1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    E полека може само ти касни, почекај некој ден и ако не добиеш земи тест.Друго стварно нема што да направиш :)

2. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Купи тест за бременост,ако си бремена ке ти покаже и на првиот ден по каснењето на мензисот,јас нна денот кога требаше да добијам мензис направив тест и беше позитивен а имав редовен циклус,што немора да значи и кај тебе да е така,направи тест и ке знаеш.Може не си бремена,може да ти касни од многу причини-стрес,настинка,пиење антибиотик.......

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    па провери си со тест да видиш дали ќе ти покаже позитивен......... а тоа лигавото е нормално тогаш си во овулација ..........а дали воопшто имаш посетено гинеколог? добро е и да посетиш ќе бидеш поинформирана и мирна ти глава

4. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Имам проблем! Ми доцни точно 12 дена :worried: кога имаме односи со мојот дечко на почеток не користиме, но пред крајот користиме заштита (од преголем страв од забременување прекинуваме за да ставиме заштита). Неколку пати ми се има случено да ми касни но мах 10 дена, а овој пат немам никакви резултати, немам болки во стомакот или грдите и сл, а исто така немам ни никакви резултати на бременост како повраќање и др работи. Немам купено тест за бременост затоа што се плашам од резултатот :sweat: Претходниот пат ми доцнеше 5 дена, а пред претходниот 10, останатите месеци ми доаѓало редовно на точна дата. Имам читано дека промена на клима или преголем стрес може да доведе до доцнење на периодот, а овој месец мене ми се случи тоа. Што мислите???

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Самата кажа дека знае и да ти доцни, така да не се секирај.
    Јас би те советувала да си направиш еден тест, чисто да знаеш на што си. Ќе видиш дека е негативен и ќе се смириш.
    А стресот и промена на клима и те како делува.
    Ајде утре трк во аптека :hai:

6. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30

Добро е кога ќе слушнеш позитивен одговор :) Дај Боже да си во право!

7. malechkotoo

malechkotoo Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    lygeee ve molam odgoorete mi... imavme seks so deckomi ama nz zs ovoj pat negovot svrsucvanje bese mn podoglo od voobicaeno :worried: sto moze da vlijae... dali oti imase pieno alkohol i bese iznerviran pa nemozese da svrsi mu trebase mn vreme... ve molam kazete mii... :((

8. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100

морам јавно да ја искажам мојата среќа денес добив после 2 месеци уффф не знаете колку ми олесни :lol:

9. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    А бе нормално е 2 месеци да касне ?????? Од што така ти доцни толку многу ?

10. Dukka

Dukka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Sakam da ve prasam dali e mozno da sum bremena...go imav prviot odnos pred dva meseci no ne svrsiv a mislam deka ni toj...trebese da mi dojdi na 13ti a mi dojde na 22ri, a nikogas ne mi docnelo, stomakot mi e poduen celo vreme i cesto mockam :) ...brzo go menuvam raspolozenieto i mnogu sum nervozna vo posledno vreme. Kupv test za bremenost i bese negativen ama mnogu mi e strav da ne ne bese tocen pa....mozebi toa poveke mi e umstveno radi sti mi bese prv odnos ama mnogu mi e strav :worried:...sto mislite?

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не си трудна 100%, па веќе си добила ;)

12. Dukka

Dukka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zaboraviv da napisam deka mi traese dva dena i mi prekina...a obicno mi trae 5 dena :/

13. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    И тоа нема врска важно си добила, се распаднала јајцеклетката за тој месец, следствено на тоа не е оплодена нели?

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Абе ти си си во право дека психата чуда прави, ама за да не прави овде екстремни миракули, оди на гинеколог. Ем ке си провериш тоа што се мислиш, ем ке си се прегледаш. ;)

15. Dukka

Dukka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Pa bas denes bev da ja proveram krvta i cekam rezultati...ako ima nesto ke kazat :worried:

16. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Јас мислам дека некои жени имаат менструација за време на бременоста ,поправете ме ако грешам .

17. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Провери си ја ти крвта, ама гинеколог во таа област треба да те види.

18. Dukka

Dukka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Da gi zemam rezultatite od krvta pa ke vidam...a da i jas mislam deka nekoi zeni koga se bremeni imaat menstruacija..

19. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Да сосема точно, ама ептен ретко се случува, затоа сите што го знаат ова мислат дека се трудни иако добиле. Јас па никогаш не се секирав дека сум трудна ако добијам, се замислував што ќе правам кога ми доцнеше и по една недела.

20. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Како би останала бремена ако тој не свршил?