E полека може само ти касни, почекај некој ден и ако не добиеш земи тест.Друго стварно нема што да направиш
Купи тест за бременост,ако си бремена ке ти покаже и на првиот ден по каснењето на мензисот,јас нна денот кога требаше да добијам мензис направив тест и беше позитивен а имав редовен циклус,што немора да значи и кај тебе да е така,направи тест и ке знаеш.Може не си бремена,може да ти касни од многу причини-стрес,настинка,пиење антибиотик.......
па провери си со тест да видиш дали ќе ти покаже позитивен......... а тоа лигавото е нормално тогаш си во овулација ..........а дали воопшто имаш посетено гинеколог? добро е и да посетиш ќе бидеш поинформирана и мирна ти глава
Имам проблем! Ми доцни точно 12 дена кога имаме односи со мојот дечко на почеток не користиме, но пред крајот користиме заштита (од преголем страв од забременување прекинуваме за да ставиме заштита). Неколку пати ми се има случено да ми касни но мах 10 дена, а овој пат немам никакви резултати, немам болки во стомакот или грдите и сл, а исто така немам ни никакви резултати на бременост како повраќање и др работи. Немам купено тест за бременост затоа што се плашам од резултатот Претходниот пат ми доцнеше 5 дена, а пред претходниот 10, останатите месеци ми доаѓало редовно на точна дата. Имам читано дека промена на клима или преголем стрес може да доведе до доцнење на периодот, а овој месец мене ми се случи тоа. Што мислите???
Самата кажа дека знае и да ти доцни, така да не се секирај. Јас би те советувала да си направиш еден тест, чисто да знаеш на што си. Ќе видиш дека е негативен и ќе се смириш. А стресот и промена на клима и те како делува. Ајде утре трк во аптека
lygeee ve molam odgoorete mi... imavme seks so deckomi ama nz zs ovoj pat negovot svrsucvanje bese mn podoglo od voobicaeno sto moze da vlijae... dali oti imase pieno alkohol i bese iznerviran pa nemozese da svrsi mu trebase mn vreme... ve molam kazete mii... (
Sakam da ve prasam dali e mozno da sum bremena...go imav prviot odnos pred dva meseci no ne svrsiv a mislam deka ni toj...trebese da mi dojdi na 13ti a mi dojde na 22ri, a nikogas ne mi docnelo, stomakot mi e poduen celo vreme i cesto mockam ...brzo go menuvam raspolozenieto i mnogu sum nervozna vo posledno vreme. Kupv test za bremenost i bese negativen ama mnogu mi e strav da ne ne bese tocen pa....mozebi toa poveke mi e umstveno radi sti mi bese prv odnos ama mnogu mi e strav ...sto mislite?
И тоа нема врска важно си добила, се распаднала јајцеклетката за тој месец, следствено на тоа не е оплодена нели?
Абе ти си си во право дека психата чуда прави, ама за да не прави овде екстремни миракули, оди на гинеколог. Ем ке си провериш тоа што се мислиш, ем ке си се прегледаш.
Da gi zemam rezultatite od krvta pa ke vidam...a da i jas mislam deka nekoi zeni koga se bremeni imaat menstruacija..
Да сосема точно, ама ептен ретко се случува, затоа сите што го знаат ова мислат дека се трудни иако добиле. Јас па никогаш не се секирав дека сум трудна ако добијам, се замислував што ќе правам кога ми доцнеше и по една недела.