@Abeja, јас кога се зачленив тука прашав нешто во врска со циклусот, дека апче за ден потоа имав пиено, чисто за искуство прашав, тотално разбирав и како функционира и се. Ни се скина кондомот, јбг. Ме нападнаа тука како најголемиот трол да сум Толку го сакав форумот пред тоа, и одеднаш го замразив Среќа се предомислив
Ние не знаеме да ти одговориме што ти е, можеме само да претпоставуваме дека ти е од тоа што си била излезена и што си седела подолго. Одмори се подолго време и види дали ќе помине. Рано е за некои болки, ама па организмот почнува да се менува од самото зачнување, кај секој е индивидуално. Совет кој ми го даде мојот доктор-висока штикла никако, удобни меки обувки, може само со благо подигнат ѓон, исправено држење на телото и кога одиш и кога седиш и без претерани физички активности. Кај оние со проблематична бременост, подобро е да мируваат подолго време. По можност, ако работиш, искористи ги стариот и новиот одмор, земај почесто боледувања и ако успееш отвори си патолошка бременост. Многу внимавај, од лично и од блиско искуство ти кажувам дека бременоста е многу специфична состојба на телото и треба да ја негуваш, да внимаваш во секој поглед, од исхрана до подигање тешко. Поздрав и со лесно. @DAngel ах бе девојче, како само си можела да помислиш на замразување на форумот а не па и да го замразиш. Минус минус, плус неоправдан Ама апче норлево не е заебанција и бонитоп, јас да не сум те нападнала? Си има и тоа реакција, не е без ич, а на циклусот може да влијаат и милион работи.
Ti blagodaram Ти благодарам на мислењето се надевам не е ништо опасно ќе одмарам па ќе видиме ако не пак на контрола .. јас мислев и дека некои болки се нормални поради ширење на матка и сл. но ајде се надевам се ќе биде во ред.
Не знам еве на што се должи и моето често доцнење на местр, прееска правев тест испадна негативен, правев пап тест се беше ок, никогаш не сум пиела апче за ден потоа, многу ретко настинувам, не пијам никакви апчиња, ама ете пак ми доцни
Нормално е да имаш болки во карлицата, ќе осетиш во седалната коска ама уште е рано мислам. Треба прво да почне да ти расте стомакот па да почнеш да се шириш во карлицата, кај мене беше така, ама не мора да значи дека кај сите е така, секој со своето искуство. Ама тие болки кај мене беа неподносливи, не сакам да те плашам, јас бев бремена плус со две. А имав и болки при првото прокрварување, затоа отиди си утре на едно ехо, чисто за да си бидеш смирена, после фаќа викенд. Јас често правев контроли кај матичната, може и досадна и станав, ама за мое добро и за добро на бебињата сакав се што беше можно да проверам. @elimkd без гајле, се случува ама мораш да почнеш да превземеш нешто за да го надминеш тоа. За почеток провери си скриен шеќер, направи хормонален тест, ако имаш отстапки оди на гинеколог и ендокринолог. Дали имаш полицистични јајници? Треба и на тој случај да работиш. Физичка активност, вода, здрава исхрана и она што е најважно СТРЕС, СТРЕС, СТРЕС, јас од него си добив покачен шеќер и покрај него се друго. Ништо во животот не е вредно за да се нервираме до разболување, освен не дај Боже некои крајности.
Болката попушта ја осеќам само на десната страна во половината се надевам ќе ја снема целосно инаку ако одам на контрола утре матичниот нема да ме види на ехо во понеделник бев мн.зрачење ќе е ..
Ели и јас го имав тој проблем. И огромни болки. Ок не ми доцнеше 2/3 недели ама 1 недела или неколку дена обавезно. Препорачано е било каква активност. Возење точак, трчање, фитнес. Јас од ко почнав на вежбање пред време почна да ми иди и искрено то и болките да ми се намалат, беа голем дел од причината зошто почнав да вежбам.
Сепак, тоа е нормална. И мене така ми доаѓаше, на 40-45 дена. Никогаш не знаев кога да ја очекувам. Тука некаде е нормалната граница, до кај 45 дена. Користиш ли некоја од апликациите за следење на циклузот за мобилен? Ти ги препорачувам, супер се. Мене ми го погодуваа денот со ден-2 разлика после 2-3 месеци.
@krEM4Eto слабичка сум пешачам до на работа и дома не сум тромава @DAngel баш ќе симнам апликација Ви благодарам многу девојки
Zdravo na site poslednata menstruacija mi bese na 21 maj . Imam redovna menstruacija i spored moite presmetki trebase da dobijam denes. Imav nekolku pati nezastiten odnos so decko mi no ne svrsi vo mene. Vo ponedelnikot napraviv Sure Check test i bese negativen.Dali e vozmozno da sum bremena
Направив тест Sure check после 6 дена од ризичен однос, а после 3 дена од задоцнување на менструација, покажа негативен, меѓутоа имав испиено и норлево апче дали мислите дека тестот е точен??
Zdravo (se izvinuvam sto pisuvam na latinica od tel sum), Vaka sega mi treba mislenje i sovet vas, posledeniot ciklus mi beshe na 23 maj pa od togash imavme nezastiten sex so soprugot skoro sekoj den pa i vo plodnite denovi, negde na 5 juni mi se pojavi cistit i doktorot mi dade da pijam antibiotik Citeral gi piev eden den znaci dve apcinja i bev na genikolog i mi kaza vednash da gi prekinam zosto postoi sansi za bremenost mi kaza deka desniot jajnik mi e mn otecen so moze da izleze i bremenost vekje dva dena imam vratoglavica gadenje ipeckanje vo jajnice sto dosega mi se nema sluceno toa pred da dobijam e da isto me fakja golema nervoza sto i samata nemozam da se prepoznaam, pred dva dena pravev test izleze negativen no mislam i deka e rano da pokaze i da ima nesto,treba da dobijam negde okolu 20-21 sega, so mislite okolu ovie simptomi dali stanuva zbor za bremenost i dali mozam da go napravam testot pred da dobijam