалку две да поминат, дека ќе ми се рашири стомакот и ќе ми пукне (ова како на гламстик да сум го пишала :D) И таман се решив тест да купам, си добив.
    Многу нездрав живот водиме, ич не се храниме здраво, лекови ова она, па после хормонална рамнотежа сакаме и навремен циклус, е нема.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MAlibu

MAlibu Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Zdravo,bremena sum 10 nedela bev vo ponedelnikot na ginek.se e vo najdobar red no denes imam bolki vo polvinata neznam kako da legnam veke .. a deneska poveke vreme bev izlezena i vo sedecka pozivija dali e do toa ili nesto drugo e vo prasanje ? Ve molam mislenje se plasam prva bremenost mi e