Сеуште не доби? Зошто не направиш од поефтиниве тестови ќе се смириш и ќе знаеш на што си. Сепак ако ти доцни може да е друга причина и ќе треба посетиш гинеколог.
Девојки со дечко ми имавме незаштитен секс без кондоми но не сврши во мене, требаше да ми дојде пред 2 дена ама еве уште нема ништо.. Можно е да сум бремена?
Секогаш имаме незаштитен однос само во плодни денови со кондом, тој не сакал кондом многу се нервирам за ова, тврди дека нема ништо ама мене страв ме фаќа. Јас мислам нормално е некој ден да доцни, но ако помини една недела а сеуште да не добијам ќе правам тест секако.
Чим не свршил мислам дека нема место за паника. Али ако толку те фака страв направи си тест барем на чисто да бидеш. Мене ми каснело и по 9 дена па не сум трудна.Понекогаш климатските промени,стрес,нервоза може некоја циста и доаѓа до каснење. Сме имале и ризичен однос и пак не останав трудна.Али никогаш не се знае Почекај уште некој ден и прави тест поздрав
Не секогаш доцнењето значи и бременост, но кога веќе ти доцни направи си тест ќе се смириш. Од самиот стрес што го чекаш си правиш полошо. Јас би направила тест од најефтиниве што се по 30 денари и би се смирила.
Devojki ve molam sa pomosh itno e. Pred 10 dena za prv pat so dechko mi imavme odnosi i toa za vreme na menstruacija. Koristevme zashtita i koga svrshi prekinavme. Od togash ne sum imala odnosi no imam nekoja machnina vo stomakot i zabelezhav krv na gakite. Shto mislite dali sum bremena?
Zdravo ve molam za pomos So partnerot imavme odnos 5tiod den od ciklusot togas imav kafeav iscadot i toj svrsi vomene ama koga go osetiv jas se trgnav i mnogu mal del svrsi vomene. Eve nekolku dena imam bolki vo jajnicite i polovinata me boli glavata i custvuvam zamor i imam bel iscadok. Pravev test za bremenost i izleze negativen. Sto mislite vie?
Колку време е поминато од тој ден, за дали ти е валиден тестот. Секогаш има шанси кога се свршува внатре.
Без разлика дали свршил малку или многу сепак свршил и секако дека постои шанса за бременост ,ама мислам дека рано е за тест треба барем да поминат 14 дена од незаштитениот однос ...
Многу рано си го направила, затоа може да не е точен. Почекај барем 14 дена или еден ден да ти доцни. За тест преку крв можеш после 10 дена.
Тоа не знам нека ти одговори некоја што знае. Но ако ти е утре 14 ден можеш да направиш тест, за поточен земи од тие што што покажуваат после 5 дена.