И двата теста се направени пред пола саат со тоа што бледата линија на првиот тест се појави после 10 минути и ме буни тоа што на првиот тест пишува HIV a не hCG kако на другите.Што мислите вие има нешто или?
Девојкии ми заврши менструацијата пред 1 недела и два дена одма по завршување имав незаштитен однос и веќе неколку дена имам зголемен проѕирен-бел исцедок..можно ли е простор за бременост или не
Ова ХИВ не е тест за бременост... Повтори го утре тестот со прва утринска со некој поосетлив тест пример Sure check почекај 10 минути и сликни го резултатот. Овде не се гледа баш убаво.
Bev na lekar mi napravija tamu test i mi kazhaa deka e negativen posle toa i jas napraviv doma uste eden i toj ispadna negativen
Не, не сврши.. не се сомневам на бременост толку, колку што ова белиов исцедок си тече па да прашам што е
Доколку имаш редовен циклус ако е на средина од почетокот на циклусот тогаш сигурно е овулација кога си сигурна дека не постои шанса за бременост .
Zdravo devojki mi treba sovet ... ne sum skinata ... so deckomi nemavme odnosi..samo se trievme i go dopirashe penisot na mojata vagina ..ne svrsi blisku do vaginata ..me maci taa predsemea tecnost da ne ostanala.. i ne mi e jasno dali moze da se zabremeni ako ne si skinata ????
Тогаш да не имаш некоја инфекција закачено ако имаш и чешање проследено со зголемено лачење на бело прање време е за посета на гениколог да не ние изигравме доктори по форумов !!!
Девојки ве молам за совет.. Минатиот месец ми дојде на 21.05.. незаштитен имав на 4 јуни,на 8 јуни и на 22јуни.. Ми нема уште дојдено...Инаку не сврши во мене,ми сврши на стомак ама незнам паничам. *имам нередовна менструација..
Ова е бременост. С ти е контролната црта,а Т ти е резултатот,шти значи со бледа црта ти во рана бременост. Честитки!
Акo имa бременoст ќе имa истa вaкa бледa цртa и нa тестoт штo пишувa HСG , a oвoј другиoв нaј искренo прв пaт гледaм тест штo пишувa HIV нa негo и дaли е тoa знaк зa HIV- пoзитивнo ,нaј убaвo пoјди нa лекaр и тестoвите пoнеси си ги зa дa ги пoкaжеш нa мaтичниoт гинекoлoг , пa aкo имa бременoст , честитки , aмa aкo немa , дa си живa и здрaвa и прoвери HIV дaли тестoв нештo зa тoa е нaменет.
Инaку дa знaете САМO тестoт зa бременoст сo две линии се сметa зa пoзитивен. Oстaнaтите тестoви кoј рaбoтaт нa oвoј принцип (тестoви зa дрoгa и oвoј зa хив) се oбрaтни. Еднa линијa е пoзитивен, a две негaтивен сигурнo.
Бев на лекар ми кажаа дека тоа не е тест за бременост ми проверија и они и испадна негативни а и јас денес направив негативен е така да Бев на лекар и направив тест негативен е а и денес јас пак направив дома и тој е негативен и докторката рече дека може да ми доцни затоа што минатиот месец имав патување и ми доцнеше и ми рече дека по два три циклуси ќе ми се нормализира.А тоа хив не бил тест за бременост